Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

bitcoin minibank Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

Bitcoin minibank

Coinbase melder i dag i bloggen sin at Norge er et av landene de nå støtter kjøp og salg av Bitcoin via SEPA, men bare i Euro. Dette betyr at det fremdeles ikke er mulig å kjøpe eller selge Bitcoin mot Norske Kroner hos de.

Du kan sette opp en forbindelse til din bank og bruke SEPA betaling for å kjøpe Bitcoin gjennom Coinbase. .

Jeg finner det merkelig at ingen i Norge har kommet på idéen om å sette opp en Bitcoin minibank i Norge enda. Det er ganske vanlig mange steder nå at man finner slike automater i en bar, på et kjøpesender eller lignende i en del land. I følge Coinmap, finnes det et knippe plasser det er mulig å kjøpe Bitcoin i Norge, men jeg kunne ikke se at det var noen direkte minibank for Bitcoin registrert der.

start mining bitcoin now 300x250 Her kan du kjøpe Bitcoin i NorgeJeg er ikke i tvil om at interessen for Bitcoin i Norge er stor, men det er tydelig at det ikke er like mange som vil investere i infrastruktur for å gjøre valutaen tigjengelig for folk flest. I følge Lamassu (som har en av de mest elegante løsningene jeg har sett), er det opptil 40-50.000 USD i gjennomsnitt i omsetning på Bitcoin ATM (minibank) der hvor de opererer, så det burde da kunne være penger å tjene på dette i Norge?

Jeg vil derfor oppfordre deg til å se nærmere på om dette kunne være noe for deg. Lamassu sine automater skal være svært enkle å håndtere, så det krever ikke allverdens av teknisk kunnskap. Det finnes en rekke maskiner som koster langt mindre enn Lamassu sin løsning, så et kjapt Googlesøk kan nok være lurt før du bestemmer deg for om du har lyst til å bli Bitcoin minibank operatør. Jeg har sett kinesiske produsenter av disse maskinene selger de for langt lavere priser enn Lamassu sin.

Ingen Bitcoin minibank i Norge fremdeles – men det finnes en løsning

Etter hva jeg kan se, finnes det altså ingen offentlig tilgjengelige plasser hvor du kan kjøpe eller selge Bitcoin i Norge fremdeles, men det finnes en kar på i Florø på Vestlandet som tilbyr å selge og kjøpe Bitcoins med Norske Kroner via bankoverføring. Jeg har ikke selv testet tjenesten, men han kaller det Bitmynt, og har gode skussmål i forhold til leveringstider og pålitelighet på Localbitcoins.com og diskusjonsforumet BitcoinTalk.

Om du har noe å melde, bruk gjerne kommentarfeltet under. Jeg oppdaterer artikkelen når det kommer relevant informasjon.

bjorn are fb Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

Bjørn Are Solstad

Jobber med søk at eget firma
Blogger om alt fra data, nytt og nyttig innen mange forskjellige temaer til tyngre temaer som psykologi og filosofi, for ikke å snakke om vafler og parfyme. Apropos vafler. Fikk skikkelig lyst på vafler!
bjorn are fb Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge
bjorn are fb Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

Legg inn en kommentar