5 grunner til å la være å blogge

Blogging er ikke for alle. Hvorfor skal du så tvinge deg selv til det om det ikke ligger for deg?

Sånn bare for å ha sagt det: Du trenger ikke å være en blogger for å kunne eie en blogg. Du kan eie en blogg og få noen andre til å skrive og bygge trafikk til den, mens du konsentrerer deg om andre deler av forretningen.

Her kommer fem typiske symptomer på at blogging ikke er noe for deg:

Du hater å skrive

Det finnes ingen kur for dette. Om du virkelig forakter tanken på å skrive så burde du virkelig ikke tenke på å blogge. Riktignok så kan du jo velge et annet type media som for eksempel lage en video blogg eller fokusere mer på å gjøre podcasts. Problemet er at du må allikevel skrive oppsummeringer og noe tekst fra tid til annen.

Du vil heller være utendørs

Om du ikke liker å se på datamaskinen for mer enn en time så lar det seg ikke gjøre å blogge. Riktignok kan du delvis løse dette med å blogge via video eller podcasts. Problemet er at du må allikevel sitte foran datamaskinen for å redigere videoen, laste den opp og blogge om den. Generelt sett vil jeg si at en blogger må bruke 2-3 timer daglig foran dataskjermen.

Du liker ikke å finne ut av ting eller lære

Internett er full av informasjon. Mengden informasjon er så formidabel at det etterhvert har blitt umulig å holde seg oppdatert på alt som skjer. Dersom du ikke er i stand til å tilpasse deg denne virkeligheten ender du fort opp med å ikke ha noe å si.

Du velger deg feil emne

Å skrive lignende poster rundt et begrenset tema vil fort gjøre at du går tom for noe å skrive om. Det er selvsagt mulig å skrive om alt og ingenting, men dette blir fort kjedelig og ensidig. Det er derfor helt nødvendig å velge seg et temaområde hvor du har et vell av tips og informasjon å ta av. Om du ikke har noe felt som du virkelig brenner for er nok neppe blogging noe for deg.

Du later som du er en annen blogger

Du trenger å utvikle din egen identitet og stil som blogger fortest mulig. Du kan ikke konstant prøve å etterligne hva de mer etablerte bloggerne gjør ved å komme med akkurat den samme informasjonen – spesielt om du er i et nisjemarked hvor det finnes flere andre etablerte bloggere.

Om du er skyldig i noe av det jeg skriver om over bør du stille deg spørsmålet “skulle jeg slutte å konstant prøve å lage nytt innhold, og heller fokusere på markedsføring og å få mer trafikk inn til sidene?”

Nytt innhold er flott, men det finnes et tonn med andre ting som trengs å gjøres for å kunne leve av blogging på heltid. For eksempel SEO og lenkebygging. Bygge relasjoner til andre bloggere, Utvikle nye produkter som du kan selge fra bloggen din.

I et tilfelle som over kan det være en idé å sette bort bloggingen til noen som egner seg bedre til dette. Gjør du dette riktig burde du kunne se bedre resultater for bloggen din. Mer trafikk, flere inngående lenker og mer penger generert ved slutten av måneden.

Sist oppdatert 5. februar 2022 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.