AdWords programvare for budgiving


Jeg driver for øyeblikket og ser på ulike alternativer for automatisk budgivning i AdWords. Bakgrunnen til dette finner du i min post om PPC BidMax som er en av to programmer vi for øyeblikket bruker til egne prosjekter samt kunder. Jeg kommer til å bruke denne posten som en slags huskelapp for å gjøre notater rundt hva som fungerer bra og dårlig i de ulike programmene jeg har tenkt å setse for å finne frem til hva som fungerer best. Hele vitsen med dette er å få tilbakemeldinger på hva du har erfart.

Bakrunn for bruk av ekstern programvare til budgivning i AdWords
Bakgrunen for hvorfor man i det hele tatt ønsker å bruke et eksternt program til å håndtere AdWords er at det er penger å spare. Jo flere søkeord du jobber med – og jo større søkeordkampanjer, dess mer penger er det å spare. Grunnen til at det er penger å spare her, er at når du lar Google oppdatere budene, vil de hele tiden by så tett oppunder den som ligger over deg som mulig – mens når du bruker ekstern programvare til dette, vil budet hele tiden bys nedover mot det neste lavere budet.

Et eksempel: La oss si at du ønsker å holde tredjeplassen for ordet “søkeord”. Andreplassen for dette ordet koster i eksempelet kr. 10,- pr. klikk og fjerdeplassen koster kr. 5,-

I eksempelet over vil programvaren by kr. 5,01 – og ikke 9,99 for å plassere deg på tredjeplass i listen. Bruker du Google sitt eget web-baserte grensesnitt (eller AdWords editor), vil du hele tiden betale overpris for klikkene.

PPC BidMax

PPC BidMax fra Apex Pacific Software er et program som  lastes ned og installeres på din PC. Når dette skrives, har jeg brukt programmet i et par års tid og det håndterer både kundeprosjekter og våre egne prosjekter daglig. Jeg bruker det i hovedsak til å oppdatere budene.

Liker
Jeg liker enkelheten og oversikten programmet gir. Det er veldig egnet til å håndtere mange kampanjer og kunder. Systemet fungerer helautomatisk med oppdatering av budene inntil to ganger daglig.

Misliker
Når man skal bruke denne typen programvare, er man avhengig av at man stoler på at det faktisk gjør hva det er laget for. Jeg føler ikke dette er tilfellet med PPC BidMax. For eksempel så får jeg ikke data om siste 7 dagers budgivning. Jeg er heller aldri riktig sikker på om det byr optimalt. Kunder rapporterer at det tar veldig lang tid å by til en plass over eller under den plasseringen de har.

BidRank Plus

BidRank Plus er et program som  lastes ned og installeres på din PC. Når dette skrives, har jeg brukt programmet i et par uker, og jeg fikk tipset om det fra min gode kollega Asle Skarpengland.

Liker
Så langt vet jeg ikke riktig hva jeg skal skrive under liker. Har for liten erfaring enda med programmet.

Misliker
BidRank Plus er veldig rotete i hvordan det er laget. Har så langt ikke funnet ut om det i det hele tatt er mulig å bruke det til flere AdWords-kontoer. Når jeg har brukt det litt legre vil jeg oppdatere posten.

Hva er din erfaring? Hvordan håndterer du dine AdWords-kampanjer?

Sist oppdatert 14. juni 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.