BlackHat video: Xrumer. Programvaren for å spamme forumer


Har du noen gang lurt på hvordan “proffene” gjør det når de spammer tusenvis av forumer og blogger med linker i poster og kommentarer? Det finnes en rekke programmer for å gjøre akkurat dette (PMBlaster, Zunker, Xrumer osv.) men videoen under viser det mest skremmende av de alle som jeg kjenner til: Xrumer.

Se Xrumer i arbeid.

Det som er interessant å se i videoen fra et hvithatt synspunkt er hvordan programmet virker. Prosedyrene, sjekklistene, valgene for hvordan programmet skal oppføre seg. I det hele tatt er det skremmende å se hvor elegant dette programmet går forbi captcha sjekker og/eller matematiske antispam spørsmål.

Jeg kjenner ikke personlig til noen som bruker denne typen taktikker i Norge i hvertfall, men måten programmet fungerer på har i alle fall gitt meg en god pekepinn på hva som er årsaken til at webmasterforumet dittnettsted som jeg driver stadig får registrerte brukere fra russland som aldri poster.

Viktig: Vær klar over at jeg anbefaler IKKE bruk av et slikt program annet enn for å lære om hva som finnes tilgjengelig innen svarthatt søkemotoroptimalisering og for å kunne bekjempe de på ditt eget forum eller blogg. Skal du kunne bekjempe slikt som dette, MÅ du kjenne din fiende og hvilke våpen DE har tilgjengelig for å oversvømme deg med søppel.

Har du noen tips ang. blackhat seo og Xrumer?

Bruk kommentarfeltet under og si din mening og del med erfaringer. Husk å dele denne posten i sosiale medier om du gidder.

Sist oppdatert 5. juli 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.