Blogge deg rik?


MIn datter Rebekka har bestemt seg for å blogge. Dette synes jeg umiddelbart er fantastiske nyheter, så når vi snakka om det i går var hun veldig entusiastisk. Saken er at hennes vennine Anna driver en veldig vellykket blogg, og dette har jo inspirert min kjære datter til å sette i gang å blogge.

Rekekka sin motivasjon for å blogge er å tjene nok penger på dette til å kunne kjøpe seg en bil når hun blir 18, så hun må faktisk tjene en del penger på dette her for at det skal ha noen hensikt.

Jeg ga henne følgende råd for å lykkes med bloggen sin:

Ikke tenk på penger i begynnelsen.

Det tar tid å bygge opp en lesermasse. Og du må ha en dokumentert lesermasse for at annonsører skal være interessert i å sponse bloggen din.


Skriv om ting som interesserer deg.

Skal du klare å holde oppe motivasjonen over tid, er du nødt til å skrive om noe som faller deg naturlig.  Det er mulig å tvinge seg til å skrive om uinteressante ting, men det er mye lettere å være motivert til å skrive når temaet du skriver om i utgangspunktet er av interesse.

Om du ikke interesserer deg for annet enn deg selv – skriv om det da. En “hva har jeg på brødskiva i dag” blogg kan fungere helt fint om du ikke har annet å snakke om.

På tross av at mange henger ut rosa-bloggere har de faktisk ofte den største lesermassen av de alle.

Når lesermassen er til stede, kan du begynne å forlange penger for å skrive om ting

Trikset her er å innse verdien av at du har ti tusen daglige lesere av innleggene dine om hva du har på brødskiva.  Sett fra et annonsør-synspunkt, spiller det liten rolle hvorfor du har 10.000 lesere, så lenge de får vise frem produktene sine til de. Det øyeblikket du har kommet opp i en kritisk masse, kan du begynne å snakke med mulige annonsører i nærheten av der du bor og ganske enkelt begynne å forhandle om hva de vil tilby fopr å få eksponering på bloggen din.  Om du bor på Finnmarksvidda i et telt 40 mil fra nærmeste butikk kan du jo ringe riksannonsører i Oslo i stedet.

Poenget er – det er ingen grenser for hva du kan be om – så lenge noen er villige til å betale det du forlanger. Det finnes ikke noe som er “vanlig” her. Forlanger du 100.000,- for å skrive om en butikk som selger kvisekrem i Hardangerfjorden, så er det jo opp til de om de synes dette er verdt pengene.


Ikke “sett bort” annonseringen om du kan unngå det

Det er selvsagt mindre pes å bare tenke på hva du skal skrive om på bloggen din enn å drive å selge annonseplass i tillegg.  Men, om du setter bort salget av annonseplass til noen som driver med denslags, vil du også måtte gi bort store deler av inntektene. De skal jo tjene penger på deg, så det er ikke annet å forvente. Det er derfor å anbefale å gjøre dette selv – dersom du tror du kan få dette til.

Alternativt så kan du legge inn AdSense-annonser på sidene mens du jobber med å få inn direkte-annonsører. Men, ikke forvent å tjene deg rik på Adsense sitt annonseprogram. De har lagt inn så mange mekanismer for at annonsørene skal få valuta for pengene sine at du kan forvente svært ujevne inntekter fra de.

Hvilke råd kan du gi til Rebekka for at hun skal tjene seg rik på bloggen sin?

Bruk kommentarfeltet under.

Sist oppdatert 9. oktober 2018 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.