Bryllup rett utenfor blokka. Blokkerte gata, og slangetemmer orkester. Festlig

Herregud hvor annerledes Egypt er. Hva du ser på bildet er et bryllup her i Rehab City hvor jeg bor. Rettere sagt, en liten del av et bryllup som kan vare i opp til tre dager. Det avhenger av om folka som gifter seg er fra nedre eller øvre Egypt.

Artig var det ihvertfall å se på hvordan folka dansa rundt og hoppa og spratt. Og slangetemmer fløyta til fyren som spilte på den var ihvertfall eksotisk å høre på. Men flink var han, det er helt klart.

Og det var en selvfølge å blokkere gata for biler som sto og venta. Og det merkeligste var at disse bilene tuta ikke som de pleier å gjøre etter tre sekunder. De venta tålmodig i flere minutter før de ymta frempå om å få passere. Dette må henge sammen med at bryllup står så høyt i verdi her til lands.

Vanligvis merker vi ikke så mye til at vi bor i Egypt siden Rehab City er bygget etter vestlige standarder omtrent som en hvilken som helst Amerikansk eller Nord-Europeisk by, men når man ser et opptrinn som dette, så blir man kraftig påminnet om at dette tross alt er den eldste sivilisasjonen i verden med tradisjoner som går tilbake 7000 år i tid. Tilbake til tiden hvor faraoene dominerte den kjente verden.

Når man tenker på det sånn, så føles ting straks annerledes.

Jeg bruker mye tid på å observere hvordan folk gjør ting her i Egypt, og jeg blir bare mer og mer undrende over alle de små detaljene. Det er i detaljene man ser hvordan en kultur og et samfunn fungerer. Og skal man ha en opplevelse av dette, så må man være i kulturen over lengre tid.

I og med at jeg ikke snakker språket her, vil jo selvsagt min opplevelse av den Egyptiske kulturen være noe amputert, men det er allikevel mange interessante ting å få med seg for den som er observant.

Hva er det mest “annerledes” du har opplevd noe sted?

Del dine observasjoner med meg, og husk å del posten i sosiale medier!

Sist oppdatert 3. november 2020 av Bjørn Are Solstad

2 kommentarer om “Bryllup rett utenfor blokka. Blokkerte gata, og slangetemmer orkester. Festlig”

  1. Jeg må nesten kalle meg pendler til Thailand da jeg reiser dit en del ganger hvert år. Og det er ikke til å legg skjul på att man kan oppleve en del annerledes ting der i forhold til Norge.

    Feks har de en festival i perioden mai/juni som heter Bun Bang Fai. Da skyter de opp hjemmelagede raketter som skal på en symbolsk måte sette fart på regntiden. Og selvfølgelig gambles det på hvem som har den raketten som kommer høyest opp på himmelen 🙂 Dvs de tar tiden på hvor lenge raketten er oppe i lufta før den lander igjen.

    Her er en videosnutt fra fenomenet: http://www.youtube.com/watch?v=Qsq75EOrZDU

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.