Bryllup rett utenfor blokka. Blokkerte gata, og slangetemmer orkester. Festlig

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Herregud hvor annerledes Egypt er. Hva du ser på bildet er et bryllup her i Rehab City hvor jeg bor. Rettere sagt, en liten del av et bryllup som kan vare i opp til tre dager. Det avhenger av om folka som gifter seg er fra nedre eller øvre Egypt.

Artig var det ihvertfall å se på hvordan folka dansa rundt og hoppa og spratt. Og slangetemmer fløyta til fyren som spilte på den var ihvertfall eksotisk å høre på. Men flink var han, det er helt klart.

Og det var en selvfølge å blokkere gata for biler som sto og venta. Og det merkeligste var at disse bilene tuta ikke som de pleier å gjøre etter tre sekunder. De venta tålmodig i flere minutter før de ymta frempå om å få passere. Dette må henge sammen med at bryllup står så høyt i verdi her til lands.

Vanligvis merker vi ikke så mye til at vi bor i Egypt siden Rehab City er bygget etter vestlige standarder omtrent som en hvilken som helst Amerikansk eller Nord-Europeisk by, men når man ser et opptrinn som dette, så blir man kraftig påminnet om at dette tross alt er den eldste sivilisasjonen i verden med tradisjoner som går tilbake 7000 år i tid. Tilbake til tiden hvor faraoene dominerte den kjente verden.

Når man tenker på det sånn, så føles ting straks annerledes.

Jeg bruker mye tid på å observere hvordan folk gjør ting her i Egypt, og jeg blir bare mer og mer undrende over alle de små detaljene. Det er i detaljene man ser hvordan en kultur og et samfunn fungerer. Og skal man ha en opplevelse av dette, så må man være i kulturen over lengre tid.

I og med at jeg ikke snakker språket her, vil jo selvsagt min opplevelse av den Egyptiske kulturen være noe amputert, men det er allikevel mange interessante ting å få med seg for den som er observant.

Hva er det mest «annerledes» du har opplevd noe sted?

Del dine observasjoner med meg, og husk å del posten i sosiale medier!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

WTF ?!!?!

Del NÅ!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest