Burde bedriften min ha egen Facebook side?


En av kundene våre, Trond fra Oslo Skadedyr ringte meg i dag. Oslo Skadedyrkontroll as som han driver har vært kunde hos oss lenge – faktisk i flere år nå, og han har i løpet av disse årene flere ganger lurt på min mening om hvorvidt de burde ha sin egen Facebook side.

Jeg har frem til i dag sagt nei når han har spurt om dette. Det gjorde jeg også i dag. Ikke fordi jeg mener at firmaet hans ikke burde være på Facebook, men fordi jeg ikke ser hensikten med bare å opprette en Facebook side som er død. Tingen er, at det å ha en Facebook side som ikke blir oppdatert eller har noen som helst aktivitet, er “dead in the water” like mye som en hjemmeside uten relevant informasjon eller aktivitet.

Det jeg har ment hele tiden gjennom disse årene, er at det er for en liten bedrift bedre å konsentrere seg om å få til en ting på nettet, enn å spre seg over en hel masse medier.

I tilfellet til Trond, er det ikke fornuftig å spre seg over for mange kanaler, men konsentrere innsatsen rundt to ting:

– hjemmesiden og Google.

Han sørger for å holde hjemmesiden oppdatert med relevant informasjon for sine kunder og potensielle nye kunder – og vi hjelper han med å få trafikk inn til sidene gjennom Google sine søkeresultater. Ut i fra hva jeg kan se, får han dermed maksimalt ut av reklamebudsjettet.

Skal du lykkes med en Facebook side, må du altså legge ned betydelige ressurser i dette. Etter min vurdering, er ikke dette noe du engang bør vurdere dersom ikke hjemmesiden din er “i orden” og at du får brukbart med besøk på den. Pr. i dag er ikke Facebook et medium som folk bruker til å finne leverandører av varer eller tjenester. Det er et medium for å bli underholdt eller for å finne ut av hva venner og bekjente driver med.

Facebook prøver gjennom sine sider for bedrifter å bli en slags Google killer, men jeg kan ikke se at de lykkes med dette pr. idag.

Hva er din mening?

Burde alle bedrifter få seg Facebook side, eller er du enig med meg i det jeg skriver over?

Sist oppdatert 6. juni 2017 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.