Det er ikke trygt å besøke pyramidene i Kairo

Denne posten er fra 2013. Jeg kan ikke si noe om den fremdeles er aktuell da jeg ikke har vært og sett på pyramidene de siste årene. Giza er på andre siden av byen i forhold til der jeg bor. Men, det jeg har fått med meg fra media her i Egypt, er at det er gjort mye for å forbedre forholdene ved pyramidene.

Den amerikanske ambassaden her i Kairo har akkurat gått ut med opplysninger om at det ikke er trygt å nærme seg pyramidene i det hele tatt akkurat nå. De fraråder alle amerikanske borgere å unngå området helt og holdent.

Hele området hvor Sfinksen og pyramidene befinner seg, er uten sikkerhet og kontrolleres av to gjenger. De angriper ikke bare folk på gata, men stopper også busser og biler. De forlanger alt av penger og verdier for å la være å jule opp folk og smadre bilene og bussene deres.

Så, hold deg unna Pyramidene i Giza om du skal på ferie til Egypt i disse dager.

Etter at Muhammed Morsi har overtatt som President her til lands, har all sikkerhet vært mer eller mindre fraværende. Revolusjonen her i Egypt har definitivt hatt en høy pris så langt.

View-from-Cairo-Tower-2007

Om du allikevel mener du skal se pyramidene og komme unna med livet og helsa i behold, bør du i så fall leie sikkerhetsvakter til å passe på  deg eller gruppa du er i. Forrige gang jeg var der sammen med familien min, dro vi med bevæpnede vakter. Dette var før disse gjengene overtok kontrollen der.

Nå er altså pyramidene i Giza blitt en slik plass. Forhåpentligvis vil politiet prøve å ta tilbake kontrollen over dette viktige området både historisk og for turister.Det er ikke like usikkert overalt her i Egypt, men enkelte plasser har blitt veldig ille.

Les forøvrig om det er trygt å dra til Egypt på ferie i posten jeg oppdaterer jevnlig for mer informasjon. Der er også helt greit å spørre i kommentarfeltet nederst på sidene.

Sist oppdatert 16. november 2020 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.