Det er ikke trygt å besøke pyramidene i Kairo

No comments

sfinksen pyramide giza egypt 300x200 Det er ikke trygt å besøke pyramidene i KairoDen amerikanske ambassaden her i Kairo har akkurat gått ut med opplysninger om at det ikke er trygt å nærme seg pyramidene i det hele tatt akkurat nå. De fraråder alle amerikanske borgere å unngå området helt og holdent.

Hele området hvor Sfinksen og pyramidene befinner seg, er uten sikkerhet og kontrolleres av to gjenger. De angriper ikke bare folk på gata, men stopper også busser og biler. De forlanger alt av penger og verdier for å la være å jule opp folk og smadre bilene og bussene deres.

Så, hold deg unna Pyramidene i Giza om du skal på ferie til Egypt i disse dager.

Etter at Muhammed Morsi har overtatt som President her til lands, har all sikkerhet vært mer eller mindre fraværende. Revolusjonen her i Egypt har definitivt hatt en høy pris så langt.

View from Cairo Tower 2007 300x233 Det er ikke trygt å besøke pyramidene i KairoOm du allikevel mener du skal se pyramidene og komme unna med livet og helsa i behold, bør du i så fall leie sikkerhetsvakter til å passe på  deg eller gruppa du er i. Forrige gang jeg var der sammen med familien min, dro vi med bevæpnede vakter. Dette var før disse gjengene overtok kontrollen der.

Nå er altså pyramidene i Giza blitt en slik plass. Forhåpentligvis vil politiet prøve å ta tilbake kontrollen over dette viktige området både historisk og for turister.Det er ikke like usikkert overalt her i Egypt, men enkelte plasser har blitt veldig ille.

Les forøvrig om det er trygt å dra til Egypt på ferie i posten jeg oppdaterer jevnlig for mer informasjon. Der er også helt greit å spørre i kommentarfeltet nederst på sidene.

Bjørn Are Solstad

Blogger om alt fra data, nytt og nyttig innen mange forskjellige temaer til tyngre temaer som psykologi og filosofi, for ikke å snakke om vafler og parfyme. Apropos vafler. Fikk skikkelig lyst på vafler!

Bjørn Are SolstadDet er ikke trygt å besøke pyramidene i Kairo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *