Dikt – Sjakk matt.

I 2003 gjorde jeg mye rart. Jeg skrev for eksempel et dikt. Diktet trodde jeg for lengst var borte, til jeg plutselig kom på å sjekke The Way Back Machine. Og der var det jo, sammen med de andre sidene jeg laga den gang i DreamWeaver. Bildet er også fra samme året. Jeg har aldri tenkt på meg selv som noen stor dikter, men jeg synes diktet under blei ganske bra. Fikk mye positiv kritikk av det den gangen. Og noen som syntes det var litt skremmende.

Folk tolker dikt på så mange forskjellige måter, så det er vel ikke noe annet enn sprikende kritikker å vente når diktet er såpass rett fra levra som dette er. Du får lese det, og se hva du syns. Husk at det finnes et kommentarfelt under diktet hvor du kan fortelle om hva du synes – eller kanskje du har et dikt på lager selv som du kan legge ut der? Er diktet ditt bra nok, så kan jeg lage en egen post på det.

Sjakk matt.

Dette bildet satte jeg sammen i 2003 i Photoshop. Syns jeg var ganske flink til å få det til å se ut som jeg faktisk var i fare. Noe jeg selvsagt ikke var. Branner er fra et bilde tatt i Hong Kong som viser demonstranter på et gatehjørne. Så, da er det bare å lese diktet om sjakk matt.
Dette bildet satte jeg sammen i 2003 i Photoshop. Syns jeg var ganske flink til å få det til å se ut som jeg faktisk var i fare. Noe jeg selvsagt ikke var. Brannen er fra et bilde tatt i Hong Kong som viser demonstranter på et gatehjørne. Så, da er det bare å lese diktet om sjakk matt.

Vis meg gørra di.
Jeg vet den er der.
Og du kommer til å vise meg den.
For jeg må se den.
Da har jeg kommet under huden din.
Da vet jeg hvem du virkelig er.
Det er ikke dine gode sider som avgjør
– når det kommer til stykket.
Det er de dårlige.
De du hater å innrømme at du har.

Vis meg gørra di.
Jeg vet den er der.
Vis meg de sidene du hater.
De du forakter.
De du skjemmes over.
Jeg vet de er der.
Og du kommer til å vise de til meg.

Vis meg gørra di.
Jeg vet den er der.
Vis meg den nå.
Ikke når vi krangler.
Ikke når den rammer som verst.
Vis meg den heller nå.
Fortell meg om den.
La meg forstå hvordan du funker.
Da rammer den syrlige gørra kanskje mindre
– når du bruker den som våpen.
Da har jeg overtaket.
Og da knuser jeg deg.
Med dine egne svakheter.
Dine egne tanker.
Når jeg kjenner gørra di.
Den jeg vet er der.

Sjakk matt.

Sist oppdatert 17. desember 2021 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.