Effektiv fluefanger ❤️ bli kvitt fluer

elektrisk-fluefanger

Jeg har nå testet litt forskjellige måter å bli kvitt problemer med fluer som kommer flyvende inn gjennom vinduer og åpne dører. Jeg tror det stort sett er vanlige husfluer som kommer inn, og har vært på desperat jakt etter en måte å få stoppet fluene på – uten å gå til bruk av reine kjemikalier på sprayboks.

En slik lysfelle som på bildet fungerer svært fint. Jeg har flere slike lysfeller i leiligheten, og de tar alt av fluer og andre flyvende insekter.

Forøvrig – jeg har testa ulike spraybokser fra Raid og andre fabrikater, men ser at de har svært kort og begrenset virkning. Når man kjenner lukta av sprayen, er det ikke vanskelig å skjønne at dette kan ikke være særlig sunt å puste inn heller.

Vi bor i en ganske stor leilighet, så jeg har sett etter ulike løsninger å få stoppet fluene på i de ulike rommene.

Så langt, er det elektriske fluefangere i hvert rom som har fungert best. Har akkurat hengt opp fluepapir et par plasser i tillegg for å se hvilken virkning de har. Så langt har ikke en eneste flue satt seg fast i fluepapiret, men jeg tror kanskje jeg har hengt det opp på feil plass. Ikke særlig mye effektiv fluedreper det der så langt.

Det som er viktig når du skal bekjempe fluer, enten du skal bruke en elektrisk fluefanger som den du ser på bildet, eller du velger en løsning med fluepapir (de selger fluepapir på Plantasjen og sikkert mange andre butikker som driver med blomster og slikt), er å eksperimentere masse med hvor du plasserer fluefangeren.

Vi har akkurat nå fem elektriske fluefangere – eller lysfeller som det også heter, og har plassert disse på strategiske plasser hvor fluene oppholder seg mye. Dette har redusert antall fluer inne i leiligheten til fire eller fem om dagen, og disse går alltid i fellene på et eller annet tidspunkt.

Forøvrig så fungerer de elektriske fluefangerne akkurat like godt om du setter inn vanlige hvite lysrør som de blå UV lysrørene som er laget til de.

Flueskremmer App’er til Android

Jeg har også testet flere av disse app’ene til min Android telefon som finnes. Det finnes et knippe som skal fungere på ulike typer insekter. Alle jeg prøvde hadde null virkning på fluene. Det er åpenbart at det ikke virker når flua setter seg oppå mobilen og blir sittende. Da er det ingen tvil om at flua ikke blir det minste skremt av den høyfrekvente lyden som programmet visstnok skal lage. Den eneste virkningen jeg kunne oppfatte, var at kattene våre blei veldig irriterte av lyden. Så jeg slo det av for ikke å plage de med dette.

Hva er din erfaring med flueproblemer?

Hva er din erfaring med å bli kvitt fluer? Bruker du elektrisk fluefanger eller fluepapir? Bruk kommentarfeltet under til å dele med dine erfaringer.

Mer om fluer, og husflue i særdeleshet

En rekke arter over hele verden finnes som ligner på husfluen, for eksempel den mindre husfluen, Fannia canicularis; den stasjonære fluen, Stomoxys calcitran; og andre i Musca-familien, som M. vetustissima, australsk buskflue og flere nært beslektede taxa inkludert M. primitiva, M. shanghaiensis, M. violacea og M. Selv om det bare er én art (Musca domestica, innenfor Muscidae-familien) ) kalles riktig stueflue, flere av de nært beslektede Muscidae er nesten like i utseende, og finnes vanligvis i hus. Den voksne husfluen (Musca domestica) er 6-7 mm lang, brystkassen er grågrå til dyp grå, har fire smale svarte striper, øynene er rødbrune, og vingene er gjennomsiktige, gjennomskinnelige. Husfluen har fullstendig metamorfose, med separate egg, larve- eller maggot-, puppe- og voksenstadier.

Etter å ha kommet ut av et puppestadium slutter voksne husfluer å vokse; den mindre flua er ikke nødvendigvis den yngre flua, men er i stedet et resultat av utilstrekkelig næring i larvestadiet. Fordi den har svampete, eller lappede, munndeler, kan ikke husflua bite; men dens nære fetter, The stationary fly, biter. Husflua er vanligvis assosiert med husdyrgjødsel, men har tilpasset seg godt til å spise søppel, og finnes derfor i overflod nesten overalt hvor mennesker bor. Det er økonomisk viktig, siden det kan spre sykdomsfremkallende organismer som salmonella, E. coli, etc., og det kan være en ubehagelig irritasjon på og rundt gårder og hjem.

Den mest betydelige skaden knyttet til husholdningsfluen er plager og den indirekte skaden forårsaket av potensiell overføring av over 100 patogener knyttet til fluen. Blant patogener som vanligvis overføres av husfluen er Salmonella, Shigella, Campylobacter, Escherichia, Enterococcus, Chlamydia og flere andre sykdomsfremkallende arter. Husfluer er sterkt mistenkt for å spre minst 65 sykdommer hos mennesker, inkludert tyfoidfeber, dysenteri, kolera, poliomyelitt, yaws, miltbrann, tularemi, spedalskhet og tuberkulose. Sykdommer spredt Mer enn 100 patogener assosiert med husflua kan forårsake sykdommer hos mennesker og dyr, inkludert tyfus, kolera, basillær dysenteri, tuberkulose, miltbrann, oftalmi og infantil diaré, og parasittiske ormer.

Selv om husfluen ikke biter, er kontroll av den tamme muscaen avgjørende for menneskers helse og komfort i mange områder av verden. Når husflua er den primære skadedyrene i kommersielle eggproduserende anlegg, oppnås kontroll av insektet ved å bruke et voksendempende middel eller et larvalemiddel, enten for å undertrykke antallet voksne direkte eller indirekte. De vanligste kontrollene som brukes på husfluer er sanitet, bruk av feller og insektmidler, men det er tilfeller hvor integrerte kontrolltiltak for fluer er iverksatt. Oftere kan insektmidler (spesielt insektvekstregulerende midler) gis til husdyr, med rester av insektmidler i gjødselen som undertrykker fluehekken.

Gjenværende insektdrepende sprayer er effektive i noen uker til å bekjempe fluer; noen tamfluearter har imidlertid utviklet resistens mot visse insektmidler, for eksempel DDT. Dessverre, siden insektmidler brytes ned av sollys, reduseres resteffekter fra dette materialet betydelig, og det er sannsynlig at det ikke kan drepe flua mye lenger enn flere dager til en uke. Kontakt (ikke-rester) plantevernmidler som er merket for fluer kan brukes som rombehandling (tåke) for å eliminere voksne fluer.

Hvis det er mange fluer innendørs, kan det brukes romspray (aerosol) merket for flygende insekter. Hvis du ønsker å bruke undertrykkelse, kan du bestille fluelarver fra insektbutikker i Texas eller rundt i USA. Puppene, som allerede er infisert med et skadedyr, kan distribueres i hele huset ditt eller rundt områder der fluen utvikler seg.

Negative døgnfluer kan legge egg i folks ekskrementer, der markene kan filtrere seg ned for å mate på avfallets næringsstoffer. Husfluer kan fly mange kilometer fra reproduksjonsstedet, og bære med seg en rekke organismer i håret, munndelene, oppkastet og avføringen. Å forstå deres vaner og livssykluser kan hjelpe deg med å fjerne så mange fluer som mulig, med så lite utgifter som mulig for deg selv og miljøet.

Voksne fluer har en gjennomsnittlig levetid på 15-20 dager, men de kan overleve så lenge som to måneder under de rette forholdene. Etter to eller tre dager er fullvoksne husfluer helt klare til å avle, og gjenopptar sin fire-trinns livssyklus. Varme sommerforhold er vanligvis optimale for husfluens utvikling, og husfluen kan fullføre livssyklusen på bare syv til 10 dager, med opptil 10 til 12 generasjoner mulig i løpet av en sommer.

Ofte forvekslet med den mindre husflua, er The Drain Fly unik for seg selv ved sitt mølllignende eller hårete utseende. Husfluer kan lett identifiseres med fire mørke, langsgående striper på toppen av thorax- eller midtkroppsområdet.

Det er verdt å merke seg at Provencias er svært rikelig og vanlige, men taxa fra andre habitater finnes i relativt lavere mengde, eller er helt fraværende, fra laboratoriefluer (fig. For eksempel ble Wallemiomycete funnet i Belgiske fluer i høyere mengde enn overflod av Dothideomycetes i Rwandas flueprøver.

I tillegg viste laboratoriedyrkede flueprøver forskjellige bakteriesamfunnsprofiler fra de i omgivende habitater. Soppsamfunnene til tamfluer var også svakt atskilt etter habitat, tydeligvis når det gjelder tamflueprøver fra Belgia, ble farmer nok en gang separert fra sykehus og hjem (fig. Sammenligninger av bakteriesamfunn etter alfa-diversitet viste at husfluer har høy havn mangfoldig bakteriell mikrobiota, uavhengig av land eller habitat, med eksterne bakteriesamfunn som er enda mer mangfoldige enn interne populasjoner

Sist oppdatert 13. juni 2022 av Bjørn Are Solstad

4 kommentarer om “Effektiv fluefanger ❤️ bli kvitt fluer”

 1. Hei! Vi sliter også med fluer (på hytta) og vurderer lysfeller. Hvor kjøpte du dine – og har du erfaringer med forskjellige merker/typer?
  Hilsen, Carola

  Svar
  • Jeg bor i Kairo, så jeg kjøper de online her i Egypt.

   Det spiller ingen rolle hvor du kjøper de igrunn. Så lenge de er NEMKO-godkjente og har lysrør som virker. Det trenger heller ikke vær blått lys nødvendigvis. Sett de i litt mørke hjørner. Har en på kjøkkenenet over vinduet her som tar masse insekter. De tar alt av flyvende insekter. Fluer, mygg og andre som møll og slikt.

   Svar
 2. Hallo, gammelt og godt innlegg dette her nå.. Hvordan er erfaringen nå da? Hilsen Sveinung, flueplaget Randabergbu.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.