Effektiv fluefanger – bli kvitt fluer

elektrisk fluefanger 300x240 Effektiv fluefanger   bli kvitt fluer

En slik lysfelle som dette fungerer svært fint. Vi har fem slike lysfeller i leiligheten, og de tar alt av fluer og andre flyvende insekter.

Jeg har nå testet litt forskjellige måter å bli kvitt problemer med fluer som kommer flyvende inn gjennom vinduer og åpne dører. Jeg tror det stort sett er vanlige husfluer som kommer inn, og har vært på desperat jakt etter en måte å få stoppet fluene på – uten å gå til bruk av reine kjemikalier på sprayboks.

Forøvrig – jeg har testa ulike spraybokser fra Raid og andre fabrikater, men ser at de har svært kort og begrenset virkning. Når man kjenner lukta av sprayen, er det ikke vanskelig å skjønne at dette kan ikke være særlig sunt å puste inn heller.

Vi bor i en ganske stor leilighet, så jeg har sett etter ulike løsninger å få stoppet fluene på i de ulike rommene.

Så langt, er det elektriske fluefangere i hvert rom som har fungert best. Har akkurat hengt opp fluepapir et par plasser i tillegg for å se hvilken virkning de har. Så langt har ikke en eneste flue satt seg fast i fluepapiret, men jeg tror kanskje jeg har hengt det opp på feil plass. Ikke særlig mye effektiv fluedreper det der så langt.Det som er viktig når du skal bekjempe fluer, enten du skal bruke en elektrisk fluefanger som den du ser på bildet, eller du velger en løsning med fluepapir (de selger fluepapir på Plantasjen og sikkert mange andre butikker som driver med blomster og slikt), er å eksperimentere masse med hvor du plasserer fluefangeren.

 

Vi har akkurat nå fem elektriske fluefangere – eller lysfeller som det også heter, og har plassert disse på strategiske plasser hvor fluene oppholder seg mye. Dette har redusert antall fluer inne i leiligheten til fire eller fem om dagen, og disse går alltid i fellene på et eller annet tidspunkt.Forøvrig så fungerer de elektriske fluefangerne akkurat like godt om du setter inn vanlige hvite lysrør som de blå UV lysrørene som er laget til de.

Flueskremmer App’er til Android

Jeg har også testet flere av disse app’ene til min Android telefon som finnes. Det finnes et knippe som skal fungere på ulike typer insekter. Alle jeg prøvde hadde null virkning på fluene. Det er åpenbart at det ikke virker når flua setter seg oppå mobilen og blir sittende. Da er det ingen tvil om at flua ikke blir det minste skremt av den høyfrekvente lyden som programmet visstnok skal lage. Den eneste virkningen jeg kunne oppfatte, var at kattene våre blei veldig irriterte av lyden. Så jeg slo det av for ikke å plage de med dette.

Hva er din erfaring med flueproblemer?

Hva er din erfaring med å bli kvitt fluer? Bruker du elektrisk fluefanger eller fluepapir? Bruk kommentarfeltet under til å dele med dine erfaringer.

Ikke glem å dele denne posten med dine venner på Facebook, Twitter eller Google+

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.