Effektiv myggfelle ❤️ bli kvitt mygg

EFFEKTIV MYGGFELLE SOM VIRKER. BLI KVITT MYGGEN.

Fella virker! Oppskrifta på myggfella er lengre ned i teksten.

Sjekka innholdet i myggfella i dag, og ser at det faktisk er noen mygg nede i flaska. Har sjekka mye rundt de siste dagene, og har sett at det anbefales å plassere fella der hvor du vil at myggen skal flytte seg til – og helst et stykke unna der hvor folk befinner seg. Dette henger sammen med at den utvikler mye mindre CO2 enn hva et menneske gjør, så myggen vil ikke gå i fella om vår mye sterkere lukt er dominerende.

Så, til selve fella, og hvordan du lager den

Jeg kom over en oppskrift på hvordan du kan lage en myggfelle for å bli kvitt problemer med mygg som surrer rundt ørene dine, og er til allmenn pest og plage der de stikker deg. Selv er jeg svært allergisk mot myggstikk, så dette gleder jeg meg til å prøve.

Lik & del, så får vi en mye bedre sommer

Disse fellene kan dere lage mange av, og de er effektive.

Du trenger:

 • 1 kopp varmt vann
 • 1/4 kopp sukker
 • 1 gram gjær
 • 1 stor plastflaske (store saftflasker er best, de med litt tynn plast)

Hvordan:

 1. Del plastflasken i 2 (både kniv og sag fungerer)
 2. Bland sukkeret med det varme vannet og la det avkjøle. Når det er avkjølt så hell det i den nederste delen av flasken.
 3. Tilsett gjær (dette vil starte prosessen med å danne CO2 gass som myggen tiltrekkes av)
 4. Sett tuten på flasken opp ned i den andre halvdelen (kan teipes for å få den tettere)
 5. Bunnen av flasken bør farges svart, dypp den i litt maling f.eks
 6. Myggen tiltrekkes også av den svarte fargen

Flaskene bør byttes ut hver andre uke, enten fylle på med ny væskeblanding, eller lage helt nye.

God sommer alle sammen – og husk å del dette innlegget med så mange som mulig.

Et annet tips er å dele to lime i to og stikke ned nellikkspiker tett i tett. Dette legges så på et fat på bordet. Det er dekorativt og det fungerer for å holde myggen borte en varm sommer kveld:-)

Har du et bra tips i forhold til problemer med mygg?

Husk å kommentere under om du har andre, gode tips i forhold til å bli kvitt mygg og andre flyvende insekter som er til plage eller kjenner til andre oppskrifter på myggfelle i som virker. Kjenner du til et bra myggmiddel?

Engelsk versjon av oppskriften: Effective mosquito trap – get rid of mosquitoes

Mygg er en gruppe av tovingene. Den andre gruppen er fluer. Mygg skiller seg fra fluene ved at de har mer enn fire ledd i antennene. Mygg er mellom fire og cirka 50 millimeter lange. Det er 29 familiegrupper i Norge, med over 2 000 arter.

Mer om mygg (hentet fra ulike kilder på nettet)

Omtrent 176 arter av mygg finnes i USA, og over 3000 arter er kjent over hele verden. I USA er bare noen av de 176 artene av mygg viktige som bærere av sykdom, men mange andre er viktige plagearter, som har stor innvirkning på livskvaliteten for individer. Av de 200 forskjellige artene av mygg som finnes i USA, bor de fleste av dem i områder som er våtmarker eller har sesongbaserte vannansamlinger og bassenger.

Det er omtrent 200 forskjellige arter mygg som lever i USA, de bor i et bestemt habitat, de har en unik oppførsel, og de biter en rekke typer dyr. Mens alle mygg krever stående vann for å reprodusere seg, finnes de forskjellige artene av mygg i en rekke habitater. Mens mygg elsker vann, vil du finne mer å leve rundt stående vann enn i innsjøer og bekker.

Mygg trives i områder med saktegående eller stillestående vann, og også i skoger, sumper og høyt gress. Myggpopulasjoner kan kontrolleres, delvis, ved å eliminere kilder til stående vann som tilbyr perfekte mygghekkesteder.

Sannsynligheten for smitte kan reduseres ved å bruke myggmiddel, lange klær som dekker armer og ben, skjermer på dører og vinduer og insektmiddelbehandlet myggnett. Det finnes en rekke måter å forhindre myggstikk, inkludert bruk av myggmiddel og bruk av riktige klær når du er utendørs.

Ikke alle mygg sprer sykdom, og du vil ikke bli syk med hvert myggstikk, men det er viktig å være sikker på at du er klar over mygg, sykdommene de kan spre, og hvordan du kan forhindre at et myggstikk oppstår i første omgang. Det tar bare noen få infiserte mygg for å forårsake et utbrudd i hele samfunnet, og du og din familie står i fare for å bli syke.

Flere land blir malariafrie, en blodsykdom som pådras ved å bite på en infisert mygg. Malaria, en av de mest kjente sykdommene som er eksklusiv for mygg, tok livet av rundt 438 000 mennesker over hele verden i 2015. Bitt fra disse insektene er farligere for mennesker enn noe annet dyr; mygg dreper hundretusener av mennesker hvert år rundt om i verden, mens de smitter millioner av andre.

Fordi mygg kan leve inne, spiser de blodet til mennesker og dyr, så de er overalt hvor du går. Selv om de spiser blodet til vertene sine, lever ikke mygg på vertens kropp som for eksempel lus. Bare voksne hunnmygg biter mennesker og andre dyr for et blodmåltid, da legger de egg i eller rundt vann, og starter syklusen på nytt.

En teknikk kalt spiking betyr at myggen ikke bare suger av så mye blod som nødvendig fra én kilde – den tar flere måltider fra flere kilder. Mens hannmygg spiser nektar alene, trenger hunnene et måltid blod for å lage levedyktige egg til å klekkes. Bare hunnmygg biter fordi de krever blodmåltider for å produsere egg, men både hann- og hunnmygg spiser plantesafter for deres generelle ernæringsbehov.

Hunnmygg er de som biter, siden de trenger blodproteiner for at eggene skal utvikle seg. Hos mange arter trenger en hunn næringsstoffene i blodmelet før hun produserer egg, mens hos mange andre arter kan det å få næringsstoffer i blodmelet til at en mygg kan produsere flere egg. For de fleste arter må en puppe omgå fysiologiske responser fra virveldyr for å få et blodmåltid.

Hannmygg overlever bare 6 til 7 dager i gjennomsnitt, lever hovedsakelig av plantenektar og spiser ikke blod. Voksne mygg vil leve i omtrent 2 til 4 uker, avhengig av art, fuktighet, temperatur og andre faktorer. Når myggen klekkes, kan den overleve hvor som helst mellom to til fire uker, avhengig av forholdene.

I andre tilfeller, som gul feber og dengue, kommer et virus inn i en mygg når den lever av en infisert person, og overføres gjennom myggspytt til neste offer. Entomologer sjekker flere prøver av insekter for virus. Mygg kan ikke bare overføre sykdommer som rammer mennesker, de kan også spre en rekke sykdommer og parasitter som hunder og hester er svært utsatt for.

Mygg regnes som vektorer, noe som betyr at de kan bære sykdomsfremkallende organismer fra menneske til dyr. Mygg kan leve innendørs og utendørs, og de kan bite om dagen eller om natten, avhengig av myggarten. Hannmygg biter ikke mennesker, men når hunnene drikker blodet vårt for å utvikle egg, kan de bære på virus og parasitter som forårsaker sykdommer som West Nile, malaria, denguefeber og Zika.

Vanligvis lever både hann- og hunnmygg av nektar, søtdugg fra bladlus og plantejuice, men hos mange arter har hunnene munndeler tilpasset for å punktere dyrevertshud og suge ut blodet deres som ektoparasitter. Pupper i de fleste arter, som alle leddyr som lever av blod, har mekanismer for effektivt å blokkere hemostasesystemet ved å bruke spyttet deres, som inneholder en blanding av utskilte proteiner.

Etter at opphopningen er fullført, trekker myggen tilbake de orale delene av det kunstige blodmåltidet, og forblir ofte stasjonære en stund for å drive ut overflødig væske. Vi la merke til at full oversvømmelse (betydelig abdominal hevelse fra innsuging av blod) forekommer bare hos hunnmygg som lever av blod, mens hos kvinnelige nektarmatende mygg suger mye mindre (volum av typisk nektar vs. blodmåltid Ae.

En mer alvorlig konsekvens av visse myggstikk kan være overføring av alvorlige sykdommer og virus, som malaria, dengue, Zika og West Nile-virus, som kan forårsake invalidiserende og muligens dødelige effekter (som hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse og mikrocefali).

Sist oppdatert 19. september 2023 av Bjørn Are Solstad

14 kommentarer om “Effektiv myggfelle ❤️ bli kvitt mygg”

  • Sjekk kommentaren på den engelske bloggen min. Mulig det David skriver der vil hjelpe deg. Fella over har jeg testa her i Egypt, og den fanget mange mygg. Det viktigste for slike feller, er at de plasseres langt unna der du oppholder deg. Du vil jo helst at myggen skal holde seg unna. Uansett, her er linken http://www.bjornsolstad.com/effective-mosquito-trap-get-rid-of-mosquitoes/

   Svar
 1. Prøvde å lage en, men jeg kutta flaska en del lenger ned enn deg ser jeg.. Så litt av tuten på flaska er under vann så det er vann litt opp i tuten.. Da funker den ikke da?

  Svar
 2. Hei Bjørn Are.
  Skjønner jo at det gir inntekter å ha annonser på siden.
  Men når siden blir så rotete at man ikke får opp teksten man er ute etter, og klikk hær og dær for å få lest resten av teksten ikke virker.
  Da blir det for dumt.

  Svar
  • Hei du.
   Jeg klarer heller ikke å manøvrere riktig på siden for å få frem hvordan man lager en enkel og effektiv myggfanger. Kunne du gjort det litt lettere for oss som har litt tungt for det? Hadde satt stor pris på det, Bjørn Are.
   /Marius.

   Svar
 3. Gjør det noe om temperaturen på væsken blir kald ? Hvis flasken står ute så kan det jo ofte bli ganske kjølig ute en sommernatt.

  Svar
  • Si det. Jeg bor i Egypt, så det er ikke så aktuell problematikk her. Rent logisk sett antar jeg det ikke har noe spesielt å si. Dette dreier seg jo om en gjæringsprosess, og jeg antar den stopper etter noen timer uansett. Deretter er det at saften råtner som tar over – vil jeg anta da. Er ikke noen spesialist på kjemi.

   Svar
  • Nei. De blir ikke tiltrukket av CO2 etter hva jeg vet. Jeg prøvde å bruke sirup, men det kom ingen fluer i fella de ukene jeg testa. Fluer er ikke like lette å få has på som mygg. Det eneste jeg har sett fungerer med fluer, er elektrisk fluefelle. Du finner en artikkel jeg skrev om det ved å søke på fluer i søkeboksen øverst til høyre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.