Effektiv myggfelle – bli kvitt mygg

EFFEKTIV MYGGFELLE SOM VIRKER. BLI KVITT MYGGEN.

Fella virker! Oppskrifta på myggfella er lengre ned i teksten.

Sjekka innholdet i myggfella i dag, og ser at det faktisk er noen mygg nede i flaska. Har sjekka mye rundt de siste dagene, og har sett at det anbefales å plassere fella der hvor du vil at myggen skal flytte seg til – og helst et stykke unna der hvor folk befinner seg. Dette henger sammen med at den utvikler mye mindre CO2 enn hva et menneske gjør, så myggen vil ikke gå i fella om vår mye sterkere lukt er dominerende.

Så, til selve fella, og hvordan du lager den

Jeg kom over en oppskrift på hvordan du kan lage en myggfelle for å bli kvitt problemer med mygg som surrer rundt ørene dine, og er til allmenn pest og plage der de stikker deg. Selv er jeg svært allergisk mot myggstikk, så dette gleder jeg meg til å prøve.

Lik & del, så får vi en mye bedre sommer

Disse fellene kan dere lage mange av, og de er effektive.

Du trenger:

 • 1 kopp varmt vann
 • 1/4 kopp sukker
 • 1 gram gjær
 • 1 stor plastflaske (store saftflasker er best, de med litt tynn plast)

Hvordan:

 1. Del plastflasken i 2 (både kniv og sag fungerer)
 2. Bland sukkeret med det varme vannet og la det avkjøle. Når det er avkjølt så hell det i den nederste delen av flasken.
 3. Tilsett gjær (dette vil starte prosessen med å danne CO2 gass som myggen tiltrekkes av)
 4. Sett tuten på flasken opp ned i den andre halvdelen (kan teipes for å få den tettere)
 5. Bunnen av flasken bør farges svart, dypp den i litt maling f.eks
 6. Myggen tiltrekkes også av den svarte fargen

Flaskene bør byttes ut hver andre uke, enten fylle på med ny væskeblanding, eller lage helt nye.

God sommer alle sammen – og husk å del dette innlegget med så mange som mulig.

Et annet tips er å dele to lime i to og stikke ned nellikkspiker tett i tett. Dette legges så på et fat på bordet. Det er dekorativt og det fungerer for å holde myggen borte en varm sommer kveld:-)

Har du et bra tips i forhold til problemer med mygg?

Husk å kommentere under om du har andre, gode tips i forhold til å bli kvitt mygg og andre flyvende insekter som er til plage eller kjenner til andre oppskrifter på myggfelle i som virker. Kjenner du til et bra myggmiddel?

Engelsk versjon av oppskriften: Effective mosquito trap – get rid of mosquitoes

Mygg er en gruppe av tovingene. Den andre gruppen er fluer. Mygg skiller seg fra fluene ved at de har mer enn fire ledd i antennene. Mygg er mellom fire og cirka 50 millimeter lange. Det er 29 familiegrupper i Norge, med over 2 000 arter.

14 kommentarer om “Effektiv myggfelle – bli kvitt mygg”

  • Sjekk kommentaren på den engelske bloggen min. Mulig det David skriver der vil hjelpe deg. Fella over har jeg testa her i Egypt, og den fanget mange mygg. Det viktigste for slike feller, er at de plasseres langt unna der du oppholder deg. Du vil jo helst at myggen skal holde seg unna. Uansett, her er linken http://www.bjornsolstad.com/effective-mosquito-trap-get-rid-of-mosquitoes/

   Svar
 1. Prøvde å lage en, men jeg kutta flaska en del lenger ned enn deg ser jeg.. Så litt av tuten på flaska er under vann så det er vann litt opp i tuten.. Da funker den ikke da?

  Svar
 2. Hei Bjørn Are.
  Skjønner jo at det gir inntekter å ha annonser på siden.
  Men når siden blir så rotete at man ikke får opp teksten man er ute etter, og klikk hær og dær for å få lest resten av teksten ikke virker.
  Da blir det for dumt.

  Svar
  • Hei du.
   Jeg klarer heller ikke å manøvrere riktig på siden for å få frem hvordan man lager en enkel og effektiv myggfanger. Kunne du gjort det litt lettere for oss som har litt tungt for det? Hadde satt stor pris på det, Bjørn Are.
   /Marius.

   Svar
 3. Gjør det noe om temperaturen på væsken blir kald ? Hvis flasken står ute så kan det jo ofte bli ganske kjølig ute en sommernatt.

  Svar
  • Si det. Jeg bor i Egypt, så det er ikke så aktuell problematikk her. Rent logisk sett antar jeg det ikke har noe spesielt å si. Dette dreier seg jo om en gjæringsprosess, og jeg antar den stopper etter noen timer uansett. Deretter er det at saften råtner som tar over – vil jeg anta da. Er ikke noen spesialist på kjemi.

   Svar
  • Nei. De blir ikke tiltrukket av CO2 etter hva jeg vet. Jeg prøvde å bruke sirup, men det kom ingen fluer i fella de ukene jeg testa. Fluer er ikke like lette å få has på som mygg. Det eneste jeg har sett fungerer med fluer, er elektrisk fluefelle. Du finner en artikkel jeg skrev om det ved å søke på fluer i søkeboksen øverst til høyre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.