Egypt forbyr mannlige massører ved kvinnelige spa


God nyhet for alle damer som skal til Egypt på ferie! Og, ja. Dette er faktisk en god nyhet om du leser artikkelen under som jeg har brukt Google Translate til å oversette.


Artikkelen er skrevet av Dahlia Ali i Daily News Egypt.

Egypt forbyr mannlige massører fra spa for damer.


Forbudet utstedt av turistministeriet kommer i et forsøk på å bekjempe et økende problem innenfor reiselivsnæringen.

Turistministeriet har beordret at mannlige ansatte skal nektes adgang til alle kvinners spas over hele landet i håp om at tiltaket vil beskytte turister fra seksuell trakassering og bidra til slå tilbake på ryktet om tøylesløs vold og utrygghet for kvinnelige turister i Egypt.


Hoteller og spas som trosser ministerens dekret vil bli stengt, sier ministeren for turisme Hisham Zaazou til Al-Ahram. Ytterligere brudd på regelen vil tilbakekalle konsesjonen anlegget har, melder det statlige nyhetsbyrået.

Forbudet er en del av en rekke andre tiltak som departementet vil vedta for å få slutt på seksuell trakassering rettet mot turister, sier Zaazou ifølge avisen. Inntektene fra turismen har steget 20% til $ 10.1 milliarder men er fortsatt ca 20% mindre enn inntektene var i 2010.


En turistnæring i motbakke i post-revolusjonære Egypt har i stor grad bidratt til at landets utenlandske valutareserver har gått kraftig ned. Egypts internasjonale reserver nådde $ 14.4 milliarder i april ifølge de siste tallene på sentralbankens hjemmeside. Dette er ca 60% lavere enn nivåene før begynnelsen av revolusjonen. Turister, som er en viktig kilde til utenlandsk valuta som strømmer inn i økonomien, holder seg unna på grunn av sporadisk og politisk uro som landet fortsatt sliter med å komme seg fra.

Egypt ble rangert sist blant 139 andre land når det gjelder trygghet og sikkerhet i Travel & Tourism Competitiveness Index som utstedes denne måneden av World Economic Forum. Landets samlede rangeringen falt 10 plasser i år til 85 på indeksen, som tilskriver seg til den vedvarende politisk uroen i landet. Rapporten anser også at reglene og forskriftene som regulerer turistsektoren i Egypt for å være “mindre inkluderende til utvikling av sektoren”. Egypt ble også rangert 138 i forhold til virksomhetenes kostnader i forbindelse med terrorisme, og holdt 129. plass i forhold til virksomhetenes kostnadene i forbindelse med kriminalitet og vold.


Ifølge rapporten, har Egypt fortsatt fordelen av en rik kulturarv, med World Heritage steder med kulturminner og er vertskap for flere internasjonale messer og utstillinger. Landet nyter fremdeles godt av prismessig konkurranseevne med lave drivstoffkostnader, hotellpriser og transport.

Al-Ahram rapportert at om lag 2.86 million turister kom til Egypt i løpet av første kvartal 2013, som markerer en 14,4% økning sammenlignet med tilsvarende periode året før. Men det er fortsatt mindre enn 2010 nivået, da Egypt registrerte at ca 14,7 millioner turister kom til landet noe som genererte en omsetning på $ 12,5 mrd., ifølge Al-Ahram.


Kilde

Sist oppdatert 30. november 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.