Egypt har flest Facebook brukere i den Arabiske verden


Med over 13 millioner Facebook brukere, har Egypt det største antallet brukere i den Arabiske verden, men med veldig lav penetrering på 16,17% av den totale befolkningen.

Lengre ned i artikkelen vil du finne en fullstendig oversikt over de ulike Arabiske landene, og fordelingen oppdatert i Mars 2013. Det er interessant å merke seg at andelen kvinner som bruker Facebook i den Arabiske verden er på 33%.

I følge Africa Online har Egypt nøyaktig 13.010.580 brukere av Facebook i Mars måned 2013.

På tross av det store antallet brukere, er allikevel andelen brukere kun på 16,17% av den totale befolkningen som antas å være på 84 millioner mennesker i slutten av 2012. Dette gjør at Egypt havner på tolvte plass i forhold til gjennomslag i befolkningen. Til sammenligning er 78,66% av landets befolkning aktive på Facebook, fulgt av Emiratene hvor 67,75% av befolkningen er aktive på Facebook.

Fra Mai 2012 til Mars 2013 økte antallet brukere av Facebook i Egypt med 22,24%.

Grunnen til den store økningen i Egypt

Personlig tror jeg den store økningen i antall brukere her i Egypt henger sammen med at Facebook sider nå aktivt blir promotert i media og i reklame, samt at offisielle meldinger fra staten oftere og oftere blir gjort via Facebook sider.

Det er vel ikke alt for ofte man får høre Den Norske Regjeringens offisielle uttalelser via en Facebook side, men dette har skjedd en rekke ganger her i Egypt fra både Presidentens side, Forsvarsministeren og innenriksministeren. I forbindelse med demostrasjoner, blir ofte dødstallene og antall skader oppdatert på helseministeriets ofisielle Facebook side i stedet for via nyhetsbyråer.

Sist oppdatert 25. desember 2014 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.