Egyptiske pund faller videre mot amerikanske dollar


Siden mai 2012, har nå det egyptiske pundet falt til nye bunn nivåer. Den offisielle kursen for en amerikansk dollar var i mai 2012 på 6 egyptiske pund. I dag, den 21.05.2013 er kursen på 6,98700, så det er bare et spørsmål om dager før det når det psykologisk viktige 7-tallet.

For den som vil veksle til seg amerikanske dollar fra egyptiske pund er realiteten en helt annen. Vekslingskontorene og bankene har svært lite dollar tilgjengelig, så de sier ganske enkelt nei til de aller fleste henvendelser fra kunder om de kan få vekslet til dollar. Dette betyr igjen at det har utviklet seg en svartebørs for dollar her i Egypt.

Skal du kjøpe USD med egyptiske pund i dag, må du regne med å måtte betale opp til 9 egyptiske pund pr. dollar.

For deg som skap på ferie til Egypt, kan det derfor være svært lurt å ta med deg en bunke amerikanske dollar hit i stedet for å bare bruke kort. Dermed vil du kunne tjene en del penger på vekslingen, og øke feriebudsjettet ditt betydelig.

Husk bare at det er begrenset hvor mye amerikanske dollar du har lov til å ta med deg inn til Egypt. Denne grensen er satt til ti tusen dollar. Mange bryr seg ikke med denne grensen, men har pengene med seg på kroppen, da dette svært sjelden sjekkes.

Sist oppdatert 20. juni 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.