Er det noe særlig trafikk å hente fra bildesøket?


Er det noe særlig trafikk å hente fra bildesøket? 2Jeg har som målsetning å komme opp i 3000 unike besøkende i døgnet til denne bloggen, så naturlig nok prøver jeg å skvise ut hver dråpe av trafikk jeg kan hente fra så mange plasser som mulig. Google og Bing har brukbare bildesøk, og mange leter etter ting i bildesøkene hos disse søkemotorene.

Tidligere har jeg ikke hatt noe stort fokus på bildesøkene, men har tenkt på dette som tilleggsting, i stedet for å tenke på disse tjenestene som primærkilder til trafikk. Oh boy, was I wrong.

Bildesøkene er knallbra trafikk-kilder viser det seg når jeg ser etter i statistikken.

Slik fungerer bildesøket

For å komme høyt opp i bildesøket, trenger du å sørge for disse tingene i WordPress:

Pass på at du navngir bildene med nøkkeord i selve bildenavnet. Har du skrevet en artikkel om vafler, navngir du bildet med noe slikt som jeg har gjort i bildet du ser i denne artikkelen: knallgode-vafler-med-krem-jordbaer-syltetoy.jpg

Deretter aktiviserer du utvidelsen WordPress SEO for image.

Utvidelsen endrer alt-taggen på samtlige bilder, gamle som nye. Det viktige er å navngi bildefilene med riktige nøkkelord. Jeg holder meg generelt unna norske tegn i bildefiler, men det er mulig dette ikke har noen betydning.

Jeg bruker i tillegg Fancybox Plus for å håndtere popup boksen når du klikker på et bilde. Dette genererer også en bildetekst under bildet som jeg tror hjelper på. Utenom dette, er det WordPress SEO som sørger for at bildevedlegget ikke blir indeksert separat.

Om du trenger å endre navn på gamle bilde-filer, kan du bruke Rename Media Files som håndterer dette på en skikkelig måte. Denne utvidelsen passer på at det ikke oppstår brutte lenker noe sted.

Jeg mener å se det er en økning i trafikken etter at jeg installerte utvidelsen. Men, jeg har ikke gjort noen spesifikk måling på dette.

Jeg gjør ingen annen SEO i forbindelse med bilder, annet enn lenkebygging og onpage seo av selve siden som jeg gjør på alle sider.

Det var det hele.

Google og Bing vil nå gi deg høye plasseringer i bildesøkene for ordet vafler, krem, jordbær og syltetøy om du er heldig. Og dette gir faktisk en temmelig god, steady strøm av besøkende til bloggen din for de rette ordene.


Hva er din erfaring med bildesøket?

Bruk kommentarfeltet under til å dele med oss andre hva du har erfart. Husk å del denne artikkelen med venner og kjente i sosiale medier.

Sist oppdatert 21. oktober 2018 av Bjørn Are Solstad

2 kommentarer om “Er det noe særlig trafikk å hente fra bildesøket?”

 1. Utvidelsen endrer alt-taggen på samtlige bilder, gamle som nye. Det viktige er å navngi bildefilene med riktige nøkkelord. Jeg holder meg generelt unna norske tegn i bildefiler, men det er mulig dette ikke har noen betydning.

  Jeg bruker i tillegg Fancybox Plus for å håndtere popup boksen når du klikker på et bilde. Dette genererer også en bildetekst under bildet som jeg tror hjelper på. Utenom dette, er det WordPress SEO som sørger for at bildevedlegget ikke blir indeksert separat.

  Ja, jeg mener å se det er en økning i trafikken etter at jeg installerte utvidelsen. Men, jeg har ikke gjort noen spesifikk måling på dette.

  Jeg gjør ingen annen SEO i forbindelse med bilder, annet enn lenkebygging til selve siden som ellers.

  Jeg har oppdatert posten med lenker direkte til samtlige utvidelser som jeg bruker i forbindelse med bilder.

  Svar
 2. Har egentlig lite trafikk fra bildesøk, driver jo en reiseside så jeg burde kanskje fokusere litt på dette. Skal gi denne plugin en sjanse.

  Har du merket noe økt trafikk etter installasjon av plugin, eller eller var du flink med SEO på bilder før også?
  Og gir denne plugin automatisk nye data på bilder som allerede er på nettsiden, eller kommer det først på nye artikler med bilder på?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.