Er det trygt å reise til Egypt nå?

Som bosatt permanent i Kairo, kan jeg fortelle deg om det er noe spesielt på gang her i Egypt, og om det er trygt å reise hit nå. 

Skulle noe være i gjære, så hører jeg med en gang om det fra min kollega Eman som bor i leiligheten ved siden av meg her. Hun er Egypter, og følger tett med på hva som skjer i de ulike delene av Egypt.

Om du er usikker på om det er trygt å reise hit til Egypt nå, legger du bare igjen en kommentar i feltet under, så svarer jeg så fort jeg kan.

Er det generelt trygt å reise til Egypt?

Jeg vil si at det er generelt trygt her som turist. Myndighetene her bruker mye ressurser på å passe på at turistene som kommer hit, føler seg så trygge som mulig og har en positiv opplevelse når de kommer hit.

Du skal imidlertid være klar over at når du reiser til Egypt, reiser du til en helt annerledes kultur enn det du er vant til hjemme i Norge. Dette er selvsagt både på godt og vondt. Så vær forberedt på at mye er veldig annerledes det du er vant til fra gamlelandet.

Hold deg til de typiske turistplassene om du er engstelig

Sharm El Sheikh, Hurghada, Luxor, Ein Suchna, Ras Sidr og slike typiske turistplasser er veldig trygge for turister. Drar du til en av disse plassene, er de veldig standard turistmaskiner. Det er ikke så mye som kan gå galt på disse plassene siden de som driver de har lang erfaring med å håndtere turister.

Drar du til mer uvanlige plasser som den hvite ørkenen for eksempel, er du mer overlatt til deg selv. Vær derfor klar over at det er mange plasser i Egypt hvor de lokale kun snakker Arabisk. Du vil derfor måtte ha med deg tolk på slike turer. Reis aldri rundt i Egypt alene.

Sist oppdatert 14. mai 2022 av Bjørn Are Solstad

53 kommentarer om “Er det trygt å reise til Egypt nå?”

 1. Hei!
  Som sikkert flere andre, har vi da bestilt familie ferie i Hurghada i oktober. Har det vært noen uroligheter der som du vet om? Vi skal på ett sunwing resort, og har ikke planer om å bevege oss utenfor hotellets områder. Og hvordan er det egentlig å bo i Kairo nå om dagen? For en nordmann som bor i landlige strøk, kan jeg ikke engang klare å forestille meg hvordan det må være:-)

  Svar
  • Jeg har hørt bare godord i forhold til Hurghada. En annen bekjent av meg på Twitter som bor her i Kairo fortalte at en nær venn av han kom tilbake derfra for noen dager siden. Han hadde ingen problemer der og kunne fortelle at det er masse russere der nå. Det eneste problematiske i Hurghada som jeg vet om, er at det er fryktelig varmt der akkurat nå. Ville heller dratt dit i oktober som dere skal. Det er forøvrig veldig varmt her i Kairo også nå i August.

   Ellers så holder vi oss stort sett innenfor området her i Rehab City utenfor Kairo hvor vi bor. Det er helt greit her, men jeg hører om mye som foregår i enkelte andre deler av byen i forbindelse med brorskapets demonstrasjoner.

   Svar
 2. Hei!
  Snublet tilfeldigvis over siden din, og det er jeg glad for. Som de fleste over her, har jeg bestilt reise til Egypt. Avreise er i slutten av oktober, til Makadi Bay. Reiser med familien, og skal bo på en sunwing resort. Har planer om å holde oss på hotellet i to uker, ettersom vi reiser med små barn. Tror du det er uproblematisk å reise? Vet det er litt langt fram i tid, men tenker litt på hvordan status er der nå. Takknemlig for tilbakemelding! Hvordan går det med deg i Egypt forresten? For en Nordmann som bor på landet, kan jeg ikke engang klare å forestille meg hvordan det kan være å leve i et annet land, hvor det er turbulent..

  Svar
  • Du har rett. Slutten av oktober er veldig langt frem i forhold til å forutse hvordan ting vil være på det tidspunktet. Det er litt som å spå været det der 🙂

   Skal jeg alikevel prøve meg på å gjette, så tror jeg dere vil få en fin ferietur hit til faraoenes land. Datteren min dro for en uke siden tilbake fra et 5 ukers opphold hos oss her i Kairo. Hun hadde ikke noe større problem med å være her. Makadi Bay er rett på sørsiden av Hurghada ser jeg på kartet, så dette er i et område det ikke er noe spesielle problemer etter hva jeg vet.

   Jeg har skrevet en del reiseråd og slikt i flere artikler. Klikk på denne lenken så kan får du full oversikt over hva jeg har skrevet om landet. https://bjornaresolstad.com/s/egypt/

   Forøvrig så går det helt fint med oss her i Kairo. Det er urolig fremdeles rundt de plassene hvor brorskapet har sine hotspots, men ellers går livet sin vante gang i resten av byen.

   Jeg har bodd utenfor Norge i så mange år nå, at jeg husker ikke riktig hvordan det var å bo der, så for meg er ting her i Egypt ikke spesielt verre enn det var i Vest-Polen når jeg bodde der. I en mega-by som Kairo vil det alltid være mye rart når det gjelder kriminalitet og slikt, så man må ganske enkelt være forsiktig med hvor man drar, og hvem man snakker til. Akkurat det var ikke noe annerledes i Polen husker jeg. Det er slumområder i Kairo hvor ikke engang politiet tør å dra.

   Svar
   • Tusen takk for svar! Så at jeg hadde postet enda ett innlegg, som du da selvsagt slipper å svare på! Skal følge siden din for å holde meg oppdatert:-)

    Svar
 3. Hei Bjørn Are.
  Vi er 2 familier med 3 barn under 5 år som skal reise med Star Tour til Hurgada mandag 8 juli. Vi skal bo på Aquamarine resort. Kjenner du til det? Er det trygt å reise dit? Er det noen trakasering på det hotellet?

  Svar
  • Heisann Børge.

   Jeg jobber ikke innen reiseliv, så hotellet du nevner kan jeg ikke si stort om. Innen i morgen ettermiddag kl. 16:00 vil vi vite hvordan ting har gått med Morsi og gjengen hans. Deretter er det å følge med i media frem til dagen dere skal dra. Først og fremst er det lurt å følge med på Twitter. Bruk dette søket https://twitter.com/search?q=%23June30&src=tren

   Etter hva jeg kan se, feirer alle her avgangen til Morsy. De aller fleste tar det for gitt at kampen om den politiske makten allerede er over. jeg tror personlig de har rett.

   Helikoptre flyr over hele Kairo for å holde øye med all aktivitet. Og militæret er klare til å slå ned ethvert forsøk på å gjøre Egypt til et nytt Afghanistan.

   Jeg tror det kan gå bra den 8. å komme hit, men det er for tidlig å si riktig enda.

   Svar
 4. Hei Bjørn Are.
  Vi er 2 familier med 3 barn under 5 år som skal reise med Star Tour til Hurgada mandag 8 juli. Vi skal bo på Aquamarine resort. Kjenner du til det? Er det trygt å reise dit? Er det noen trakasering på det hotellet?

  Svar
  • Heisann Børge.

   Jeg jobber ikke innen reiseliv, så hotellet du nevner kan jeg ikke si stort om. Innen i morgen ettermiddag kl. 16:00 vil vi vite hvordan ting har gått med Morsi og gjengen hans. Deretter er det å følge med i media frem til dagen dere skal dra. Først og fremst er det lurt å følge med på Twitter. Bruk dette søket https://twitter.com/search?q=%23June30&src=tren

   Etter hva jeg kan se, feirer alle her avgangen til Morsy. De aller fleste tar det for gitt at kampen om den politiske makten allerede er over. jeg tror personlig de har rett.

   Helikoptre flyr over hele Kairo for å holde øye med all aktivitet. Og militæret er klare til å slå ned ethvert forsøk på å gjøre Egypt til et nytt Afghanistan.

   Jeg tror det kan gå bra den 8. å komme hit, men det er for tidlig å si riktig enda.

   Svar
 5. hei.. kunne ikke noe annet og komme med en kommentar Bjørn der at du sier at hurghada og hotellene rundt er beskyttet og at det ikke forekommer demostrasjon der, jeg bor i Egypt hurghada og i des 2012 rett før jeg reiste hjem for feire jul med fam, var det i mange kvelder demostr, der og flere ganger forlott politiet området. det har også vert opptøyer der etter drap. uroen i hurghada er også til å ta på og en merker at folk der er urolig. det er jeg kan opp fordrer folk hold dere midt i sentrum hvis dere skal være ev i Sheraton streeet v/ hotell der, men skal dere være i New hurghada er det noe helt annet veldig rolig, lite turister der.. men husk skal dere ta taxi PRISEN PÅ EN TAXI IKKE MER EN 5 EGPUND. ELL MAX 20.. GÅ ALRI OVER. det er mange som blir lurt.. men om folk veldig hotel langt fra sentrum har ingen og være urolig for..

  Svar
  • Flott innspill Tone. Det var akkurat slikt som dette jeg hadde håpa på da jeg skrev posten. Jeg har endret min anbefaling til å ikke dra til Egypt nettopp fordi det ikke er trygt noe sted her lengre på grunn av alle demonstrasjonene. Det er kun i de lukkede områdene jeg ser det som noenlunde trygt. Jeg bor i et slikt område, så her har det ikke skjedd noe utenom vanlig slåssing mellom ungdom som har hatt voldelig karakter.

   Svar
 6. Hei:) Leste bloggen om Egypt med stor interresse, da jeg drar til hurghada med min mor og søster kommende uke. Har vært der en gang før, for mange år siden sammen med min mann. Var da også i kairo og så pyramidene, fantastisk! Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke dra tilbake pga alle uroligheter, terrorfare,kidnappingsfare osv. Ble overtalt av reisefølget om en uke “husmorferie” i sol og varme, men er nå veldig i tvil om jeg skal reise. Egypt virker veldig utrygt, og er nok ikke et sted for en engstelig sjel som meg, spesielt ikke uten menn med…vi vil holde oss på hotellområdet (grand resort)og er forsiktige av oss på alle måter, men tenker likevel at tre damer alene lett kan få problemer? Eller vil vi føle oss trygge på hotellområdet? Burde kanskje holde meg hjemme, men tanken på hvor deilig det er ved rødehavet lokker.Visste heller ikke at det har vært demonstrasjoner og uroligeter i hurghada…hva tenker du som bor i egypt? Anbefaler du å reise nå?:)

  Svar
  • Heisann Kristin.

   Det er uproblematisk i seg selv å dra til de aller fleste feriesteder her i Egypt. Demonstrasjoner har blitt så dagligdagse, at det er knapt nok noen som bryr seg lengre.

   Hotellene i Hurghada er stort sett på lukkede områder, så demonstrasjoner vil aldri nå dere uansett.

   Hva du derimot skal være oppmerksom på, er seksuell trakassering. Dette er pr. i dag det største problemet turister opplever på hotellene i Egypt. Dette er et forholdsvis enkelt problem å håndtere. Pass på å aldri være alene noe sted utenom på rommet.

   Turistministeren gikk i forrige uke ut med en klar advarsel til hotellkjedene i forhold til dette med trakassering. De mister i utgangspunktet lisensen til å drive hotell om de ikke tar trakassering på alvor, så dette er noe alle turister her har mulighet til å stoppe ved å melde fra til ledelsen OG politiet aller helst.

   Når dette er sagt – dra dere. Det er ikke noen god grunn til å la være.

   Jeg skriver dette i fra Rehab City i Kairo hvor jeg bor. Min yngste sønn bor sammen med oss her, og min 18 år gamle datter kommer på sommerferie i slutten av juni. Hadde det vært farlig å være her, ville jeg ikke latt de være her.

   Svar
     • Hei Björn Are.. Du er nok det närmeste jeg kommer når det gjelder litt veiledning iht vår reise til Sharm El Sheikh den 19.juli. Er helt lost akkurat nå, visste ikke om urolighetene för nå. Hva burde vi gjöre?? vi booket tre uker jeg og min mann for 3 mnd siden…

      Svar
      • Jeg kan ikke anbefale noen å komme hit akkurat nå. Hovedkvarteret til Brorskapet ble brent ned for en time siden, og alle venter på reaksjoner. Presidenten har visstnok fått til tirsdag med å trekke seg – ellers blir sivil ulydighet neste eskalering.

       Det er temmelig kaotisk her akkurat nå. I følge hva jeg kan få med meg, var 14 millioner Egyptere i gatene i dag og i kveld.

       Sharm ligger beskyttet til rent naturlig, men jeg tviler på at man kan være trygg noe sted i Egypt akkurat nå. Hva som skjer de nærmeste dagene er ikke mulig å forutse.

       Islamister har visstnok truet med voldelige aksjoner i Sharm. Men, dette er atter et av tusentall rykter som svirrer akkurat nå. Det er umulig å vite hva som stemmer, og hva som bare er oppspinn.

       Svar
       • Tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg. Blir mer og mer sikker på at vi må ombooke til noe annet nå. Hvordan lever du midt opp i det her? Å true med voldelige aksjoner i turistområdene skader jo selvsagt landet enormt, men turister er vel ikke høyeste prioritet for lokalbefolkningen akkurat nå….

        Svar
        • Vi bor inne på et godt beskyttet område med mye offiserer, så vi er trygge nok så lenge det ikke kommer angrep fra lufta – og det gjør det jo ikke så lenge konflikten er intern i Egypt. Så, vi føler oss trygge nok vi. Min kone Eman deltar aktivt i protestene, men hun er godt beskyttet der hun drar.

         I morgen kl. 17:00 er siste frist for Morsi til å “frivillig” trekke seg. Jeg tror de kommer til å gi seg. Jeg har en sterk følelse av at Brorskapet har innsett hvor sterk motstand de har her i Egypt – og hva konsekvensen for deres eksistens vil være om de prøver å tvinge gjennom noe mer enn de allerede har prøvd.

         Svar
         • Hei Bjørn Are. Jeg snakket nettopp med reisebolaget, og dessverre så får jeg ikke refundert flyreisen, kun hotellet. Det betyr at vi taper 12.000 kr på resien om vi ikke reiser. kanskje ting roer seg ned frem til 19. juli?? håååper virkelig det, ønsker egentlig ikke å avbooke reisen. har aldri vært i egypt, og er ikke keen på å resie til hellas, tyrkia, spania heller. 3 uker er perfekt for å kombinere med sol, bad og utflykter. hva tror du i forhold til tryggheten på turist stedene / pyramidene osv… Jeg håper jeg ikke plager deg med alle disse henvendelsene, men som nevnt tidligere, så er du min nærmeste/tryggeste kilde akkurat nå…

          Svar
          • Det går helt fint 🙂 Jeg laget denne siden for å gi nøytral informasjon.

           Militæret har akkurat uttalt seg via nasjonale TV-kanaler (for noen minutter siden). De har stilt ultimatum til Morsi og gjengen hans hvor de gir de 48 timer til å kapitulere. innen to døgn vil vi vite mye mer om situasjonen. Tahrir er i ferd med å fylles med anti-Morsi demonstranter igjen, og den umiddelbare reaksjonen fra folkehavet var positiv når Militærets talsperson var ferdig med sin redegjørelse.

           Det er godt mulig ting vil ha roet seg ned betydelig innen dere skal dra hit 🙂

           Jeg har en sterk følelse av at det psykologiske slaget allerede er avgjort som betyr at Brorskapet vil gi seg. Men, kl. 16:00 Norsk tid i morgen vil vi vite med sikkerhet. Dette er klokkeslettet Tamarod ledelsen har gitt Morsi til å gi seg.

          • Jeg støtter folket, og forstår dem godt. Folk er lei av ledere som ikke oppfyller kravene. Jeg håper personlig at han går av, og gleder meg på folkets vegne at de ikke tar mer dritt…uten revolusjon, blir det heller ingen endringer. Power to the people! Håper vi kan reise og oppleve fantastiske Egypt. jeg kommer nok til å følge med på siden din videre, bedre enn vg. no hvertfall 🙂 Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene mine, kjempe snilt. P.s så tøff kone du har som er ute og tar del i demonstrasjonene, ekstra spesielt da kvinner også endelig gir motstand!!

          • Jeg støtter folket også, men er stygt redd for at neste gjeng som kommer til makten er enda verre enn Mursi sin gjeng. Salafiene er mye mer ekstreme enn brorskapet. Skulle de komme til å vinne neste valg, er full burka neste på menyen.

           Takker for det du sier om siden min. Jeg foretrekker i grunn å bare si ting som de er – hverken mer eller mindre.

           Min kone Eman er virkelig en superkvinne 🙂 Jeg er kjempestolt over å dele livet mitt med ei jente med så mye bein i nesa. Hun skriver forresten på www.emannabih.com innimellom når hun har tid.

          • Men hvordan blir det mulig at Salafiene tar over makten?? Håååper virkelig IKKE det!!! Det holder nå med undertrykkelse og fårlige ledere, landet går jo bare bakover. Skal folk aldri få mulighet til å utvikles, eller kvinner rettigheter? Vet at denne kommentaren kan bli enromt laaang om jeg går inn på det temaet der, vi er nok begge enige om hvordan folket burde ha det. Skal innom siden til konen din, virker som en engasjert og skarp kvinne. Kan du (dersom du har tid) oppdatere underveis om det er ok å reise. Takk igjen for svar 🙂 Ta vare på dere selv midt opp i denne historiske stunden.

          • Hei igjen Bjørn Are.. Det vises konstant i media om nye opptøyer i Egypt. Blir helt forvirret av alt det her. Kan du informere meg litt om situasjonen per i dag..? Vi reiser neste uke, vil såå gjerne se pyramidene mens jeg er der. Det er egentlig den største grunnen til at man besøker Egypt, i tillegg til flotte strender og mye å oppleve. Media forteller ingenting om hva turister bør og ikke bør gjøre, eller om turister i det hele tatt beveger seg fra turistområdene til pyramidene. Kjempe snilt om du tok deg tid til å svare på disse spørsmålene.
           Mvh Florentina

          • Heisann Florentina. Jeg er nå her fremdeles da, det er jo et godt tegn.

           Jeg snakkka akkurat med Eman om dette, og hun sier at Sharm El Sheikh, Hurghada og de andre turistplassene er trygge. Veiene til Kairo sikres av store styrker, så vi tror begge at det er trygt for dere å dra slik det er nå.

           Du kan godt følge med på Twitter, hvor folk rapporterer det de opplever der hvor de er. Søk på Egypt og Cairo på Twitter. Bare ha i bakhodet at det er en enorm rykteflom på Twitter for tiden, så ta ting med en klype salt.

           Du kan gjerne følge meg på Twitter. Jeg har en liste over folk jeg stoler på der som du vil se oppdateringer fra. Min Engleske konto er https://twitter.com/bjornsolstad og min Norske er https://twitter.com/bjorna_re

          • Hei sann..
           Tusen Takk for alle svar. Du har virkelig vært til STOR hjelp 🙂 Har fått ordentlig informasjon gjennom hele prosessen, og det har vært svært betryggende.. Nå er det bare 3 dager igjen, og jeg gleder meg enrooooormt mye. Vi bestemte at vi ville ta fly fra sharm til Cairo, koster sikkert ikke en formue, og man kommer fram raskere.. Har ikke twitter, men kan alltids opprette en konto… Du skal vite at jeg virkelig setter stor pris på at du har tatt deg tid til å svare meg hele veien. Godt både du og kona di har det bra, og håper virkelig Egypt endelig får en president som tjener folket!!
           Vennlig hilsen Florentina

          • Vær forsiktig i Kairo. Det er mye som skjer her. Men, det går nok bra om dere bare sjekker status rett før dere skal noe sted. Det er absolutt lurt å bruke Twitter ja. Det er der ting oppdateres fortest. Bare sjekk at det ikke er atter et løst rykte som spres.

           Fly er ganske rimelig tror jeg. Jeg sjekka for et par dager siden fly fra Hurghada til Kairo, og det kosta rundt 700 NOK for en tur/retur billett med EgyptAir.

           God tur og kos dere masse 🙂 Skulle dere trenge hjelp med noe mens dere er her, er det bare å kontakte meg, så sender jeg deg mobilnummeret mitt her i Egypt.

          • Så snilt av deg, virkelig!!! Det er flott å vite at vi har en kontaktperson på plass:) Jeg gir lyd fra meg, har mest sannsynelig noe wifi på hotellet..Gleder meg til SOOOOLAAAA .. her i Norge minner det mest om høst i dag.. Skal bli 3 herlige ukeeer…
           Ha en fin dag videre Bjørn Are, og takk for alt så langt 🙂

          • Ikke bare er jeg på plass, men vi har masse nyttige kontakter om noe guffent skulle skje 🙂 Men, forhåpentligvis vil dere bare ha gode erfaringer.

           Det mangler ikke sol her nei. Vi holder oss stort sett inne på dagtid. Det er for varmt for oss fastboende nå. Dattera mi lar seg ikke stoppe av det. Hun tilbringer dagene ved bassenget i klubben her hvor vi bor og later seg sammen med vennene hennes.

 7. Hei:) Leste bloggen om Egypt med stor interresse, da jeg drar til hurghada med min mor og søster kommende uke. Har vært der en gang før, for mange år siden sammen med min mann. Var da også i kairo og så pyramidene, fantastisk! Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke dra tilbake pga alle uroligheter, terrorfare,kidnappingsfare osv. Ble overtalt av reisefølget om en uke “husmorferie” i sol og varme, men er nå veldig i tvil om jeg skal reise. Egypt virker veldig utrygt, og er nok ikke et sted for en engstelig sjel som meg, spesielt ikke uten menn med…vi vil holde oss på hotellområdet (grand resort)og er forsiktige av oss på alle måter, men tenker likevel at tre damer alene lett kan få problemer? Eller vil vi føle oss trygge på hotellområdet? Burde kanskje holde meg hjemme, men tanken på hvor deilig det er ved rødehavet lokker.Visste heller ikke at det har vært demonstrasjoner og uroligeter i hurghada…hva tenker du som bor i egypt? Anbefaler du å reise nå?:)

  Svar
  • Heisann Kristin.

   Det er uproblematisk i seg selv å dra til de aller fleste feriesteder her i Egypt. Demonstrasjoner har blitt så dagligdagse, at det er knapt nok noen som bryr seg lengre.

   Hotellene i Hurghada er stort sett på lukkede områder, så demonstrasjoner vil aldri nå dere uansett.

   Hva du derimot skal være oppmerksom på, er seksuell trakassering. Dette er pr. i dag det største problemet turister opplever på hotellene i Egypt. Dette er et forholdsvis enkelt problem å håndtere. Pass på å aldri være alene noe sted utenom på rommet.

   Turistministeren gikk i forrige uke ut med en klar advarsel til hotellkjedene i forhold til dette med trakassering. De mister i utgangspunktet lisensen til å drive hotell om de ikke tar trakassering på alvor, så dette er noe alle turister her har mulighet til å stoppe ved å melde fra til ledelsen OG politiet aller helst.

   Når dette er sagt – dra dere. Det er ikke noen god grunn til å la være.

   Jeg skriver dette i fra Rehab City i Kairo hvor jeg bor. Min yngste sønn bor sammen med oss her, og min 18 år gamle datter kommer på sommerferie i slutten av juni. Hadde det vært farlig å være her, ville jeg ikke latt de være her.

   Svar
     • Hei Björn Are.. Du er nok det närmeste jeg kommer når det gjelder litt veiledning iht vår reise til Sharm El Sheikh den 19.juli. Er helt lost akkurat nå, visste ikke om urolighetene för nå. Hva burde vi gjöre?? vi booket tre uker jeg og min mann for 3 mnd siden…

      Svar
      • Jeg kan ikke anbefale noen å komme hit akkurat nå. Hovedkvarteret til Brorskapet ble brent ned for en time siden, og alle venter på reaksjoner. Presidenten har visstnok fått til tirsdag med å trekke seg – ellers blir sivil ulydighet neste eskalering.

       Det er temmelig kaotisk her akkurat nå. I følge hva jeg kan få med meg, var 14 millioner Egyptere i gatene i dag og i kveld.

       Sharm ligger beskyttet til rent naturlig, men jeg tviler på at man kan være trygg noe sted i Egypt akkurat nå. Hva som skjer de nærmeste dagene er ikke mulig å forutse.

       Islamister har visstnok truet med voldelige aksjoner i Sharm. Men, dette er atter et av tusentall rykter som svirrer akkurat nå. Det er umulig å vite hva som stemmer, og hva som bare er oppspinn.

       Svar
       • Tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg. Blir mer og mer sikker på at vi må ombooke til noe annet nå. Hvordan lever du midt opp i det her? Å true med voldelige aksjoner i turistområdene skader jo selvsagt landet enormt, men turister er vel ikke høyeste prioritet for lokalbefolkningen akkurat nå….

        Svar
        • Vi bor inne på et godt beskyttet område med mye offiserer, så vi er trygge nok så lenge det ikke kommer angrep fra lufta – og det gjør det jo ikke så lenge konflikten er intern i Egypt. Så, vi føler oss trygge nok vi. Min kone Eman deltar aktivt i protestene, men hun er godt beskyttet der hun drar.

         I morgen kl. 17:00 er siste frist for Morsi til å “frivillig” trekke seg. Jeg tror de kommer til å gi seg. Jeg har en sterk følelse av at Brorskapet har innsett hvor sterk motstand de har her i Egypt – og hva konsekvensen for deres eksistens vil være om de prøver å tvinge gjennom noe mer enn de allerede har prøvd.

         Svar
         • Hei Bjørn Are. Jeg snakket nettopp med reisebolaget, og dessverre så får jeg ikke refundert flyreisen, kun hotellet. Det betyr at vi taper 12.000 kr på resien om vi ikke reiser. kanskje ting roer seg ned frem til 19. juli?? håååper virkelig det, ønsker egentlig ikke å avbooke reisen. har aldri vært i egypt, og er ikke keen på å resie til hellas, tyrkia, spania heller. 3 uker er perfekt for å kombinere med sol, bad og utflykter. hva tror du i forhold til tryggheten på turist stedene / pyramidene osv… Jeg håper jeg ikke plager deg med alle disse henvendelsene, men som nevnt tidligere, så er du min nærmeste/tryggeste kilde akkurat nå…

          Svar
          • Det går helt fint 🙂 Jeg laget denne siden for å gi nøytral informasjon.

           Militæret har akkurat uttalt seg via nasjonale TV-kanaler (for noen minutter siden). De har stilt ultimatum til Morsi og gjengen hans hvor de gir de 48 timer til å kapitulere. innen to døgn vil vi vite mye mer om situasjonen. Tahrir er i ferd med å fylles med anti-Morsi demonstranter igjen, og den umiddelbare reaksjonen fra folkehavet var positiv når Militærets talsperson var ferdig med sin redegjørelse.

           Det er godt mulig ting vil ha roet seg ned betydelig innen dere skal dra hit 🙂

           Jeg har en sterk følelse av at det psykologiske slaget allerede er avgjort som betyr at Brorskapet vil gi seg. Men, kl. 16:00 Norsk tid i morgen vil vi vite med sikkerhet. Dette er klokkeslettet Tamarod ledelsen har gitt Morsi til å gi seg.

          • Jeg støtter folket, og forstår dem godt. Folk er lei av ledere som ikke oppfyller kravene. Jeg håper personlig at han går av, og gleder meg på folkets vegne at de ikke tar mer dritt…uten revolusjon, blir det heller ingen endringer. Power to the people! Håper vi kan reise og oppleve fantastiske Egypt. jeg kommer nok til å følge med på siden din videre, bedre enn vg. no hvertfall 🙂 Tusen takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene mine, kjempe snilt. P.s så tøff kone du har som er ute og tar del i demonstrasjonene, ekstra spesielt da kvinner også endelig gir motstand!!

          • Jeg støtter folket også, men er stygt redd for at neste gjeng som kommer til makten er enda verre enn Mursi sin gjeng. Salafiene er mye mer ekstreme enn brorskapet. Skulle de komme til å vinne neste valg, er full burka neste på menyen.

           Takker for det du sier om siden min. Jeg foretrekker i grunn å bare si ting som de er – hverken mer eller mindre.

           Min kone Eman er virkelig en superkvinne 🙂 Jeg er kjempestolt over å dele livet mitt med ei jente med så mye bein i nesa. Hun skriver forresten på www.emannabih.com innimellom når hun har tid.

          • Men hvordan blir det mulig at Salafiene tar over makten?? Håååper virkelig IKKE det!!! Det holder nå med undertrykkelse og fårlige ledere, landet går jo bare bakover. Skal folk aldri få mulighet til å utvikles, eller kvinner rettigheter? Vet at denne kommentaren kan bli enromt laaang om jeg går inn på det temaet der, vi er nok begge enige om hvordan folket burde ha det. Skal innom siden til konen din, virker som en engasjert og skarp kvinne. Kan du (dersom du har tid) oppdatere underveis om det er ok å reise. Takk igjen for svar 🙂 Ta vare på dere selv midt opp i denne historiske stunden.

          • Hei igjen Bjørn Are.. Det vises konstant i media om nye opptøyer i Egypt. Blir helt forvirret av alt det her. Kan du informere meg litt om situasjonen per i dag..? Vi reiser neste uke, vil såå gjerne se pyramidene mens jeg er der. Det er egentlig den største grunnen til at man besøker Egypt, i tillegg til flotte strender og mye å oppleve. Media forteller ingenting om hva turister bør og ikke bør gjøre, eller om turister i det hele tatt beveger seg fra turistområdene til pyramidene. Kjempe snilt om du tok deg tid til å svare på disse spørsmålene.
           Mvh Florentina

          • Heisann Florentina. Jeg er nå her fremdeles da, det er jo et godt tegn.

           Jeg snakkka akkurat med Eman om dette, og hun sier at Sharm El Sheikh, Hurghada og de andre turistplassene er trygge. Veiene til Kairo sikres av store styrker, så vi tror begge at det er trygt for dere å dra slik det er nå.

           Du kan godt følge med på Twitter, hvor folk rapporterer det de opplever der hvor de er. Søk på Egypt og Cairo på Twitter. Bare ha i bakhodet at det er en enorm rykteflom på Twitter for tiden, så ta ting med en klype salt.

           Du kan gjerne følge meg på Twitter. Jeg har en liste over folk jeg stoler på der som du vil se oppdateringer fra. Min Engleske konto er https://twitter.com/bjornsolstad og min Norske er https://twitter.com/bjornaresolstad

          • Hei sann..
           Tusen Takk for alle svar. Du har virkelig vært til STOR hjelp 🙂 Har fått ordentlig informasjon gjennom hele prosessen, og det har vært svært betryggende.. Nå er det bare 3 dager igjen, og jeg gleder meg enrooooormt mye. Vi bestemte at vi ville ta fly fra sharm til Cairo, koster sikkert ikke en formue, og man kommer fram raskere.. Har ikke twitter, men kan alltids opprette en konto… Du skal vite at jeg virkelig setter stor pris på at du har tatt deg tid til å svare meg hele veien. Godt både du og kona di har det bra, og håper virkelig Egypt endelig får en president som tjener folket!!
           Vennlig hilsen Florentina

          • Vær forsiktig i Kairo. Det er mye som skjer her. Men, det går nok bra om dere bare sjekker status rett før dere skal noe sted. Det er absolutt lurt å bruke Twitter ja. Det er der ting oppdateres fortest. Bare sjekk at det ikke er atter et løst rykte som spres.

           Fly er ganske rimelig tror jeg. Jeg sjekka for et par dager siden fly fra Hurghada til Kairo, og det kosta rundt 700 NOK for en tur/retur billett med EgyptAir.

           God tur og kos dere masse 🙂 Skulle dere trenge hjelp med noe mens dere er her, er det bare å kontakte meg, så sender jeg deg mobilnummeret mitt her i Egypt.

          • Så snilt av deg, virkelig!!! Det er flott å vite at vi har en kontaktperson på plass:) Jeg gir lyd fra meg, har mest sannsynelig noe wifi på hotellet..Gleder meg til SOOOOLAAAA .. her i Norge minner det mest om høst i dag.. Skal bli 3 herlige ukeeer…
           Ha en fin dag videre Bjørn Are, og takk for alt så langt 🙂

          • Ikke bare er jeg på plass, men vi har masse nyttige kontakter om noe guffent skulle skje 🙂 Men, forhåpentligvis vil dere bare ha gode erfaringer.

           Det mangler ikke sol her nei. Vi holder oss stort sett inne på dagtid. Det er for varmt for oss fastboende nå. Dattera mi lar seg ikke stoppe av det. Hun tilbringer dagene ved bassenget i klubben her hvor vi bor og later seg sammen med vennene hennes.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.