Er det trygt å reise til Egypt nå?

folk i egypt som protesterer 300x204 Er det trygt å reise til Egypt nå?

20.08.2013 Sjekk reiseråd fra UD

Jeg har ikke tid til å oppdatere denne posten fortløpende, så jeg anbefaler at du sjekker UD sine anbefalinger ang. sikkerhetssituasjonen her i Egypt.

Min kone Eman har akkurat lagt ut en post om sikkerhetssituasjonen rundt omkring i Egypt. Absolutt verdt en titt, og artig video har hun lagt ut der også.

Jeg vil selvsagt svare på spørsmål i kommentarfeltet nederst på siden så fremt jeg vet noe om det du måtte lure på. Jeg bor jo tross alt i Kairo.

31.07.2013 Det er igjen trygt å reise til Egypt på ferie

Hærsjef Abdul Fattah al-Sisi har akkurat bekreftet at Muhammed Morsi ikke lengre er landets president. Militæret har nå sikret alle byer, og det er nå trygt å komme hit. For dere som har ventet på bekreftelse, kan jeg fortelle dere at det er en fantastisk feiring i hele Egypt. Marerittet er endelig over.

Mitt reiseråd er derfor: det er trygt å reise til Egypt om du skal til Sharm El Sheikh, Hurghada eller et av de andre feriestedene her. Vanlige forsiktighetsregler for enhver reise til et veldig annerledes land gjelder selvfølgelig.

Kl. 16:58 Det ser ut til at det ikke vil komme noen uttalelse fra militærets side enda.

Kl. 13:26 Scaf (Militærets øverste kommando) vil informere om situasjonen kl 16:30. Dette er også siste frist de har satt for Morsi til å frivillig gå av.

Oppdatering kl. 00:33 Morsi holdt akkurat tale til folket på 45 minutter. Det kan se ut til at brorskapet satser på en “all in” og gambler på at militæret ikke vil gjøre noe om 15 timer når fristen de har satt går ut. Dette ser ikke lyst ut.

Ministre innleverer sine avskjedssøknader i fleng på lik linje med ambassadører – så det er bare et spørsmål om tid nå før muslimsk brorskap ikke lengre er ved makta. Hæren har gitt de et ultimatum som utløper i morgen kl. 16:00 før de igangsetter tiltak for å stabilisere situasjonen her i Egypt. I følge den Norske Ambassaden her i Kairo er det ingen fare med å dra til Sharm El Sheikh eller Hurghada.

Jeg sa i går at jeg er temmelig sikker på at det politiske dramaet er over, og tror fremdeles det samme i dag. Det tar bare litt tid. Alle ledere i brorskapet har fått reiseforbud ut av landet.

Oppdatering kl 21:00 Det har brutt ut vold en rekke plasser i Kairo og andre byer. Det ser ut til at i kveld og natt blir det endelige slaget om den politiske makta. Alt avgjøres i kveld tror jeg.

Oppdatering kl. 23:13: Mohammed Morsi har akkurat Tweetet til folket og militæret. Det vil si, han har benyttet Twitter til å diskutere med massene som står utenfor porten til palasset. Det må være første gang i verdenshistorien at en president har måttet ty til sosiale medier for å får sagt noe offentlig. han er nok helt avskåret fra å bruke noen annen form for kommunikasjon.

1.7.2013 I morgen ettermiddag vet vi hvordan avsettingen av Morsi har gått.

Ting utvikler seg veldig fort nå, og innen i morgen ettermiddag er det klart hvordan avsettingen av Morsi som president har gått. Personlig tror jeg at dramaet er over for denne gang.

Jeg kommer tilbake i morgen ettermidag den 2.7.2013 med reiseråd for dere som venter på å vite om det er trygt å komme hit nå eller ikke.

Se forøvrig i kommentarene under. Jeg har svart på spørsmål som har kommet inn der også.

30.06.2013: Hold deg unna Egypt.

Når du ser på nyhetene i Norge om Egypt, er det fort gjort å bli skeptisk i forholdt til å reise på ferie hit.

Denne siden er oppdatert med gjeldende informasjon om å reise på ferie til Egypt. Husk – jeg bor her i Egypt på utsiden av Kairo, så jeg har god oversikt over hva som skjer.

Min anbefaling i dag den 30.06.2013 er: ikke reis til Egypt.

Les mer om hvorfor det ikke er trygt her lengre ned i artikkelen.

30.06.2013: Demonstrasjonene vi nå er vitne til her i Kairo er mye større enn de var den 25. og 28 januar i 2011. Så langt har det meste gått bra i løpet av dagen, men kona mi som deltar i demonstrasjonen foran presidentpalasset er fullt forberedt på at ting kan forandre seg til vold i løpet av kvelden eller natten.

Militæret estimerer at 3 millioner mennesker deltar i demonstrasjonen mot President Morsi og Muslimsk Brorskap.

28:06.2013: Jeg anbefaler ikke å dra til Egypt slik situasjonen nå utvikler seg. Alt tyder på at det vil utvikle seg i en svært voldelig retning de nærmeste dagene – og spesielt den 30. Juni som er ettårsjubileumet for Mohammed Morsi som president. Det er ferfor IKKE å anbefale å komme på ferie hit. Situasjonen er forholdsvis rolig fremdeles, men det er bare et spørsmål om når volden bryter ut og sprer seg – ikke om det vil gjøre det. Det kan fort utvikle seg til et blodbad som i Syria om ikke de politiske frontene roer seg.

Det er omtrent umulig å få tak i bensin og diesel over hele landet, og strøm og vann stenges hyppig.

Dra derfor ikke til Egypt på ferie akkurat nå, heller ikke om du skal til Sharm El Sheikh, Hurghada, Nordkysten eller et annet feriested.

Her finner du resten av artiklene jeg har skrevet om Egypt med reisetips og gode råd.

Har du spørsmål? Spør i kommentarfeltet under.Jeg svarer fortløpende om situasjonen her i Kairo og Egypt generelt. Dette forutsetter selvfølgelig at ikke internett plutselig kuttes som under forrige revolusjon.

https://www.sassystar.no Nettbutikk med stort utvalg av undertøy