Er du klin gal mann? Du kan da ikke sette opp en sosial betalingsvegg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Om du ser litt lengre ned på siden her, vil du oppdage at du må klikke på en knapp for å få sett resten av innholdet i denne posten. Dette kalles en sosial betalingsvegg, og blir styrt i WordPress av denne utvidelsen. Jeg har vært medlem hos WPMU som utgir og vedlikeholder utvidelsen i et par års tid, og det gikk lenge før jeg til slutt bestemte meg for å teste den. Den heter forøvrig Pay With A Like.

Utvidelsen trigger ikke betalinsgveggen før jeg har skrevet minst 100 ord (dette har du full kontroll på i innstillinger), så for korte artikler vil ikke betalingsveggen settes opp i det hele tatt. Dette handler om å gi folk en tilstrekkelig stor smakebit av artikkelen, til at de synes det er greit å «betale» seg videre med å like hva de har lest så langt så de kan lese resten.

statistikk-trafikk-bjornaresolstad.com-statcounter-siste-30-dager-03-06-2013Så, hvilke resultater har jeg sett så langt etter at jeg begynte å teste tvungen liking for 15 dagers tid siden? Klikk på bildet. Den røde pila viser når jeg slo på utvidelsen.

Så, har dette virket så langt?Ja. Det har virket ubegripelig bra. Bare i dag har jeg hatt 29 likes til de ulike sosiale nettverkene. Det store flertallet av likes kommer på Facebook naturligvis. Dette er jo det fullstendig dominerende sosiale nettverket blant Nordmenn.

Om du spør meg, er det ikke urimelig å forlange noe tilbake når man faktisk sitter og legger ned time etter time på å utvikle leserverdig innhold. Det skulle bare mangle at folk yter noe tilbake. Ja, det er en kompensasjon for strevet gjennom de direkte inntektene som reklamen gir, men dette handler om noe mer enn penger. Det dreier seg om å multiplisere effekten av innsatsen.Vil jeg fortsette å sette opp betalingsveggen på sidene mine? Det får jeg se på langtidseffekten av dette forholdsvis vågale stykket markedsføring. Så langt, overgår den positive effekten for trafikktallene ulempene med å tvinge folk til å gjøre en bestemt handling.

Hva tror du effekten av dette vil være på lengre sikt?

Bruk kommentarfelter under til å… kommentere 🙂

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Der ja!

en kjapp liten Deling sånn på tampen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest