Er du klin gal mann? Du kan da ikke sette opp en sosial betalingsvegg!


Om du ser litt lengre ned på siden her, vil du oppdage at du må klikke på en knapp for å få sett resten av innholdet i denne posten. Dette kalles en sosial betalingsvegg, og blir styrt i WordPress av denne utvidelsen. Jeg har vært medlem hos WPMU som utgir og vedlikeholder utvidelsen i et par års tid, og det gikk lenge før jeg til slutt bestemte meg for å teste den. Den heter forøvrig Pay With A Like.

Utvidelsen trigger ikke betalinsgveggen før jeg har skrevet minst 100 ord (dette har du full kontroll på i innstillinger), så for korte artikler vil ikke betalingsveggen settes opp i det hele tatt. Dette handler om å gi folk en tilstrekkelig stor smakebit av artikkelen, til at de synes det er greit å “betale” seg videre med å like hva de har lest så langt så de kan lese resten.

statistikk-trafikk-bjornaresolstad.com-statcounter-siste-30-dager-03-06-2013Så, hvilke resultater har jeg sett så langt etter at jeg begynte å teste tvungen liking for 15 dagers tid siden? Klikk på bildet. Den røde pila viser når jeg slo på utvidelsen.

Så, har dette virket så langt?

Ja. Det har virket ubegripelig bra. Bare i dag har jeg hatt 29 likes til de ulike sosiale nettverkene. Det store flertallet av likes kommer på Facebook naturligvis. Dette er jo det fullstendig dominerende sosiale nettverket blant Nordmenn.

Om du spør meg, er det ikke urimelig å forlange noe tilbake når man faktisk sitter og legger ned time etter time på å utvikle leserverdig innhold. Det skulle bare mangle at folk yter noe tilbake. Ja, det er en kompensasjon for strevet gjennom de direkte inntektene som reklamen gir, men dette handler om noe mer enn penger. Det dreier seg om å multiplisere effekten av innsatsen.

Vil jeg fortsette å sette opp betalingsveggen på sidene mine? Det får jeg se på langtidseffekten av dette forholdsvis vågale stykket markedsføring. Så langt, overgår den positive effekten for trafikktallene ulempene med å tvinge folk til å gjøre en bestemt handling.


Hva tror du effekten av dette vil være på lengre sikt?

Bruk kommentarfelter under til å… kommentere 🙂

Sist oppdatert 8. august 2020 av Bjørn Are Solstad

11 kommentarer om “Er du klin gal mann? Du kan da ikke sette opp en sosial betalingsvegg!”

 1. Jeg er veldig i tvil selv må jeg innrømme. Trafikken var veldig høy i de dagene du ser i statistikken jeg viste, men det har droppa de siste par dagene. Mulig dette henger sammen med at jeg var litt for triggerhappy i forhold til å dele artikler med mine egne følgere.

  Jeg vil tro det ikke er noe problem å bare kjøpe denne utvidelsen fra de, men de oppdaterer ting ofte, så det er mulig du vil bli veldig irritert over masingen deres i utvidelser om at innstikket ikke er oppdatert.

  Forøvrig er dette også en test for min del på om sosiale signaler faktisk tas hensyn til i forhold til plasseringer i søkeresultatene. Så langt kan jeg ikke si noe den ene eller andre veien.

  Svar
 2. Var innom bloggen din i forrige uke og la da merke til denne “sosiale betalingsveggen”, var nysgjerrig og måtte kikke litt nærmere på sidekilden din for å finne ut hva slags plugin dette var 🙂

  Brukte litt tid i går på å sjekke ut wpmu, men ser att med min beskjedne nettbusiness(hobby) kan jeg ikke forsvare det å abonnere på et fullt medlemskap. Så alternativet er å bare kjøpe denne plugin, men da får jeg selvsagt ikke noe videre oppdateringer ut over 1 mnd. Men den har vel vært på markedet ett års tid? Og da skulle den være godt utviklet og velprøvd, men om den vil være kompatibel med fremtidige WP oppdateringer er jo vanskelig å forutse…

  Jeg liker ihvertfall denne plugin og har ikke noe problem med å gi deg feks en G+ for å lese en artikkel på nettsiden din 😉
  Effekt på sikt: Vil faktisk tro att en ville kunne få en fast økning av sidevisninger og deling på sosiale media. Kan være litt nisjeavhengig dog…

  Svar
  • Jeg er veldig i tvil selv må jeg innrømme. Trafikken var veldig høy i de dagene du ser i statistikken jeg viste, men det har droppa de siste par dagene. Mulig dette henger sammen med at jeg var litt for triggerhappy i forhold til å dele artikler med mine egne følgere.

   Jeg vil tro det ikke er noe problem å bare kjøpe denne utvidelsen fra de, men de oppdaterer ting ofte, så det er mulig du vil bli veldig irritert over masingen deres i utvidelser om at innstikket ikke er oppdatert.

   Forøvrig er dette også en test for min del på om sosiale signaler faktisk tas hensyn til i forhold til plasseringer i søkeresultatene. Så langt kan jeg ikke si noe den ene eller andre veien.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.