Er en lysfelle beste fluefelle?

Lysfeller kan være svært effektive, men husk at ikke alle fluer tiltrekkes av lys, så det er viktig å finne ut hva slags fluer du har å gjøre med for å bruke riktig felle. De fleste lette fluefeller er spesielt nyttige i kommersielle områder der det er potensial for negative konsekvenser fra den høye fluebestanden, for eksempel restauranter, sykehus og seniorboliger. Fordi disse typene feller skjuler måten de fanger fluene på, er de litt mindre slurvete å håndtere enn det gamle fluepapiret. Alle feller på markedet vil tiltrekke og drepe, eller fange, flygende insekter, men de ulike typene feller som er tilgjengelige er egnet for en rekke situasjoner og bruksområder.

Det er allment kjent at fluer og en rekke andre insekter ikke kan motstå lysets lokkende farge, så bruk en lyssterk UV-lampe for å tiltrekke fluer og et stort utvalg andre insekter både innendørs og utendørs, og kombiner denne lampen med klissete snarer eller klebrige brett. Der har du din UV-fluelysfelle — det ultimate verktøyet for fluekontroll.

Selv om flygende feller er ganske enkle å bruke, er det noen ting å vurdere som vil gjøre flyfellen mer vellykket. Du kan til og med bygge dine egne fluefangere hvis du vil være sikker på at løsningen du valgte ikke inneholder noen kjemikalier. Hvis du allerede har et flueproblem i hjemmet ditt, kan du kjøpe produkter som vil fange eller drepe fluer, bygge hjemmelagde feller eller få profesjonell hjelp til å fjerne dem.

De beste fluefangene gjør akkurat dette: de tiltrekker seg fluer og fanger eller dreper dem, slik at de ikke kan rømme og formere seg. Når flua prøver å nå lyset, blir den drept av det elektriske støtet, eller fanget, avhengig av hvilken type lysfelle du valgte. Lyset tiltrekker seg flygende insekter (fluer, mygg, fruktfluer og møll), og når fluene lander på lyset, vil zapperen elektrokutere dem og drepe dem.

Disse kjemikaliene tiltrekker seg fluen med lukten, og dreper dem etter at de har spist væske eller gått tom for energi i fellen. Fluekontrollfeller lokker også fluen ved hjelp av UV-lys, men i stedet for å bli slått i filler, finner fluen seg fast på et avtagbart klebrig bånd eller klebrig brett. Fluekontrollfeller legger vanligvis også til feromoner, som tiltrekker irriterende fluer enda mer enn de ville gjort med bare lyset.

Selve fangstdelen av en fluelysanordning, limplater, har klebrige overflater som fanger opp eventuelle insekter som kommer i kontakt med dem. Når flua kommer i umiddelbar nærhet av lyset, prøver den å klatre inn i huset, som er fanget av de klebrige limplatene. Lyset fungerer som attraksjonen og settes typisk opp med selvklebende plater festet som fungerer som en klebrig felle som fanger fluer når de kommer nærme nok.

Selv om du definitivt kan bruke limplater og fluestroppene alene for å fange fluene, øker å legge til fluelyset betraktelig potensialet for deg å fange fluene ved hjelp av limfeller. Hvis 12 fluelys brukes for å redusere populasjonen av klyngefluer, vil limfellene trenge hyppig utskifting.

Feller bør ikke betraktes som en kontrollmekanisme, siden fellene sannsynligvis ikke vil fjerne alle de flygende insektene på en plante. Lysfeller er designet for å tilby kontinuerlig overvåking av flygende insektpopulasjoner, og for å gi en viss grad av kontroll.

De fleste fluearter er i dvale om natten, takmonterte lysfeller for fluefeller kan brukes til å fange et bredt utvalg av fluerelaterte nattlige skadedyr. Så lenge fellen er plassert strategisk nær en dør eller et vindu, og plassert minst fem fot unna eventuelle kokestasjoner, kan en veggmontert fluelysfelle effektivt fange og drepe fluer og andre flygende insekter. En fluelampe gir diskret beskyttelse med lite vedlikehold, uten behov for skjemmende hengende limfeller eller giftige kjemiske sprayer.

Feller i flaskestil bruker en agnet, spesialdesignet inngangsparti for effektiv fangst og dreping av fluer. En engangs fluestrap er laget av et spesialdesignet agn eller lokkemiddel som er vannløselig.

Naturlig Trap Baits Det kan også være lurt å bruke mat eller drikke som flyr tiltrekkes av, for å lokke dem til fellen. Noen innendørs fluestrap-alternativer kan bidra til å holde et lokk på hjemmets flygende insektpopulasjon uten de uønskede luktene eller kjemikaliene som følger med utendørsmodeller. Noen innendørs, bordplatefluefangermodeller inkluderer et insekttiltrekkende lys for å lokke fluer inn, en vifte for å tvinge dem til å gå inn i basen, og en klebrig overflate for å fange dem og holde dem der. Fruktfluefeller, som Natural Catch, er svært effektive for å fange fruktfluer, og de kan plasseres rett over disker og andre matlagingsflater, der konvensjonelle plantevernmidler ikke kan plasseres.

Insektmidler og andre frastøtende midler I tillegg til de naturlige måtene å bli kvitt fruktfluer på, kan du bruke insektmidler og feller for å drepe eller fjerne fluer. Du kan ta skritt for å holde fluene unna ved å være konsekvent i rengjøringsarbeidet, kaste søppel på riktig måte og rydde opp alt råtnende materiale som er inne i eller rundt hjemmet.

Noen varianter av insektfeiemaskiner inkluderer til og med en felledør, som trygt fanger fluer inne i dysen og hindrer dem i å fly ut igjen. Posen inneholder vanligvis et lokkemiddel som tiltrekker fluene inn i fellen, hvor de vil drukne, eller bli fanget inne i posen og dø. Fluesnapper inkluderer vanligvis en oppbevaringsboks i den nedre delen av enheten, som fanger døde fluepartikler og kroppsdeler.

Fluesnapper inneholder et ultrafiolett lys som tiltrekker fluer, og et metallgitter eller skjerm som treffer en flue når den lander på den. Fordi Fly Zappere ikke fanger fluen, men i stedet zapper den når den lander på et elektrisk rutenett, kan flygende kroppsdeler bli fanget i luften og drive rundt. Disse typene zapper har vist seg å fungere på flere typer fluer som husfluer, skittfluer, spyfluer, ådfluer, klasefluer, kjøttfluer, stasjonære fluer og andre.

Sist oppdatert 30. mai 2022 av Bjørn Are Solstad

Jeg handler Bitcoin og andre kryptovalutaer på Binance. Markedets laveste kurtasje på under 0,1% per handel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Jeg handler Bitcoin og andre kryptovalutaer på Binance. Markedets laveste kurtasje på under 0,1% per handel.