Få opptil 10% rente på pengene dine


Da jeg flytta til Egypt for tre år siden, var det mye fremmed og nytt å finne ut av. En av disse tingene var plakater i vinduene i bankene hvor de kunne fortelle at de tilbyr 10% rente på innskudd. Som nyinnflyttet utlending tenkte jeg selvsagt med meg selv at dette er da for utrolig til å kunne være sant.

Det er da ingen som tilbyr en rente på 10% i året uten risiko?

Fakta er at vi nordmenn (i følge min erfaring) er temmelig trauste av oss. Vi sjekker aldri hva som skjer der ute i den store verden når det handler om pengene våre. Det er trygt å godt å forholde seg til Norske banker ja! De er mye tryggere og sikrere og ikke minst snillere enn de fæle utlendingene som er så griske og slemme og ikke minst – terrorister! Man kan da ikke overlate sparepengene til terrorister!

Så, la oss spole tre år frem i tid, til i dag den 15.05.2013

Bankene her i Egypt tilbyr fremdeles 10% rente på sparepengene.

I dag vet jeg litt mer om hvilke betingelser de setter i forbindelse med disse svært lukrative høyrente kontoene. Det er nemlig ikke helt vanlige sparekontoer dette dreier seg om kunne vår rådgiver i CIB (en av de største bankene her i Egypt) fortelle oss da vi sjekket ut det hele. Dette dreier seg om kontoer hvor du binder deg til å ha pengene stående i flere år uten å kunne røre de. Altså, du kan ikke bare dra i banken å forlange pengene utbetalt (med eller uten renter). Rentene får du utbetalt månedlig, men du kan ikke la de stå på kontoen (om jeg har skjønt dette rett), og det er minimumsbeølp på rundt 100.000 kroner for å få den høyeste renten.

Så, om du har tenkt å ta neste ferietur til Egypt, kan det være en god idè å ta en tur innom en av bankene her og sjekke ut mulighetene. Det kan fort bli noe av det mer lønnsomme du har gjort i forhold til å ha pengene stående i en bank i Norge med stusselige renter.

Jeg vil ikke anbefale å låne penger i Norge som du så setter inn på konto her i Egypt. Det er noe jeg personlig anser for å være for risikabelt. Men, om du allikevel har stående et større beløp som i grunn bare blir mindre og mindre på grunn av inflasjon, kan dette være et alternativ.

Et annet alternativ jeg har funnet, er Zidisha. Dette er en portal som lar deg låne ut penger direkte til entreprenører i de fattigere delene av verden. Har har du mulighet til å låne ut mindre eller større beløp med en rente på opptil 10%. For de som låner pengene, er det et langt rimeligere alternativ enn mange andre kanaler, for deg betyr det å slå to fluer i samme smekk – både hjelpe fattige og tjene gode renter samtidig. Jeg har noen lån ute på Zidinga, og venter i spenning på hvordan det hele fungerer.

Hva er din erfaring i forhold til å tjene penger på pengene?

Sist oppdatert 23. mars 2017 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.