Bjørn Are Solstad https://www.bjornaresolstad.com Bloggen. Sun, 24 May 2020 11:43:24 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.1 https://www.bjornaresolstad.com/wp-content/uploads/profile-bjorn-400px-partly-black-and-white-1-wpp1573080054306.png Bjørn Are Solstad https://www.bjornaresolstad.com 32 32 51631202 Binance støtter endelig VISA direkte https://www.bjornaresolstad.com/binance-stotter-endelig-visa-direkte/ https://www.bjornaresolstad.com/binance-stotter-endelig-visa-direkte/#respond Sun, 24 May 2020 11:43:20 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=17660 Read more]]> Siden jeg begynte å trade med krypto, har dette med å få kjøpt Bitcoin med Norske kroner vært et stort problem for meg. Rettere sagt, det har vært et stort problem siden finanstilsynet begynte å regulere kryptomarkedet i Norge.

Binance har lenge vært plassen jeg foretrekker å trade, siden de har det desidert største markedet i verden, og dermed har mest likviditet tilgjengelig i ordrebøkene. God likviditet er selvfølgelig viktig når man skal holde på med dette her.

Det var med stor glede og overraskelse at jeg i dag fikk til å kjøpe Bitcoin for et par tusenlapper der med mitt visakort fra DNB – uten å måtte gå via Simplex som tidligere var eneste måte å få til dette på. Dermed får man mye mer Bitcoin for pengene siden det er lavere avgifter på kjøpet.

Dette var jo storveis da!

Har du lyst til å prøve deg på litt valutaspekulasjon, anbefaler jeg så absolutt å gjøre dette på Binance.

Om du ellers lurer på noe rundt dette, spør du bare i kommentarfeltet under, så svarer jeg så godt jeg kan.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/binance-stotter-endelig-visa-direkte/feed/ 0 17660
Priser for mat i Egypt https://www.bjornaresolstad.com/priser-for-mat-i-egypt/ https://www.bjornaresolstad.com/priser-for-mat-i-egypt/#respond Tue, 15 Oct 2019 22:59:51 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=16883 Read more]]> Jeg ser at det søkes etter priser mat egypt i loggen, så det må jo bety at noen der ute lurer på hva maten her i Egypt koster da.

Det kan jeg selvsagt svare på, siden jeg stadig driver og spiser mat 🙂 Og jeg bor i Egypt! Det var jammen meg flaks!

Noen vanlige matvarer, og dagligvarer av annet slag

For deg som røyker, så kan jeg jo fortelle at en pakke sigaretter koster ca. 15 kroner nå. Dette er sigaretter av typen L&M. Marlboro og slikt koster i underkant av en tier mer pr. pakke. Det finnes også et billig merke som heter Time. Disse koster 11 kroner for en pakke.

Et brød på butikken koster alt fra 5 kroner og opp til 16 kroner, alt avhengig av kvalitet. De aller fleste butikker har et merke som heter Rich Bake. Dette er fabrikklaga brød og brødvarer. De er ikke så ille i et nødstilfelle, men rågode kan jeg vel ikke akkurat påstå at de er.

Coca- Cola – 300 ML koster kr. 2,50. Det gjør i grunn Fanta, Sprite og de andre merkene også.

Kitkat Chunky Chocolate og Bounty koster 6 kroner.

Alkohol er billig i Egypt

En halvliters boks med Heineken koster 14 kroner. ID Vodka Blue40 1 liter koster 135 kroner. Den smaker ikke så verst. Jeg tenker den kan sammenlignes med Finlandia smaksmessig.

Junkfood er også billig i Egypt

En Big Tasty burger hos McDonald’s koster deg kr. 30. En Big Mac koster kr. 17. En Cheeseburger koster 7 kroner.

De store internasjonale kjedene er her. Det finnes Burger King mange steder. Til og med Svenske Max Burger er å finne her. Og nede i sentrum av Kairo ved Nilen finnes en Peppe’s Pizza. Jeg var og spiste på Peppe’s en gang, og var ikke særlig imponert dessverre. Pizzaen deres var dorsk og slapp og heller smakløs.

Hvilke spesifikke matvarer lurer du på hva koster her i Egypt?

Legg igjen en kommentar under, så finner jeg ut av hva prisen er for deg.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/priser-for-mat-i-egypt/feed/ 0 16883
Lenkebygging og tysting https://www.bjornaresolstad.com/lenkebygging-og-tysting/ https://www.bjornaresolstad.com/lenkebygging-og-tysting/#respond Tue, 15 Oct 2019 02:25:15 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=16872 Read more]]> Fremdeles i dag i oktober 2019 er det knapt noe som betyr mer for våre plasseringer i søkemotorene enn lenkebyggingen vi hele tiden gjør på vegne av kunder og til våre egne prosjekter.

Å drive med solid og god lenkebygging, er det som skiller de som klatrer helt til toppen av søkelistene på Google, og alle andre.

Nettopp fordi dette med å bygge lenker er så avgjørende for våre kunders plasseringer, gjør det også ekstra vanskelig å gjøre det samme til våre egne sider for nettopp ord som firmaer i SEO bransjen prøver å være på topp for.

Sannheten (i det minste slik jeg opplever det), er at det er få brukbare ord som er trafikkdrivende, og derfor blir det da enda viktigere å være på toppen av første resultatside for de få ordene som det er litt volum på.

Ordet lenkebygging er et slikt ord.

Hvordan skal vi så drive med aktiv bygging av lenker inn til sidene vi vil til toppen for når vi vet at våre konkurrenter bruker alle triks i boka for å sørge for at vi ikke går forbi de?

Taktikker SEO-bransjen bruker for å spenne bein for sine konkurrenter

SEO-bransen har alltid hatt mye cowboyer. Dette henger sammen med at det er grasalt mye penger å tjene på å ligge på topp i Google og Bing for attraktive søkeord og uttrykk. Mange av de gamle kataloghaiene flyttet over til søkeord på Google da folk ikke lengre ville kjøpe svindyre telefaxkatalog-oppføringer av de.

Dermed konkurrerer vi mot folk helt blottet for skrupler og moral.

Tysting som SEO-taktikk

Hva er lettere enn å bare tyste på sine konkurrenter? Dette vet vi med sikkerhet gjøres i stor skala. Det er lettere å ødelegge for andre, enn å oppnå noe selv. De som driver med denne tystingen, skjuler seg gjerne bak en falsk form for moralisering: Jeg tyster fordi det min konkurrent holder på med er å jukse.

De synes sikkert at de kan rettferdiggjøre det de holder på med, men det får være deres gode eller dårlige samvittighet. Jeg er ingen dommer, har ingen rett til å bestemme hva som er moralsk riktig eller ikke.

Tysting og angiveri er visst god forretningsskikk i Norge, og det kompliserer ting noe. En konsekvens av dette er at vi må være alt for forsiktige i det vi gjør for å promotere oss selv.

Et SEO-firma skal ikke drive med kaldringing for å få kunder

Skal man kunne se sine kunder i øyene som et SEO-firma, må vi kunne vite at vi klarer å få kunder selv med metodene vi anbefaler kundene våre. Vi har derfor aldri hatt selgere i Devenia.

Jeg kan ikke med god samvittighet si til en kunde at det vi holder på med vil fungere for de, og samtidig vite med meg selv at det samme fungerer ikke for vår egen del. Derfor har det alltid vært naturlig for oss å ikke drive på med aktivt salg i markedet. Vi foretrekker at kundene våre kommer til oss som et resultat av at de fant oss i en søkemotor.

Så var det dette med denne tystingen igjen da. Den gjør jo selvfølgelig at det hele blir mer komplisert. Så, jeg har kommet frem til hvordan jeg tror vi må angripe dette.

Landingsside hos LinkedIN er løsningen

LinkedIN er alt for massivt til at små Norske aktører klarer å rapportere ting ihjel hos Google.

Dermed kan vi trygt drive med aktiv lenkebygging uten at dette får negative konsekvenser for våre egne domener. Vi kan bygge lenkene mot LinkedIN-siden i stedet for direkte hos oss selv.

Så får tiden vise om resonnementet mitt holder vann.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/lenkebygging-og-tysting/feed/ 0 16872
Stem blankt om du er usikker i valget https://www.bjornaresolstad.com/stem-blankt-om-du-er-usikker-i-valget/ https://www.bjornaresolstad.com/stem-blankt-om-du-er-usikker-i-valget/#respond Tue, 27 Nov 2018 00:04:12 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=16169 Read more]]> Å stemme blankt er ikke det samme som å være sofavelger og sitte hjemme. Jeg trodde selv det gikk ut på det samme frem til helt nylig. Så, da jeg begynte å undersøke nærmere hva en blank stemme er, ble det klart at å stemme blankt ikke ses på som det samme som å la være å stemme sammen med alle de andre sofavelgerne som ikke gidder å løfte på stumpen.

Den blanke stemmen representerer flere ting.

Politisk engasjement

Det første den blanke stemmen representerer for meg, er at jeg er politisk engasjert nok til å gidde å dra til stemmelokalet og avgi min stemme. Det er jo en borgerplikt å stemme har jeg alltid hørt, så da stemmer jeg pliktskyldigst. Ingen skal komme og si at jeg ikke gjør min enkle plikt og er patriotisk for landet mitt. Problemet er bare det at jeg har alltid følt at min stemme ikke betyr noe. Dette har alltid vært mitt problem. Stemmen min betyr ingenting.

Å stemme blankt som en protest

De blanke stemmene som registreres, blir tatt med i opptellingen. Så man kan da resonere med at om mange stemmer blankt ved et valg, vil dette tas med i diskusjonene i de politiske miljøene etter at valget er vel overstått. Var jeg en politiker, ville jeg tenkt på de blanke stemmene som en direkte trussel om de ble mange nok. Utgjør de blanke stemmene majoriteten ved et valg, vil de politiske partiene ha et seriøst problem med å kunne påberope seg å representere flertallet av befolkningen.

Hva tenker du om å stemme blankt?

Si gjerne meningen din om hva en blank stemme betyr for deg.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/stem-blankt-om-du-er-usikker-i-valget/feed/ 0 16169
Lenkebyggingsstrategi https://www.bjornaresolstad.com/lenkebyggingsstrategi/ https://www.bjornaresolstad.com/lenkebyggingsstrategi/#comments Thu, 21 Sep 2017 00:42:56 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=16179 Read more]]> Skal du lykkes med å komme til toppen av de naturlige søkeresultatene hos Google, Bing og de andre store søkemotorene, må du jobbe målbevisst med din lenkebyggingsstrategi helt fra begynnelsen. Konkurransen i søkeresultatene er for stor til å sluntre unna dette viktige arbeidet.

Langsiktige resultater med en gjennomtenkt lenkebyggingsstrategi

Din lenkebyggingsstrategi må gjøres grundig og systematisk for å oppnå høye, stabile plasseringer for dine søkeord i resultatlistene.

Jeg kan hjelpe deg med din lenkebyggingsstrategi, slik at både de interne og eksterne lenkene hjelper deg til gode plasseringer.

Ta kontakt, så går vi sammen gjennom lenkebyggingsstrategien for din hjemmeside, blogg eller nettbutikk. Jeg vil konkret fortelle deg hva du kan gjøre for å forbedre strategien og oppnå bedre plasseringer i søkemotorene.

Jeg ser at ved et Google-søk på lenkebyggingsstrategi foreslår de lenkebygging strategi. Det er jo litt rart siden det på Norsk skrives i ett ord.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/lenkebyggingsstrategi/feed/ 1 16179
Slik får du 130.000 følgere på Facebook uten å bruke en krone https://www.bjornaresolstad.com/slik-far-du-130000-folgere-pa-facebook-uten-a-bruke-en-krone/ https://www.bjornaresolstad.com/slik-far-du-130000-folgere-pa-facebook-uten-a-bruke-en-krone/#respond Thu, 11 Feb 2016 07:02:29 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=15909 Read more]]> Hadde det ikke vært flott å kunne skryte på deg at du har 130000 følgere på Facebook siden din? Les under, så forteller jeg deg hvordan du kan få til dette uten å bruke en krone på annonsering.

Et av prosjektene vi driver i egen regi i Devenia, er en side som heter Science & Inventions. Denne siden publiserer (en sjelden gang) artikler om vitenskap og oppfinnere. I utgangspunktet er dette et hobbyprosjekt jeg har gående, men som så mye annet jeg driver med av slike sideprosjekter, så er det også noe å lære fra dette prosjektet som kommer våre kunder til gode.

Siden jeg oppretta en egen Facebook-side til Science & Inventions, så har tilhengerskaren økt dramatisk. Dette har skjedd i løpet av det siste året, og i særdeleshet det siste halvåret. I begynnelsen kom det en slenger her og der når poster blei publisert, men det var ikke noe stort å snakke om. Husker ikke riktig, men mener det bare var et par hundre følgere den første måneden. Og, jeg regna vel egentlig med at det kom til å fortsette i den farta omtrent.

Deling av interessante poster fra andre kilder

Dette er hva som fikk siden til å ta av:

Jeg tenkte med meg selv at siden jeg allikevel leste om vitenskap og oppfinnelser på ulike nettsteder, kunne jeg jo dele med min 200 følgere artiklene jeg selv fant interessant. Jeg tenkte aldri på om dette ville være strategisk riktig eller ikke for Science & Inventions egen del. Jeg bare tenkte “hvorfor ikke”. Så, jeg bestemte meg for å gjøre dette – mest for min egen del (ha en plass å lagre bokmerker over interessant stoff innen vitenskap).

Et innstikk i WordPress (publiseringsverktøyet vi bruker på dette nettstedet) autoposter gamle poster til Facebooksia to ganger i uka. Det er altså en miks av andres artikler, og våre egne som fyller strømmen på Facebooksia til nettstedet. I dag den 10.02.2016 har altså Science & Inventions’s sin Facebookside 130.625 følgere. Økningen den siste uka har vært på omtrent 6.700 følgere.

Hvordan skjedde dette?

Jeg vet egentlig ikke hva nøyaktig det var jeg gjorde som fikk det hele til å ta av, så du kan jo spekulere sammen med meg i kommentarfeltet under og foreslå hva du tror kan ha vært utslagsgivende. Så får du prøve deg frem og se om du oppnår noe lignende.

Hvordan har dette påvirket trafikken til nettsiden?

Ikke mye for å si det sånn. Det bidrar til rundt 50 besøkende i døgnet til nettsiden, så den delen er heller bedrøvelig. Hva som er grunnen til dette er ikke godt å si. Kanskje det handler om at vitenskap og oppfinnelser ikke gir mye klikk? Eller kanskje jeg ikke jobber nok med å gjøre overskriftene og innledningstekstene attraktive? Ikke vet jeg. Det er en av tingene jeg jobber med å finne ut av, så det får bli en annen post.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/slik-far-du-130000-folgere-pa-facebook-uten-a-bruke-en-krone/feed/ 0 15909
Bloggeplattformer og SEO – duger Tumblr? https://www.bjornaresolstad.com/bloggeplattformer-og-seo-duger-tumblr/ https://www.bjornaresolstad.com/bloggeplattformer-og-seo-duger-tumblr/#respond Thu, 04 Feb 2016 21:22:00 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=15894 Read more]]> Det er viktig å eksperimentere, og dette er hva jeg driver med akkurat nå. Denne posten blir derfor et notat om hva jeg har funnet ut av underveis om de ulike bloggeverktøyene der ute, og mine inntrykk. Som alltid, er mitt fokus rundt dette med søkemotortrafikk og hvilke verktøy som best hevder seg i søkeresultatene hos Google.

Tumblr

Først ute i den lille testen min er Tumblr. Jeg har opprettet en blogg på Tumblr.com for firmaet vårt her. Litt av hensikten med dette lille eksperimentet, er å finne ut av hvilke verktøy som har raskest og størst gjennomslagskraft i forhold til plasseringer på Google.no. Jeg skrev en post om ordet søkeoptimalisering som er en av de vanlige feilstavelsene for ordet søkemotoroptimalisering.

For å holde ting enkelt, vil jeg poste et innlegg her for hver plattform jeg tester, og så kommer det til slutt en oppsummering om jeg finner noe konkluderende til slutt.

Jeg jobber altså her med ordet søkeoptimalisering, siden dette er et lettere ord å jobbe med enn bransjeordet søkemotoroptimalisering som det jo egentlig heter.

Tumblr som bloggeverktøy er jeg personlig ikke noen stor tilhenger av. Det er krøkkete og forvirrende, og det er lett å gå seg bort der. Men, med litt tålmodighet så finner man da ut av ting. Min personlige favoritt gjennom mange år er utvilsomt WordPress, men man skal jo ikke se seg blind på ting heller. Og det er alltid greit å se hva som ellers finnes der ute fra tid til annen.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/bloggeplattformer-og-seo-duger-tumblr/feed/ 0 15894
Derfor er Bitcoin viktig også i Norge https://www.bjornaresolstad.com/derfor-er-bitcoin-viktig-ogsa-i-norge/ https://www.bjornaresolstad.com/derfor-er-bitcoin-viktig-ogsa-i-norge/#respond Sun, 24 Jan 2016 10:46:54 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=15833 Read more]]> Jeg satt og hørte på en podcast hos E24.no i dag hvor temaet var Bitcoin for dummies.

Etter å ha hørt på hva herrene Valebrokk & Co. hadde å fortelle, syntes jeg ikke akkurat tittelen de hadde valgt var spesielt god. Bitcoin for dummies skulle vel egentlig indikere at man skulle føle seg klokere og bedre forstå hva dette fenomenet “alle” innen finans snakker om er, men jeg syntes ikke de var spesielt flinke til å få frem hva som er så revolusjonerende og nytt med Bitcoin i forhold til tradisjonelle valutaer av typen Norske Kroner eller Amerikanske Dollar.

Så, her kommer så mitt bidrag til debatten rundt Bitcoin i Norge, og hvorfor bankene i Norge er så lite interessert i valutaen og dens spredning.

Bitcoin truer de etablerte strukturene innen finans

Bank- og finansnæringen har veldig lenge hatt det behagelig ved å befinne seg i en litt annen verden enn resten av befolkningen. Dette henger sammen med strenge regulatoriske rammer og rigide lover. Alt sammen er jo selvsagt i ånden å beskytte lille deg og meg fra oss selv og alle de slemme folkene som vil robbe oss til skinnet. De har altså som samfunnsoppgave å beskytte oss dumme forbrukere fra lånehaier og annet pakk.

Er de da slik at bank- og finansvesenet beskytter lille deg og meg? Jeg oppfatter det ikke slik. Jeg vil snarere si at de beskytter seg selv og sine egne interesser mer enn noe annet. De gjør det bare med loven i hånd og med velsignelse fra regjering, Storting og annet fintfolk.

Jeg har selv opplevd dette for mange år siden. Jeg ble nektet bankkonto i Sparebanken Midt-Norge siden de anså meg for å være en lite ønskelig kunde. Bakgrunnen for dette var betalingsanmerkninger. Om det er ikke sånn å forstå at de sendte meg et brev. Neida. De fortalte meg dette rett i ansiktet i banken.

Dette var dagen jeg innså at det er forskjell på fattig og rik i Norge like mye som alle andre plasser.

Bitcoin og ande kryptovalutaer går rundt bankene

Photo by btckeychain Kryptovalutaer som Bitcoin, Monero, Litecoin, Ethereum og alle de hundrevis av valutaene som nå eksisterer har en ting til felles. De baserer seg ikke på banksystemene for å flytte en valutaenhet fra en plass til en annen – eller fra en eier til en annen. Hver valuta har sin egen reskontro hvor alle transaksjoner registreres. I Bitcoin sitt tilfelle betyr dette at alle transaksjoner foregår i all offentlighet. Alle og enhver kan sjekke en Bitcoin transaksjon selv. Dette er uavhengig av om de er involvert i denne transaksjonen eller ikke. Men, for å kunne knytte en transaksjon til personene involvert, må man vite hvilke Bitcoin adresse vedkommende kontrollerer.

Bitcoin er ikke anonymt som herrene Valebrokk & Co. påstod i sin podcast

Det er ikke anonymt å overføre en Bitcoin fra en til en annen i utgangspunktet, men det er mulig å gjøre det anonymt ved å benyttet en av tjenestene som foretar en såkalt coinjoin. I denne prosessen bytter man Bitcoin med andre slik at det ikke er enkelt å spore dine Bitcoins som du overførte tilbake til deg.

Full anonymisering er på vei

Dette med full anonymisering er noe det jobbes svært intenst med for tiden, og et av disse prosjektene er en valuta som vil bli kalt Zcoin når den blir lansert til sommeren. Denne valutaen vil benytte en teknologi som de kaller zero-knowledge. Zero-knowledge betyr altså null kunnskap. Med dette mener man altså at det ikke er lekkasje av informasjon i noen av endene eller underveis. Man oppnår altså full anonymitet i ordets rette forstand.

Bankenes hovedgrunn til å ikke la deg handle Bitcoin fra din bankkonto

Alle disse valutaene lever altså i sine egne systemer og er aldri innom bankenes reskontroer. Bankene er ikke på noe tidspunkt en mellomstasjon som pengene må innom for å kunne brukes. Og – her er sakens kjerne: bankene er ikke særlig interessert i at du og jeg skal kunne foreta våre transaksjoner uten at de skummer fløten litt underveis. Hver gang du drar ditt visakort på Rema går jo litt til både Visa og banken. Om denne betalingen skjedde med en kryptovaluta som Bitcoin, ville ikke ett øre gå til hverken Visa eller banken.

Dette betyr altså at i en verden hvor kryptovalutaer benyttes til å flytte verdier, trengs det ikke noe banksystem. Du har full kontroll over dine egne midler.

Valebrokk & Co.’s argument om at Bitcoin er penger for kriminelle

Nei. Bitcoin egner seg faktisk ikke spesielt godt til kriminelle transaksjoner. Nettopp fordi reskontroen er offentlig så er alt sporbart i motsetning til kontante penger som er den sikreste måten å holde ting skjult. Norske kontante Kroner er nok den vanligste måten å gjøre opp hasj-handelen i Norge vil jeg tro, og dette er nok også grunnen til at DNB nå går ut og prøver å lansere idéen om et kontantløst Norge. Argumentasjonen er å få bukt med svarte penger, mens den skjulte agendaen dreier seg om å få kontroll på pengeflyten.

Hva mener du om fenomenet Bitcoin og kryptovalutaer?

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/derfor-er-bitcoin-viktig-ogsa-i-norge/feed/ 0 15833
Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge https://www.bjornaresolstad.com/kan-du-kjope-bitcoin-norge/ https://www.bjornaresolstad.com/kan-du-kjope-bitcoin-norge/#comments Wed, 11 Feb 2015 09:41:52 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=15051 Read more]]> Det finnes nå en Bitcoin minibank i Oslo

Mikrobank er et nytt prosjekt som akkurat har blitt lansert for et par dager siden (det er i dag den 2.7.2017). Etter hva jeg kan se sikter de på å utvide med flere BTMer, og den første er nå å finne i Oslo. Minibanken er å finne i Kiellands Hus, Waldemar Thranesgate 72, 0175, Oslo i The Kasbah Hub. Du kan her veksle inn Norske Kroner mot Bitcoin og Litecoin. Kiellands hus er åpent hverdager 07:00 – 22:00, lørdag 07:00 – 20:00, søndag stengt.

Lanseringen av minibanken har vært dekket temmelig bredt i Norske og enkelte utenlandske medier de siste dagene.

Microbank ser ikke ut til å eksistere lengre den 09.10.2018, så det eventyret varte ikke lenge desverre.

Resten av posten ble sist redigert den 11. februar i 2015.

Ingen Bitcoin minibank i Norge fremdeles – men det finnes en løsning

Etter hva jeg kan se, finnes det ingen offentlig tilgjengelige plasser hvor du kan kjøpe eller selge Bitcoin i Norge fremdeles, men det finnes en kar i Florø på Vestlandet som tilbyr å selge og kjøpe Bitcoins med Norske Kroner via bankoverføring.

Jeg har selv testet tjenesten som han kaller Bitmynt uten problemer, og han har gode skussmål i forhold til leveringstider og pålitelighet på Localbitcoins.com (her  finner du forøvrig flere selgere av Bitcoin ulike steder i Norge) og diskusjonsforumet BitcoinTalk.

Coinbase

Coinbase melder i dag i bloggen sin at Norge er et av landene de nå støtter kjøp og salg av Bitcoin via SEPA, men bare i Euro. Dette betyr at det fremdeles ikke er mulig å kjøpe eller selge Bitcoin mot Norske Kroner hos de.

Du kan sette opp en forbindelse til din bank og bruke SEPA betaling for å kjøpe Bitcoin gjennom Coinbase. .

Operere din egen Bitcoin minibank?

bitcoin-minibank
Bitcoin minibank

Jeg finner det merkelig at ingen i Norge har kommet på idéen om å sette opp en Bitcoin minibank i Norge enda. Det er ganske vanlig mange steder nå at man finner slike automater i en bar, på et kjøpesender eller lignende i en del land. I følge Coinmap, finnes det et knippe plasser det er mulig å kjøpe Bitcoin i Norge, men jeg kunne ikke se at det var noen direkte minibank for Bitcoin registrert der.

Jeg er ikke i tvil om at interessen for Bitcoin i Norge er stor, men det er tydelig at det ikke er like mange som vil investere i infrastruktur for å gjøre valutaen tigjengelig for folk flest. I følge Lamassu (som har en av de mest elegante løsningene jeg har sett), er det opptil 40-50.000 USD i gjennomsnitt i omsetning på Bitcoin ATM (minibank) der hvor de opererer, så det burde da kunne være penger å tjene på dette i Norge?

Jeg vil derfor oppfordre deg til å se nærmere på om dette kunne være noe for deg. Lamassu sine automater skal være svært enkle å håndtere, så det krever ikke allverdens av teknisk kunnskap. Det finnes en rekke maskiner som koster langt mindre enn Lamassu sin løsning, så et kjapt Googlesøk kan nok være lurt før du bestemmer deg for om du har lyst til å bli Bitcoin minibank operatør. Jeg har sett kinesiske produsenter av disse maskinene selger de for langt lavere priser enn Lamassu sin.

Om du har noe å melde, bruk gjerne kommentarfeltet under. Jeg oppdaterer artikkelen når det kommer relevant informasjon.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/kan-du-kjope-bitcoin-norge/feed/ 1 15051
To tips til hvordan profilere seg som blogger https://www.bjornaresolstad.com/tips-profilere-seg-blogger/ https://www.bjornaresolstad.com/tips-profilere-seg-blogger/#respond Sun, 14 Sep 2014 22:01:45 +0000 https://www.bjornaresolstad.com/?p=14971 Read more]]>  

I statistikken til hjemmesiden til Devenia ser jeg det søkes på frasen “Hvordan profilere seg som blogger”. Jeg antar altså at vedkommende har en blogg og at han eller hun har vanskeligheter med å få trafikk til bloggen.

Jeg vil her gi noen tips som har fungert for meg, og så håper jeg du tar deg tid til å kommentere med dine forslag om det er noe vesentlig du ser jeg har oversett. Jeg vil så oppdatere innlegget med forslagene fra kommentarene etter som de kommer inn.

Før jeg kommer med konkrete tips til hva du kan gjøre for å profilere deg, er det nødvendig å snakke om hvordan du ser på deg selv og bloggen din. Siden jeg ikke vet hvordan du tenker om dette, så vil jeg heller ikke spekulere i det, men snakker heller om hva jeg tenker om min blogg. Det er lettere å nærme seg dette fra mitt eget ståsted enn å prøve å tenke meg frem til hva ditt ståsted er.

Skriv bare når du har noe på hjertet

Jeg har blogget lenge. Faktisk siden 2007, så det er nå sju år siden jeg skrev mitt første innlegg. I begynnelsen skrev jeg mye tull og vas, så gikk det over til å skrive reine svadaposter for å game søkemotorene (for å få klikk på annonsene jeg hadde stappa inn over alt). Det sier seg selv at mye av det jeg skrev var reint oppspinn og tullprat. Ordet søppel er nærliggende.

Altså. Jeg produserte mye søppel i disse periodene.

Omsider kom jeg til at dette med å sitte og masseprodusere innhold bare for å gjøre det var meningsløst. Joda. Jeg tjente da en del penger, men følelsen av å sitte og hore var hele tiden der. Jeg var ikke stolt over hva jeg publiserte. Jeg var sånn passelig flau over det hele.

Så, da Google for alvor begynte å ta tak i all søpla i søkeresultatene sine, så også jeg at trafikken krympet mer og mer, og det samme gjorde inntektene fra reklamen på sidene mine. Antall delinger i sosiale medier og lenker fra andre sine blogger glimtet også med sitt fravær.

Jeg hadde nå valget mellom å slutte helt å blogge, eller å gjøre noen grep for å få tilbake gleden ved dette å publisere mine egne ord i all offentlighet.

Mitt første valg var å slutte helt å blogge. Jeg skrev ikke et eneste innlegg på mange måneder noe sted.

Siden jeg ikke lengre følte meg forpliktet til å legge ut noe jevnlig, brukte jeg denne tiden på helt andre ting. Jeg var mer til stede med familien, vi fikk oss først en dalmatiner i tillegg til de to kattene våre, så fikk vi oss en dalmatiner til. Jeg gikk mye turer med de uten å ta med meg mobilen, så jeg hadde tid til å tenke og grunne over ting igjen. Mye av distraksjonene fra tidligere var borte. Jeg husker ikke hvilken av disse turene jeg kjente at jeg hadde lyst til å blogge igjen, men det skjedde ihvertfall helt naturlig og av seg selv.

Saken er den, skal du profilere deg som blogger, så må du ha noe å si som andre liker, finner nyttig eller interessant. Det er faktisk så enkelt. Dette forutsetter selvsagt at du skriver ærlig og rett fra hjertet. Jeg oppdaget dette til fulle da jeg la ut en post her på bloggen om dette med å ta sitt eget liv.

Mitt første råd er altså å skrive om noe som betyr noe for deg. Og, det må koste noe følelsesmessig å publisere innlegget. Dette er hva jeg oppfatter som et kvalitetsinnlegg. Jeg sier ikke du skal være enig med meg her.

Struktur betyr ikke så mye

Som du vil se i fortsettelsen av dette innlegget, så er jeg ikke så nøye på å strukturere tankene mine før jeg skriver. Jeg bare skriver ut ifra hvilke tanker jeg gjør meg underveis. Forhåpentligvis er du interessert nok i temaet jeg skriver om til at du tar deg tiden til å prøve å få ut essensen i det jeg forteller deg. Jeg skriver altså rett fra hjertet, og håper du forstår hva jeg mener i det jeg skriver. Grunnen til at jeg nevner dette igjen, er fordi jeg har lagt merke til at det å ikke jobbe så hardt med å virke profesjonell og politisk korrekt er bra i forhold til å oppfattes som nær og personlig. Såkalte profesjonelle bloggere har en tendens til å virke døde og tilgjort for å late som at de er så proffe. Det er ikke ikke dette jeg forbinder med en blogger. Jeg forbinder dette med nærhet og omtanke.

Så var det dette med ekstern profil

En ting er hva du skriver på bloggen din, men hva med trafikk til bloggen? Hvordan skal du få andre til å lenke til deg, og ikke minst dele med hverandre dine innlegg i sosiale medier?

Dette er jo selve problemets kjerne: Ingen vil dele innholdet ditt, fordi de vet jo ikke om det.

Dersom du tar til deg essensen i rådet mitt over, vil du skjønne at det er ikke eksterne kilder til trafikk du skal bruke tiden din på. Så fremt du har valgt et bloggeverktøy som WordPress, og du skriver variert og interessant, så vil Google finne og plassere innholdet ditt i søkeresultatene. For min egen del har det handlet mye om dette med å skrive variert. Sjekker du denne posten, vil du legge merke til at den er delt 1800 ganger i sosiale medier. Og det verste av alt, er at jeg kom ikke på innholdet selv engang. Oppskrifta på myggfella fant jeg på en Facebook side og la bare til mine egne erfaringer etter å ha testet om den virka.

Mitt andre råd blir derfor: Ikke prøv å få trafikk til en blogg som ikke er verdt å lese. Jobb grundig med den før du tenker på noe mer.

Når du så er helt sikker på at bloggen din er verd å lese, så kan du se på annonsemuligheter, innlenking fra andre sine blogger og slikt. Selv bruker jeg ikke tid på dette i det hele tatt. Jeg bygger litt lenker til bloggen gjennom firmaet vårt, men ellers bruker jeg ikke noe tid eller ressurser på dette.

Har du noen tanker omkring dette?

Del med meg i kommentarene under.

]]>
https://www.bjornaresolstad.com/tips-profilere-seg-blogger/feed/ 0 14971