Flyrute mellom Kairo i Egypt og og Teheran i Iran åpnet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

I morgentimene i dag tok det første flyet på 34 år av fra Kairo Internasjonale Lufthavn i Egypt med destinasjon Teheran i Iran. Dette markerer et forsøk på å styrke turismen til Egypt ved å tilby flyvninger en gang i uken mellom hovedstedene i de to landene.

I følge avtalen som er inngått mellom de to landene, skal operatøren Air Memphis kunne sette opp ruter mellom ulike deler av Iran og turist destinasjonene i Egypt.Avtalen ble inngått i 2012 da President Morsi besøkte Iran.

I februar i år besøkte den Iranske Presidenten Mahmoud Ahmadinejad Egypt.Dette er atter en markering av Muslimsk Brorskap sitt forsøk på å etablere Egypt som en stormakt i Midt-Østen. Hvorvidt de kan lykkes med noe slikt er et annet spørsmål, siden de har store problemer med å få igjennom sin politikk internt i Egypt.

Allerede i dag har fiendskapen mellom de Iranske Shia-muslimene og de Egyptiske Sunni-Muslimene vist seg, da en Iraner som ønsket å besøke et av de hellige Muslimske stedene her i Kairo ble kastet på dør og ble forbudt å oppholde seg der.Kilder: Egypt Independent og Youm7

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

WTF ?!!?!

Del NÅ!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest