Fremheving av returrett i en nettbutikk


Johan Wolf skriver en artikkel hvor han snakker om hvor bra det er å fremheve at kunden har angrerett ved kjøp i en nettbutikk. Argumentasjonen hans er i og for seg riktig sett ut i fra et markedsføringsperspektiv.

Problemet er bare det at mange konsumenter ser på en nettbutikk med litt andre øyne enn en postordrekatalog eller annen form for fjernhandel.

Bakgrunnen min for å påstå det jeg gjør over er at jeg gjennom flere år hadde ansvar for drift av en nettbutikk som solgte kosmetikk og hudpleie mot konsumentmarkedet.

Vi opplevde at nettopp det at butikken tibydde 90 dagers returrett ble sterkt misbrukt. Det ble faktisk så til de grader misbrukt at vi til slutt ble nødt til å droppe denne returretten og måtte gå over til å bare tilby hva loven krevde (er det ikke 14 dager da?).

Det som er lærdommen i dette er at man skal være forsiktig med hva man tilbyr i en nettbutikk av goder og fordeler som går ut over hva loven krever. Nettet er så fullt av bedragere og snyltere at faren er stor for at det gode initiativet man i utgangspunktet hadde blir grovt misbrukt.

Skal du tilby noe i forbindelse med retur av varer eller andre tjenester og tilby en utvidet garanti utover det loven krever må du derfor tenke deg nøye om før du iverksetter slike tiltak. Det kan fort komme til å koste deg mye mer enn det smaker.

Johan skriver også i sin artikkel:

Studier har visat att ju längre ångerrätt desto bekvämare blir folk med att ångra sig. Du minskar alltså returer. Det beror på att många glömmer av eller har till slut använt produkten när det har gått så lång tid. Eller helt enkelt inte orkar bry sig.

Så se till att framhäva ångerrätten och se försäljningen öka.

Ja. Salget øker ved å tilby en lang angrefrist. Men hva vi så da vi gjennomførte dette var at folk ikke glemte å returnere før utløpet. Det var faktsik helt vanlig at de ringte og ba om returnummer bare noen dager før 90-dagers perioden var over. Enkelte ringte til og med på den siste dagen.

Hva er din erfaring?

Sist oppdatert 30. april 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.