Gamle og nye Egypt


Dette bildet er hysterisk morsomt og viser med all tydelighet hvordan Egypt er i forandring. De gamle faraoene pleide å ha en hatt på hodet, mens dagens herskere ser mer ut som til vestre på bildet. Egypt er definitivt ikke hva det en gang var.

Jeg har personlig ingen ting i mot at folk lar skjegget vokse. Det er bare fint med variasjon så lenge de steller det og vasker det. Det jeg derimot ikke har like mye sansen for, er hvor trangsynte disse folkene er, men det er en annen sak.

Salafiene er den religiøse gruppen som kjører hardest på dette med langt, uflidd skjegg. Jeg tror det henger sammen med at de ønsker å holde på gamle tradisjoner. Og Muhammed hadde jo skjegg og greier.

Det jeg finner mest forunderlig med salafistene, er at de kler seg som om de lever på 600-tallet, men det er ikke uvanlig å se en salafi sitte på en trendy Café her i Rehab som Costa mens han snakker i sin iPhone og sjekker mailen sin på sin iPad.

I mitt hode kræsjer det liksom litt når man på den ene siden ønsker å tvinge folk tilbake til 600-tallet, mens man på den annen side ikke har noe i mot teknologi og dippedutter fra 2013.

Men, hva vet vel jeg. Jeg er jo bare en enkel sønn av en fisker fra Lofoten.

Hva synes du om gamle og nye Egypt?

Sist oppdatert 28. april 2020 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.