Google AdWords: Første plass fire ganger så dyr som andre plass


Google AdWords: Første plass fire ganger så dyr som andre plass 2Sitter og analyserer AdWords forbruket til en av kundene våre, og regner på forskjellen i budene mellom de ulike plasseringene. For denne kunden jobber vi med stort sett de tre plasseringene over søkeresultatene.

I November bestemte vi oss (jeg og kunden) for å teste forskjellen mellom de tre øverste plassene sett i forhold til pris per klikk. Det ser for meg ut til at snittprisen for å by mot første plass er fire ganger dyrere enn andre plass. Så blir da spørsmålet: lønner det seg for kunden å allikevel by mot første plass, eller er det bedre lønnsomhet å by mot andre plass?

Min vurdering etter mye analyse er at kunden ikke bør satse på første plass, men heller by mot andre. Dermed frigjøres mer budsjett til å by mot andre / flere søkeord, noe som gir større bredde i klikkflaten.

Jeg lener meg generelt mot mange års erfaring fra annonsering i aviser hvor tendensen var den samme: Det lønte seg bedre å satse på små annonser i sort/hvitt som ble gjentatt ofte, enn å kjøre på store, firefargers annonser. AdWords annonsering ser for meg ut til å danne de samme mønsteret. Lite og ofte er bedre enn mye og sjeldent.

Hva er din erfaring? Lønner det seg å betale fire ganger så mye for første plass i forhold til andre plass?

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

2 kommentarer om “Google AdWords: Første plass fire ganger så dyr som andre plass”

  1. Hei Bjørn Are,

    Klar over at innlegget er gammelt og kanskje ikke like aktuelt lenger. Men min erfaring er noen ganger lik. Men andre ganger kan det være helt feil å satse slik. Det kommer ann på kunden og hvilke ord man bruker. Dersom det er svært konverteringssterke søkeord, så kan det ofte lønne seg å ligge helt øverst, men er det mer generelle ord og ikke nødvendigvis så sterkt konverterende søkeord vil det nok ikke lønne seg nei.

    Svar
    • Takker for kommentaren Erik. Jeg har stort sett samme erfaring fremdeles, men ser som du sier at det kan lønne seg å kjøre hardt på første plass for noen ord, mens andre ord fungerer bra på andre og tredje plass. Konverteringssterke ord er helt klart de ordene som skiller seg ut som lønnsomme kandidater til å kjøre hardt på med på tross av pris.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.