Google AdWords: Første plass fire ganger så dyr som andre plass

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Sitter og analyserer AdWords forbruket til en av kundene våre, og regner på forskjellen i budene mellom de ulike plasseringene. For denne kunden jobber vi med stort sett de tre plasseringene over søkeresultatene.

I November bestemte vi oss (jeg og kunden) for å teste forskjellen mellom de tre øverste plassene sett i forhold til pris per klikk. Det ser for meg ut til at snittprisen for å by mot første plass er fire ganger dyrere enn andre plass. Så blir da spørsmålet: lønner det seg for kunden å allikevel by mot første plass, eller er det bedre lønnsomhet å by mot andre plass?

Min vurdering etter mye analyse er at kunden ikke bør satse på første plass, men heller by mot andre. Dermed frigjøres mer budsjett til å by mot andre / flere søkeord, noe som gir større bredde i klikkflaten.Jeg lener meg generelt mot mange års erfaring fra annonsering i aviser hvor tendensen var den samme: Det lønte seg bedre å satse på små annonser i sort/hvitt som ble gjentatt ofte, enn å kjøre på store, firefargers annonser. AdWords annonsering ser for meg ut til å danne de samme mønsteret. Lite og ofte er bedre enn mye og sjeldent.

Hva er din erfaring? Lønner det seg å betale fire ganger så mye for første plass i forhold til andre plass?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

WTF ?!!?!

Del NÅ!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest