Google AdWords med dynamiske titler


En del av kundene våre håndterer sine AdWords kampanjer selv. Jeg ser at ofte gjøres det helt grunnleggende feil når de setter opp annonsene i AdWords. Derfor kommer det her et par tips som vil hjelpe deg til å få mye mer ut av din AdWords satsning.

Bruk dynamiske ord i tittelen
Dette gjøres ved å skrive {keyword:Dynamisk ord}. Måten dette fungerer på er at i linjen for tittel skriver du {keyword:Dynamisk ord} i stedet for bare “dynamisk ord” eller strykejern om det var det du hadde tenkt å markedsføre.

Måten dette fungerer på er at det dynamiske ordet byttes ut med søkeordet som blir brukt ved søk og derved blir tittelen mer tilpasset søket. Dersom søkeordet er for langt til tittelfeltet, vil ordet du har etter keyword: bli brukt.

Du kan også benytte dynamiske ord i teksten på de to neste linjene.

Hele poenget med å benytte dynamiske søkeord er at gjennomklikksraten blir langt høyere enn med en statisk annonse. Finnes søkeordet i annonsen vil brukerne mene at den er mer relevant.

Ikke by på første plass i de sponsede lenkene – by heller på flere ord
En annen feil jeg ofte ser er at man byr på første plassen i de sponsede lenkene. Det du skal være klar over et at første plass er uforholdsmessig dyr sammenlignet med alle andre plasseringer. Du betaler altså veldig mye pr. klikk sammenlignet med andre plass og nedover. Alt avhenger selvsagt av din strategi – men sett fra et økonomisk synspunkt så er det kostnad pr. konvertering som betyr noe.

Siden første plass ofte er mange ganger dyrere enn andre plass anbefaler vi alltid til våre kunder å droppe å gå for første plass i det hele tatt og heller jobbe med flere søkeord for å oppnå tilnærmet samme volum. En kunde vi akkurat overtok håndteringen av AdWords for gikk i fra et dagsbudsjett på 1000,- NOK til ca. 250,- NOK. Denne kunden kuttet altså kostnaden med tre fjerdedeler uten å miste noe trafikk av betydning. Vi omarbeidet også annonsene fra å være statiske til dynamiske for å få til en bedre gjennomklikksrate.

Hva er din erfaring?

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.