Google klarer nå å se Flash-filer. Men hvor bra egentlig?

Det har nå gått en ukes tid siden det ble blogget en del rundt temaet Google og Flash-baserte nettsteder siden Adobe har gitt Google en Flash-plaer som gjør at det er lettere for Google å indeksere nettsteder bygget ved hjelp av Flash.

Sånn umiddelbart så tenkte jeg at dette var en riktig så hyggelig nyhet, men som du kan lese her så er det ikke så mye å glede seg over allikevel.

Problemet med et nettsted laget i Flash er at det er lite muligheter for å direktelinke i Flash – og derved er det ikke særlig mange URL’ene å forholde seg til – heller ikke for Googlebot og de andre bot’ene.

Dermed blir det ikke noe mer aktuelt å bygge nettstedet i Flash om man har tenkt å gjøre det bra i søkemotorene i hvertfall. Personlig synes jeg dette er riktig trist – for et Flash-basert nettsted kan jo være meget pent å se på. Og vi kjøper jo alle med øynene.

Hva er din mening? Vil Flash noensinne bli fullgodt med en ren HTML-side i forhold til å rangere bra i søkemotorene?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.