Google sin siste oppdatering, Penguin 2.0 er ute


I går rullet Google ut sin siste oppdatering av algoritmen for å sortere bort spam fra søkeresultatene, Penguin 2.0 eller pingvin 2.0 om du vil.


I følge Matt Cutts er dette en oppdatering som har som hovedmålsetting å ta rotta på black hat seo. Oppdateringen er rullet ut på alle språk i samtlige globale markeder. I følge Matt Cutts vil ca. 2,5% av alle søk bli direkte påvirket av denne oppdateringen. Markeder hvor spam har vært et stort problem blir mest påvirket. I Norge vil jeg tro denne oppdateringen har mer begrenset påvirkning, siden det er mye mindre søppel i søkeresultatene til Googles norske variant.

Jeg kommer selvsagt til å følge nøye med de neste dagene og ukene, for å se hvordan dette påvirker oss.


Så blir det spennende å se hvilke nettsteder som blir mest påvirket av dette.

Selv om spam ikke er et like stort problem i Norge som det vi ser i Midt-Østen for eksempel, er det like fullt et problem som Google må ta på alvor. Dårlig kvalitet i søkeresultatene vil jo naturlig nok medføre at Google på sikt vil tape markedsandeler til Bing for eksempel, så dette er selve nivsnerven for søkegiganten.


Jeg har litt vanskelig for å tro at oppdateringen leverer alt hva Matt Cutts hver gang påstår når de annonserer nye oppdateringer. Like fullt har vi noen nervøse uker å se frem til.

Man vet jo aldri hvem sitt hode som ligger på blokka denne gang.


Hvor ofte oppdateres Google? 

Større oppdateringer skjer 2-3 ganger i året. Mindre oppdateringer kommer månedlig i hvertfall. 


Hva har du opplevd i denne oppdateringen?

Bruk kommentarfeltet under og fortell om dine erfaringer.

Sist oppdatert 25. august 2016 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.