Google sin siste oppdatering, Penguin 2.0 er uteI går rullet Google ut sin siste oppdatering av algoritmen for å sortere bort spam fra søkeresultatene, Penguin 2.0 eller pingvin 2.0 om du vil.I følge Matt Cutts er dette en oppdatering som har som hovedmålsetting å ta rotta på black hat seo. Oppdateringen er rullet ut på alle språk i samtlige globale markeder. I følge Matt Cutts vil ca. 2,5% av alle søk bli direkte påvirket av denne oppdateringen. Markeder hvor spam har vært et stort problem blir mest påvirket. I Norge vil jeg tro denne oppdateringen har mer begrenset påvirkning, siden det er mye mindre søppel i søkeresultatene til Googles norske variant.

Jeg kommer selvsagt til å følge nøye med de neste dagene og ukene, for å se hvordan dette påvirker oss.Så blir det spennende å se hvilke nettsteder som blir mest påvirket av dette.

Selv om spam ikke er et like stort problem i Norge som det vi ser i Midt-Østen for eksempel, er det like fullt et problem som Google må ta på alvor. Dårlig kvalitet i søkeresultatene vil jo naturlig nok medføre at Google på sikt vil tape markedsandeler til Bing for eksempel, så dette er selve nivsnerven for søkegiganten.Jeg har litt vanskelig for å tro at oppdateringen leverer alt hva Matt Cutts hver gang påstår når de annonserer nye oppdateringer. Like fullt har vi noen nervøse uker å se frem til.

Man vet jo aldri hvem sitt hode som ligger på blokka denne gang.Hvor ofte oppdateres Google? 

Større oppdateringer skjer 2-3 ganger i året. Mindre oppdateringer kommer månedlig i hvertfall. Hva har du opplevd i denne oppdateringen?

Bruk kommentarfeltet under og fortell om dine erfaringer.

Sist oppdatert 25. august 2016 av Bjørn Are Solstad

Jeg handler Bitcoin og andre kryptovalutaer på Binance. Markedets laveste kurtasje på under 0,1% per handel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.