Google translate nå også på norsk

I dag har Google rullet ut Google Translate til norsk. Dette betyr i korthet at når du gjør et søk i Google så vil du se i søkeresultatene [ Oversett denne siden ] til høyre for de resultatene som ikke er norske – og som Google klarer å gjenkjenne hvilket språk siden er skrevet på. I tillegg må det finnes et språkpar som Google er i stand til å oversette.

Jeg har såvidt testet funksjonen fra engelsk, og synes umiddelbart at kvaliteten på oversettelsen er god nok til at den lar seg bruke. Men, dette er selvsagt lang fra en manuelt oversatt side gjort av en profesjonell oversetter.

Bruksområder for maskinoversettelsen fra Google kan være mange, og jeg kommer til å bruke dette verktøyet når jeg skal oversette tekst fra engelsk til norsk. Riktignok kan ikke teksten brukes uten at man manuelt retter teksten, men det er allikevel mye tid å spare på å gjøre grovoversettingen med dette verktøyet.

Nyttige ressurser angående Google Translate:

Hva synes du om oversettelsesfunksjonen til Google? Er den bra nok til at den kan brukes?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.