Eksperiment med Guy Kawasaki


Guy Kawasaki er en av de mer kjente engle investorene i Silicon Valley
Guy Kawasaki er en av de mer kjente engle-investorene i Silicon Valley

For et års tid siden (husker ikke datoer særlig bra) tok jeg kontakt med Guy Kawasaki og spurte han om han hadde lyst til å være med på et lite eksperiment.

For deg som ikke kjenner til Guy, så kan jeg fortelle at han er legendarisk i de mer nerdete Mac-miljøene. Guy Kawasaki er mannen som ble ansatt hos Steve Jobs fra Apple Computer for å skulle bedrive “evangelisering” som de kalte det blant programvareutviklere.

Jobben hans bestod i å overbevise utviklere av programvare for Windows å også lage en versjon for Macintosh i samme slengen.

Uansett. Det er mange år siden han jobbet for Apple, og i dag er han forfatter og det som kalles for angel-investor og hjelper til å finansiere og promotere ulike Silicon Valley oppstarter.

Sånn. Da var bakgrunnen for innlegget unnagjort 😉

Jeg kontaktet altså Guy for å høre med han om han hadde lyst på en gratis smaksprøve på Devenia sine tjenester når det gjaldt søkemotoroptimalisering. Jeg spurte han ganske enkelt om “dersom du kan velge fritt – hvilket søkeord ville du helst vært på første side hos Google.com med?” eller noe slikt.

Han svarte meg med en liten smørbrødliste over søkeord som hadde vært kjekt å tronet toppen for. (Jeg har lovet han å ikke offentliggjøre ordene).

Vi satte igang med jobben og både han og vi så resultater etter tre til fire måneder. Han var strålende fornøyd helt til han en vakker dag kom til å fortelle sin webmaster som tar seg av alt teknisk i forbindelse med nettsiden hans.

Hans kjære webmaster fortalte han sporenstreks at dette måtte han øyeblikkelig stoppe – fordi han mente at det vi drev med var blackhat-teknikker – og at han helt sikkert kom til å bli hardt straffet av Google for dette.

Så – Guy sendte meg en mail og ba meg om å slutte med hva enn det var vi gjorde som fikk han til å ranke på første side for søkeordene vi hadde jobbet med.

Jeg var mildest talt forundret over denne plutselige kuvendingen, og forklarte trinn for trinn hva det faktisk var vi gjorde – og hvorfor dette ikke kunne skade han.

På tross av mine iherdige forsøk på å overbevise han om at vi ikke kunne skade han på noen måte måtte vi avslutte eksperimentet desverre.

Moralen er: Det finnes mange typer mennesker. Noen er mer villige til å ta sjangser enn andre. Uansett hvordan det måtte være så er det viktig å vise at man respekterer andres meninger.

Og Guy: Om du får din danske kone til å lese gjennom dette innlegget så går det helt greit om du kommenterer det på engelsk 🙂

Sist oppdatert 30. mars 2015 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.