Her får du inspirasjon til gode overskrifter og artikler

Skal du få oppmerksomhet fra noen, er overskriften din nødt til å være inspirerende, og ha en såkalt stopp effekt. Siden vi alle bombarderes av ulike medier som vil ha oppmerksomheten vår hundrevis av ganger i døgnet, lærer vi oss å filtrere bort alt støyet. Det er derfor helt avgjørende at overskriften på artikkelen du skal skrive har en god stoppeffekt. Den må sitte som en kule med en gang.

Etter at du har fått øynene til din leser til å stoppe et sekund, må jo selvfølgelig resten av teksten være knallbra, men en god overskrift gjør virkelig halve jobben.

Profesjonelle skribenter utvikler derfor et bibliotek over de mest vanlige overskriftene de benytter igjen og igjen. Nettopp fordi det er begrenset hvor mange måter det er å skrive en god overskrift i en artikkel eller bloggpost som denne.

Så, uten ytterligere mas, så kommer her en link til en engelspråklig side jeg benytter når jeg trenger å hente inspirasjon til en ny variant, eller ikke kommer på noen god innfallsvinkel til en artikkel.

Jeg bruker ikke dette verktøyet bokstavelig. Det vil si, jeg bruker det ikke som kopier og klipp inn. Men, noen ganger er det bare helt umulig å komme på en måte å komme igang med en artikkel. Da er dette vektøyet kjekt å ty til.

Verktøyet heter Portent’s Content Idea Generator, og er temmelig enkelt i bruk. Du skriver bare inn ordet du vil lage en tekst om, og klikker på pila til høyre. Dette kan du så gjenta, til det dukker opp en overskrift som gir deg en idé til hvordan du kan komme igang med skrivingen.

I bildet til høyre, kan du se forslaget “Why Used Cars Beat Peanut Butter on Pancakes”, som betyr noe sånt som derfor slår brukte biler peanøttsmør på pannekaker.

Et annet slikt verktøy vi holder på og jobber med finner du på Headline ideas. Vi tar et litt annet utgangspunkt enn verktøyet beskrevet over. Her vil du finne tusenvis av ferdigskrevne overskrifter innen ulike kategorier. Bruker du søkefeltet der, vil dette danne grunnlag for nye sider med overskrifter om de ikke allerede er der.

Kunstig intelligens er i ferd med å endre hele bildet

Mens jeg har puslet med denne problematikken, her jeg kommet over et verktøy basert på kunstig intelligens. Dette verktøyet bruker nevrale nettverk for å lage forslag til overskrifter. Jeg har testet det nok til å se at et manuelt system ikke lengre vil være i stand til å konkurrere. Du finner dette verktøyet på contentbot.ai

Hvilke verktøy benytter du deg av for å få inspirasjon til gode overskrifter og artikler?

Bruk kommenarfeltet under og kom med dine tips og innspill. Husk å dele denne artikkelen i sosiale medier til dine venner og kjente, så de unngår skrivesperre.

Sist oppdatert 20. januar 2022 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.