Host1.no – ligger de for døden?


Martin Flenstad som er kunde hos oss kontaktet meg for noen minutter siden og spurte om host1.no som jeg desverre anbefalte han å flytte til da vi avvikla hosting i Devenia.

Spørsmålet hans var: “Sidene våre er nede for ørnte gang siste 6 mnd og de svarer jo ikke på henvendelser….?!”

Jeg angrer veldig på at jeg anbefalte han, og en rekke andre kunder å flytte sidene deres til Host1.no, for det har vist seg uten unntak at dette har ført til en rekke problemer. Etter hva jeg kan bedømme, mangler Host1.no teknisk kompetanse til å håndtere hackerangrep og diverse annet, så de er ikke i stand til å stoppe disse angrepene på hosting nivå. Dette betyr igjen at det stadig er nedetid på serverne deres, og dette fører selvfølgelig igjen til store problemer hos kundene deres. I vårt tilfelle over handler dette om at ordresystemet hos vår kunde ikke er tilgjengelig for kundene deres. Naturlig nok fører dette til enorme tap siden kundene deres ikke får bestilt budbil, transport og distribusjon som de pleier.

Han spurte meg så direkte om hvilken hosting jeg anbefaler, men jeg svarte at jeg ville flytta sidene til proisp.no

Så langt, har jeg meget god erfaring med ProIsp siden jeg er involvert i driften av hjemmesiden og alle satelittsidene til Glassmester 1 kjeden. Senest på lørdag hadde vi et tilfelle hvor jeg vi trengte hjelp fra support hos de. Det var ikke kritisk å fikse problemet i helgen, så det var helt greit at de svarte på mandag formiddag.

I løpet av mandag og tirsdag vekslet vi mailer frem og tilbake, til problemet var identifisert og løsning var funnet. Onsdag morgen var siste del av løsningen implementert. Alt i alt synes jeg supporten hos Proisp fungerer svært godt sammenlignet med mange av de andre hostingfirmaene jeg har hatt med å gjøre gjennom mange år i bransjen.

Nå skal det sies at jeg har sett andre firmaer som ProIsp og Host1 komme og gå. En ting mange av de har hatt til felles, er at de har vært bra i begynnelsen, men kvaliteten på supporten har gått til dundas når de fikk for mange kunder å håndtere.

Hostingfirmaer i Norge jeg har grei erfaring med (som fremdeles eksisterer) er:

Proisp.no
Servetheworld.no

Følgende hostingfirmaer er anbefalt via kommentarene under:

Webhuset.no


Liste over hosting som du bør styre unna:

Host1.no – se artikkel over.
One.com – har ikke annet enn dårlig erfaring med One.com. Dårlig fart på servere. FTP helt elendig. Billig – du får hva du betaler for.

I følge Kalle i kommentarfeltet under:

Uniweb.no – styr unna.
Onnet.no – ser for meg eieren sitter nede i thailand og driter i kundene sine. tar betalt for dns endring etc. Ikke enkelt å flytte bort fra hvertfall.

Hva er din erfaring med www.host1.no og andre hostingfirmaer i Norge? Bruk kommentarfeltet under for å dele med din erfaring, og ikke glem å dele med dine venner på Twitter eller Facebook.

Sist oppdatert 23. desember 2023 av Bjørn Are Solstad

9 kommentarer om “Host1.no – ligger de for døden?”

 1. Skal ta det kort ettersom sist innlegg jeg prøvde å skrive forsvant bare.

  Uniweb.no – styr unna. nå har jeg flyttet alt bort fra dem etter alle angrepene som de aldri klarer å gjøre noe med.

  Onnet.no – ser for meg eieren sitter nede i thailand og driter i kundene sine. tar betalt for dns endring etc. Ikke enkelt å flytte bort fra hvertfall.

  Proisp.no – Systemer som fungerer og tar angrepene som Uniweb ikke har klart uten problemer. Gode og raske linjer og flinke folk på support. En grunn til at de vokser med en jevn og god stigning. Se denne statistikken jeg fant:
  http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/NO

  Svar
 2. Jeg har hatt en del negativ og dårlig erfaring med OnNet og spesielt Uniweb i det siste. Nå flytter jeg siste rest over til PRO ISP hvor jeg også har hatt noen webhotell i flere år nå uten problemer.
  Uniweb har slitt veldig mye med brute force angrep på worpress/joomla som de har brukt hele sommeren til å prøve å stoppe.
  Mens jeg selv har sett at det har vært brute force på noen av mine domener hos pro isp så har deres systemer stoppet dem automatisk! Det sier litt om systemene deres 🙂

  Onnet er spydige og frekke når de svarer tilbake på support, hvis du i det hele tatt får svar.
  Etter hva jeg kan se så ser jeg for meg at eieren som også sender spam via iktnytt.no hele tiden nede i thailand og koser seg. Styr unna! De tar betalt for DNS endring etc.

  Svar
  • Neida. Det første innlegget forsvant ikke. Er nok spamsystemet som gjorde at det så sånn ut.

   Svar
 3. Har et standard webhotell med noen WordPress sider på, har ikke hatt noe problemer siden jeg opprettet konto der i feb 12.

  Svar
  • Det var sånn det starta for oss også. Så tok ting en helt annen vending når de begynte å sende ut mailer om hackede servere.

   Svar
  • Kan du si noe mer om de? Vært kunde der lenge? Jeg spør, fordi jeg aldri har brukt de. Det er greit å ha alternativer klare når ting måtte skje som tvinger en til å flytte hostingen.

   Svar
   • Jeg har brukt de i over 10 år og før det så var det litt her og der uten å være fornøyd. De har support på dagtid tlf/e-post og betalt support på kveld/helg. i tillegg har jeg opplevd at skyldes det feil hos dem så er support på kveldstid også uten kost. Jeg er også forhandler for dem, slik at jeg har egen innlogging for firmaet mitt hvor jeg har full kontroll over alle mine kunder. Alle fakturaer sendes til meg med de rabattene jeg får også fakturerer jeg kundene mine direkte. Jeg kan gjøre mye via kontrollpanel slik at direkte support er kun ved div. kriser.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.