Hva betyr refinansiering?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

forbrukslaan-kontokreditt-kreditt-forbrukRefinansiering av dine lån handler om to ting.

Det ene refinansiering handler om, er å få ned den totale rentekostnaden. Ved å samle alle dine smålån i ett stort lån, vil du kunne få bedre rentebetingelser enn hva du har for hvert av de de små lånene. Dette henger sammen med at små lån ofte ikke har annen sikkerhet enn i lønna, og det lønner seg ikke å skulle tinglyse pant og slikt for disse lånene. Derfor vil aldri lånebetingelsene du får være særlig gode. Gebyrene du betaler i tillegg til en stiv rente legges også til på alle disse små lånene, så den effektive renten vil være skyhøy i forhold til et stort lån som dekker alle de små lånene.

Det andre refinansiering dreier seg om er de månedlige kostnadene. Ved å betale på ett samlet lån i stedet for ti små lån, vil du betale en sum hver måned. Dette vil alltid være en lavere sum enn hva de ti lånene koster pr. måned, siden det refinansierte lånet har mye lengre løpetid vanligvis. Ved å refinansiere vil du altså kunne få ned presset du føler fra måned til måned.Ulempen med å refinansiere er at du vanligvis vil måtte stille opp med kausjon eller sikkerhet i fast eiendom. Det å få tak i en kausjonist som kan garantere for betaling av lånet kan være vanskelig, og det er også noe med dette å dra andre inn i dine finanser. Du vil altså kunne oppleve at presset du følte fra finansieringsselskapet, nå i stedet kommer fra svigerforeldre eller venner som har garantert for deg da du fikk lånet refinansiert.

Ofte er det jo sånn at den dagen du sitter og jobber med å få på plass refinansiering, er den dagen du allerede er presset. Men, har du først satt deg i situasjonen at du er nødt til å få ned de månedlige kostnadene for å holde skuta flytende, er refinansiering en reel mulighet for å kunne komme seg gjennom harde tider.Ta kontakt med banken din og avtal et møte for en gjennomgang av din situasjon. Det er uansett ikke smart å bare lukke øynene og håpe på at det skal gå bra uten å refinansiere gjelden din. Og, det kan godt hende en refinansiering av gjelden er akkurat det som skal til for å få ned blodtrykket og presset du føler, slik at du får frigitt tankene og fokuset på hvordan du kan jobbe deg ut av den vanskelige situasjonen.

Hva mener du om refinansiering av gjelden?

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Der ja!

en kjapp liten Deling sånn på tampen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest