Hva er SoMe? ❤️ Bjørn Are svarer

Når du er aktiv på Twitter eller Facebook, vil du ofte se at folk sier noe og tar med SoMe enten som tag eller i en setning. Dette er en forkortelse som har dukket opp nylig etter hva jeg kan bedømme.

SoMe betyr rett og slett sosiale medier eller media.

Folk sier for eksempel:

– nå skal jeg konsentrere meg om SoMe i noen timer.
– jeg liker ikke SoMe noe særlig.
– SoMe er helt ut.

Er det andre forkortelser i sosiale media (#SoMe) du lurer på hva betyr?

Jeg vet det kan være litt pinlig å spørre om alle disse forkortelsene direkte på Twitter, så her er et alternativ. Om det er andre forkortelser du lurer på hva betyr, er det bare å spørre i kommentarfeltet under. Vet jeg ikke svaret, så vil jeg spørre folka jeg følger på Twitter. Jeg er ikke redd for å drite meg ut. Du kan også følge meg i sosiale medier.

Ofte stilte spørsmål om #some

Burde bedriften min satse på sosiale medier (#some) som en del av markedsføringen?

Hva er SoMe? ❤️ Bjørn Are svarer 2

Det kommer an på mange ting. #some er ikke en selvfølge. Hvilken industri man jobber innenfor er en tingene som avgjør om #some er en bra plass å bruke tid og ressurser.

For en frisørsalong kan det ha noe for seg. For et smelteverk eller et firma som leier ut industrielle roboter er det ikke så sikkert at SOME er det mest effektive måten å få tak i nye kunder eller kommunisere med eksisterende.

Det aller viktigste å vurdere er uansett hensikten med å være i sosiale medier for bedriften. Å ha en død profil på Facebook, Twitter eller LinkedIN kan være verre enn å ikke være profilert i sosiale medier i det hele tatt. Men, det betyr heller ikke at det ikke kan være helt greit med en statisk #some deltakelse som ser ut som en ren annonse.

Er SOME veldig tidkrevende? Burde vi ha dedikerte folk til dette?

Translate Translation Web Service

Det kan være det, men det kan også ta opp svært liten tid og fremdeles ha en effekt. Det kommer an på hvordan det gjøres og hva man ønsker å oppnå med å være i sosiale medier (#some). Vil du ha et konkret råd om din bedrift i forhold til dette, kan du ta kontakt med meg. Det koster ikke noe, og jeg vil gi deg helt konkrete råd til hvordan dette i så fall bør gjøres.

Koster det mye å engasjere en profesjonell til å håndtere SOME?

white and blue labeled book

Ikke nødvendigvis. Det kommer an på hva engasjementet i sosiale medier skal gjøre for din bedrift. Det handler like mye om hva denne personen skal gjøre. Det viktigste er å være bevisst fra begynnelsen hva bedriftens engasjement i sosiale medier er ment å skulle oppnå.

Det er ingen selvfølge å måtte investere tid og penger på dette. Om det skal prioriteres i forhold til markedsføring, bør det settes opp mot andre måter å gjøre det på. SEO bør først være skikkelig håndtert før SOME ses på.

Hva er definisjonen på SOME?

Ifølge Wikipedia er dette definisjonen på SOME: Sosiale medier er tjenester på Internett som ikke skiller mellom produsenter og konsumenter av innhold – innholdet lages i stor grad av brukerne selv – og som legger til rette for «mange til mange-kommunikasjon».

Some betydning?

Some betyr vanligvis sosiale medier eller media. Ordets betydning varierer selvsagt utifra sammenheng, men det betyr vanligvis å jobbe med kontoen på Facebook, Twitter, LinkedIN eller Pinterest – alt ettersom hvor man er mest aktiv.

Kan sosiale medier være en god måte å håndtere kundeservice?

Hva er SoMe? ❤️ Bjørn Are svarer 3

Om du med kundeservice tenker på å håndtere problemer som eksisterende kunder opplever med dine produkter eller tjenester, så er svaret absolutt ja. #Some kan være en svært effektiv kanal for å løse problemer. Men, du skal være klar over at dette kan være et tveegget sverd om det ikke håndteres godt nok, så vær forberedt på at i sosiale medier oppfører folk seg annerledes enn de ville gjort i virkeligheten.

Sist oppdatert 22. juni 2022 av Bjørn Are Solstad

Jeg bruker Grammarly for stavekontroll.

6 kommentarer om “Hva er SoMe? ❤️ Bjørn Are svarer”

 1. Jeg er helt grønn når det kommer til alle disse forkortelsene… så denne siden var jo midt i blinken for min del. Hva betyr:
  – at?
  – tbt?
  – tbh

  Svar
  • Jeg vet ikke hva at og tbt betyr, men vil anta at tbh er en forkortelse for to be honest. Noen andre som vet?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del dette.
Gratis nyhetsbrev