Hvilke søkeord skal du satse på?


ordskyMarkedsføring ved hjelp av søkeord er et begrep som oppsto det øyeblikket folk begynte å bruke søkemotorer som Altavista og Google for å finne informasjon på internett.

Konseptet er enkelt nok: Når du sitter og skal finne frem til en leverandør av et produkt eller en tjeneste, starter du med å skrive inn ulike søkeord for å få opp en liste over hjemmesider som dreier seg om det du leter etter.

Et eksempel her kan være i forbindelse med en skilsmisse vil du naturlig nok bruke søkeord som er relevante i forhold til det å skille seg.

Noen søk du kan gjøre her er advokat, skilsmisse, advokat skilsmisse, skilsmisse oslo osv.

For deg som sitter på andre siden av bordet (i dette tilfellet advokatfirmaet) er utfordringen å finne ut av hva folk faktisk søker etter når de skal skille seg. Her kommer så kreativiteten inn i bildet. Du må finne ut av hvilke søkeord som er aktuelle når noen skal ta en beslutning om hvem de skal velge. Disse søkeordene må du så få flettet inn i tekstene på hjemmesiden din.

Hvordan finner du så frem til din liste over aktuelle søkeord? Finnes det verktøy du kan bruke til dette?
Ja. Det finnes verktøy. Men, det er stor forskjell på hva som finnes i forhold til de ulike språkene. På norsk er det begrenset hvilke verktøy som finnes, siden det er et så lite språk. Det viktigste verktøyet jeg bruker i mitt daglige arbeid er AdWords Keyword Suggest Tool. Dette verktøyet får du gratis tilgang til når du registrerer en AdWords konto hos Goolge.

Det finnes en rekke engelskspråklige verktøy for finne ut av søkeord-volum, men de jeg har prøvd har gitt lite matnyttig informasjon i forhold til norske søkeord.

Den sikreste metoden for å finne frem til din søkeord-liste, er å sette opp en AdWords-kampanje, og teste deg frem. Poenget med dette, er ikke å få flest mulig klikk inn til hjemmesiden din – poenget er å skaffe deg tilstrekkelig statistisk informasjon til å kunne ta en kvalifisert og rasjonell beslutning om hvilke søkeord du skal legge ned tid og innsats i.

Sist oppdatert 25. august 2016 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.