Hvor er syden? ❤️ Hva regner du for å være et sydenland?

“Jeg skal til syden” , eller “jeg skal på sydentur med mine venninner” er en vanlig ting å si når man skal fortelle om at man har bestilt sydenferie. Men, hvor er egentlig syden?

Jeg vil si at syden er alle land hvor man kan oppleve tropevær og tropenetter. Det regnes som tropenatt om temperaturen ikke går under 22 grader i løpet av natten tror jeg, og da kan vel alle land rundt middelhavet regnes for å være sydenland. Karibien og sør-øst Asia kan også regnes for å være syden om temperaturen er målestokken for hvilke land som kvalifiserer seg.

Syden er mer enn temperaturer

Selv er jeg bosatt i Egypt, og dette er helt klart et sydenferie land i mitt hode.

Ikke bare har du temperaturer som gir tropenetter store deler av året, men du opplever de typiske sydenluktene her.

Så fort man går ut av flyet i et sydlandsk landskap, er alle de rare luktene noe av det første man legger merke til. Alt lukter annerledes her i syden enn i Norge. Noen av luktene er kvalmende og frastøtende, mens andre lukter minner om krydder. Selv er jeg veldig vár for lukter, så jeg opplever litt av hvert på den fronten her i Kairo.

Noen ganger savner jeg den skarpe, rene lukten man kjenner en høstdag i Norge, men stort sett foretrekker jeg å bo i syden. Det er deilig å slippe de konstante værforandringene i Norge, og alt regnet.

Her i Kairo regner det nesten aldri. Og når det regner, er det nesten som yr, og det slutter å regne på noen få minutter. Deilig! Jeg tviler på at jeg noensinne vil flytte tilbake til Norge så lenge jeg er i stand til å leve av nettet og bo her i syden slik jeg gjør.

Hvor regner du for å være syden? Og hva er ditt favoritt sydenferie reisemål?

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening eller drømme deg bort litt. Husk å dele denne posten med dine venner på Facebook og Twitter.

Vanlige spørsmål om syden

Hva er syden?

Det er vanlig å snakke om syden som landene i eller rundt Middelhavet.

Hvor er syden?

Syden er landene du finner i eller rundt middelhavet. Typiske sydenland har direkte tilgang til Middelhavet. Land som Spania, Italia, Hellas, Kroatia, Egypt er typiske sydenland.

Hva betyr ordet syden?

Ordet kommer mest sannsynlig fra sydlige land. Altså, land som befinner seg langt sør for Norge.

Er Thailand et land i syden?

Noen mener det. Andre mener det bare er landene rundt Midelhavet som er sydenland.

Hvordan er det å bo i syden?

Syden er mange plasser, så det kan være litt vanskelig å generalisere et slikt spørsmål. Skal jeg si noe generelt om sydenlivet, vil jeg si det er veldig annerledes enn å bo i Norge. Andre lukter, folks vaner og kulturelle forskjeller bidrar til å gjøre det spennende å være bosatt i syden. Om du har litt sans for eventyr og utforsking, vil jeg absolutt anbefale det.

Sist oppdatert 21. juni 2022 av Bjørn Are Solstad

5 kommentarer om “Hvor er syden? ❤️ Hva regner du for å være et sydenland?”

 1. Jeg lærte på skolen at Syden er land som ligger rundt Middelhavet. Jeg bruker ikke ordet selv. Da jeg enten skal til Hellas, Italia, etc. Bruker stedsnavn i stedet for begrepet Syden som jeg mener er mer korrekt 🙂

  Svar
 2. Min definisjon av “syden” er landene rundt Middelhavet.

  Mitt eget syden er Thailand som jeg delvis pendler til 6 turer hvert år 🙂

  Svar
 3. Tja, var jo ikke så mange kommentarer her, så jeg slenger innom med en nå 🙂
  Mitt ‘Syden’ er i Karibia. Kona og jeg har fartet rundt i verden for å finne et sted å bo, IKKE feriere. Var nesten i ferd med å gi opp før vi kom til Martinique vinteren 2013. Flyttet hit i juni samme år, og stortrives. Jobber i Nordsjøen, så litt pendelreise blir det jo, og ja, jeg betaler selv, men det er absolutt verdt det. Vi bor på ei fredelig øy som tilhører EU, og har alt vi trenger og mer til. Nesten som å bo på ei øy i Lofoten, bare varmere 😉 Folk her er hyggelig og hjelpsomme, snakker Fransk, og ler gjerne av oss når vi forsøker oss på deres språk 🙂 Men vi blir bedre og bedre i fransk da 🙂
  Prøvd Tenerife, Brasil, Panama og Florida tidligere, ikke helt for oss det. Tidligere har jeg i jobb reist endel i Asia og Afrika og rundt Middelhavet, så det var utelukket. Her møter jeg en kjent kultur, som det er lett å integrere seg i, og så langt har vi ikke hatt noen spesielle problemer å snakke om.
  På Kanariøyene er sikkert greit å feriere og feste og sånt, men skal man leve et normalt, litt tilbaketrukket liv i fred og ro, har vi altså funnet stedet som passet for oss 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.