Hvor er syden? Hva regner du for å være et sydenland?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

syden-sydentur-sydenferie«Jeg skal til syden» , eller «jeg skal på sydentur med mine venninner» er en vanlig ting å si når man skal fortelle om at man har bestilt sydenferie. Men, hvor er egentlig syden?

Jeg vil si at syden er alle land hvor man kan oppleve tropevær og tropenetter. Det regnes som tropenatt om temperaturen ikke går under 22 grader i løpet av natten tror jeg, og da kan vel alle land rundt middelhavet regnes for å være sydenland. Karibien og sør-øst Asia kan også regnes for å være syden om temperaturen er målestokken for hvilke land som kvalifiserer seg.

Syden er mer enn temperaturer

Selv er jeg bosatt i Egypt, og dette er helt klart et sydenferie land i mitt hode.Ikke bare har du temperaturer som gir tropenetter store deler av året, men du opplever de typiske sydenluktene her.

Så fort man går ut av flyet i et sydlandsk landskap, er alle de rare luktene noe av det første man legger merke til. Alt lukter annerledes her i syden enn i Norge. Noen av luktene er kvalmende og frastøtende, mens andre lukter minner om krydder. Selv er jeg veldig vár for lukter, så jeg opplever litt av hvert på den fronten her i Kairo.Noen ganger savner jeg den skarpe, rene lukten man kjenner en høstdag i Norge, men stort sett foretrekker jeg å bo i syden. Det er deilig å slippe de konstante værforandringene i Norge, og alt regnet.

Her i Kairo regner det nesten aldri. Og når det regner, er det nesten som yr, og det slutter å regne på noen få minutter. Deilig! Jeg tviler på at jeg noensinne vil flytte tilbake til Norge så lenge jeg er i stand til å leve av nettet slik jeg gjør.

Hvor regner du for å være syden? Og hva er ditt favoritt sydenferie reisemål?Bruk kommentarfeltet under til å si din mening eller drømme deg bort litt. Husk å dele denne posten med dine venner på Facebook og Twitter.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Der ja!

en kjapp liten Deling sånn på tampen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest