Hvor mange besøkende til bloggen din er ja, mange?


statcounter-statistikk-bjornare-comJeg vet at det finnes rosabloggere der ute som drar titusenvis av besøkende i måneden til bloggen sin. Jeg vet dette med sikkerhet, siden min kjære datter Rebekka kjenner godt en av de hotteste bloggerne på blogg.no Anna Edwin som driver https://annais.blogg.no/. Jeg skal ikke si noe om tallene hennes siden dette er hennes private sak, men ja, hun har et besøkstall som for de fleste fortoner seg som rein fantasi og ønsketenkning.

Så, hvor mange besøkende er mange egentlig?

Denne bloggen (en av mange jeg er ansvarlig for) drar inn ca. 253 besøkende daglig i gjennomsnitt akkurat nå i følge statcounter.com som er mitt favorittanalyseverktøy. Bildet viser et skjermdump av statistikken for den siste uka inkl. hittil i dag kl. 10:26

Ukas beste dag var altså på torsdag hvor 438 personer var innom siden.

For min del, er det kun Adsense som gjelder når det kommer til annonseringen på sidene. Dette henger sammen med at jeg vil bruke tiden min hovedsakelig til å gruble ut gode poster, og ikke fly rundt på en bråte med sider og skifte annonsekoder. Adsense kombinert med malen jeg har valgt som er optimalisert for gjennomklikk, gir en gjennomsnittlig gjennomklikk prosent på et sted mellom 6 og 11%. Dette vet jeg anses for å være svært høyt.

Uff. Snakka meg bort litt der.

Tilbake til poenget. Dette med antall besøkende.

Slik jeg ser det, skal jeg opp i mellom 9-10000 besøkende i døgnet før dette kan sies å være noe jeg syns jeg kan leve av. Bloggen vil da generere tilstrekkelig til å kunne dekke alle utgifter.

Hva er dine tanker om besøk til sidene dine eller bloggen din?

Hva synes du er et “bra” tall på dette med besøkende, og hvordan har du kommet frem til dette tallet? Kjør debatt i kommentarfeltet under.

Sist oppdatert 18. mai 2017 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.