Hvordan få Twitter-følgere til firmaets Twitterkonto

Det der med å få følgere til en Twitter-konto som tvitrer på vegne av et firma har vært litt pes for oss tidligere. Av en eller annen grunn tok aldri kontoen av, så vi ga litt opp (jeg ga litt opp er vel riktigere å si. Det er jeg som håndterer de fleste Twitter-kontoene våre).

Jeg har nå brukt litt tid på å finne ut av hva som gikk galt, og her kommer hva jeg hittil har kunnet observere.

Det første jeg gjorde var å bytte ut bildet av logoen i firmaet til et bilde av meg selv.

Jeg endret så navnet på kontoen fra det anonyme Devenia Ltd. til Bjorn from Devenia ❤️ SEO. Dette i seg selv forteller en helt ny historie. Det sier noe om hvem det er som tvitrer og hvem det er på vegne av. Å ta med et hjerte før SEO indikerer dessuten at det tvitres med varme og og kjærlighet til noe bestemt. I dette tilfellet at vi elsker SEO i Devenia.

Beskrivelsen var også veldig flat og død tidligere. Noe slikt som Passion For Internet Marketing. Så, jeg tok en sjanse og endret det til FREE SEO tips from Bjorn @ Devenia, an old gangster living off his SEO skills since the 90s. Follow!

Så langt har kontoen gått fra noen få følgere (under 10) til 342 så langt. Så dette fungerer i hvert fall mye bedre enn det gjorde.

En annen ting jeg har oppnådd med denne endringen i strategi, er at det føles mye mer naturlig å være aktiv på kontoen nå. Det er ikke så offisielt lengre, men mer avslappet og naturlig. Alt i alt tror jeg dette handler om at på Twitter liker folk best å være seg selv og ikke for selvhøytidelige. Tonen er avslappa, så da bør den offisielle Twitterkontoen være det samme.

Superpowers for Twitter – vær forsiktig med dette verktøyet!

Så er det neste bit. Hvordan får man følgere i det store og det hele kan du jo spørre deg selv. Dette er ikke så vanskelig å tenke seg til, men er nok ikke like åpenbart for alle. Så, her kommer svaret: ved å følge andre. Følg masse kontoer i begynnelsen. Etter som du ser hva folk skriver, kan du avfølge de som skriver om ting du åpenbart ikke er interessert i.

Hvor mange skal du følge?

Så mange du bare orker. Og her kommer det et problem. Om du skal få tusenvis av følgere helt manuelt, har du neppe tid til stort annet enn å sitte og lese og skrive på Twitter dagen lang. Er du som meg, så har jeg nok av andre ting å holde på med, så jeg har ikke tid til å henge på Twitter dagen lang.

En løsning jeg fant på dette er et lite Google Chrome tillegg som heter Superpowers For Twitter. Under finner du de viktigste innstillingene jeg har eksperimentert meg frem til. Med et slikt kraftig verktøy, risikerer du å bli utestengt fra Twitter om du ikke er forsiktig.

Mass Follow

Pause after follow (seconds): 120 – 240
Pause after skip (seconds): 120 – 240
Daily limit: 299
Minimum followers: 100. Jeg har satt det til 100 så jeg ikke følger for mange botter. Her kan du prøve deg frem.
Tweet language whitelist: en,no om du ønsker å følge kun Engelske og Norske kontoer.

Mass Unfollow

Samme innstillinger som over. Jeg har satt Days followed (minimum) til 7 dager. Har også huket av for å ikke slutte å følge kontoer som følger meg.

Mass Like

Interval (seconds): 120 – 240
Skip liked x Tweets from user: 1

Mass Unlike

Denne funksjonen har jeg ikke brukt så langt. Det kjennes litt feil for meg å skulle fjerne likes sånn uten videre. Hensikten med dette er ikke å være en drittsekk, men å automatisere noe som ellers stjeler fryktelig mye tid og ressurser fra en travel hverdag.

Mass Retweet

Interval (seconds): 120 – 240

Mass Unretweet

Samme som over. Føles feil for meg.

Autopilot

Er ikke komfortabel med å kjøre det helt på autopilot, så denne funksjonen venter jeg med.

Er så dette alt som skal til for å få tusenvis av følgere på Twitter?

Nei. Du blir nok pent nødt til å faktisk si noe der med jevne eller ujevne mellomrom. Selv gjør jeg en blanding av å legge ut bilder som jeg lager i Canva, retweeter ting jeg finner interessant samt kommenterer og liker tweets jeg føler jeg har noe å bidra med i diskusjonen. Det trenger ikke være så svære greiene. Men det hjelper at det er aktivitet på kontoen utover å følge og avfølge.

Kontoens utvikling

Her kommer jeg til å holde rede på hvordan kontoen i eksempelet over utvikler seg. Du kan sjekke kontoen dette gjelder her.

Mai 2023

Jeg sjekket akkurat nå den 14.05.2023, og kontoen har nå vokst til 756 følgere. Dette henger nok sammen med at den stort sett ligger brakk. Det er grenser for hvor mange timer i døgnet man har tilgjengelig.

Juni 2022

Ved utgangen av juni har kontoen 340 følgere.

Prosjektets oppstart

Ved oppstart i mai 2022 var det under 10 følgere.

Sist oppdatert 13. mai 2023 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.