Hvordan kan jeg stole på deg? Mine SEO kunnskaper trekkes i tvil

Jeg fikk dette spørsmålet på epost her om dagen fra en som var interessert i mine seo-relaterte tjenester. Han lurte på hvordan han kan stole på at jeg er i stand til å gi han riktige råd angående søkemotoroptimalisering av hans hjemmeside når han ikke kunne finne min egen hjemmeside når han gjorde et søk for nevnte søkeord.

Umiddelbart blei jeg litt satt ut av spørsmålet, og den første tanken var irritasjon over et slikt spørsmål. Følelsesmessig reagerte jeg med en tanke av typen: “hvordan våger noen å trekke i tvil mine kunnskaper? Jeg er jo best på seo!”.

Men, etter å ha latt det synke litt, skjønner jeg spørsmålet hans godt. Jeg skjønner at han hadde all grunn til å trekke i tvil mine påståtte kunnskaper når det gjelder hvem som får hvilke plasseringer i søkeresultatene hos Google.

Og – dette handler bare om Google om du skulle lure. Google har omtrent all makt i det norske markedet som handler om å bli funnet på nett. Er du godt plassert på Google, så trenger du i grunn ikke noe mer. Kundene hagler inn fra Google for de riktige søkeordene.

I dag har jeg gjort litt inngående sjekking av de som faktiske er å finne i søkeresultatene for det ultimate søkeordet for vår bransje, og mine funn er ikke akkurat hyggelig lesning. Det er garantert hyggelig lesning for de som er på første side, men ikke like hyggelig for meg.

I dag, den 25.06.2013 er jeg å finne på side 26 når du søker på bransjens førstevalg innen søkeord – og nei, jeg skrev ikke dette bare for å få gjentatt supersøkeordet en gang til i teksten. Det akter jeg nemlig ikke å gjøre. Bransjefolk vet nøyaktig hva jeg snakker om. Dere andre får sitte der og lure på hva jeg i pokker snakker om.

Jeg er altså å finne ingensteds for søkeordet alle i bransjen sikler etter å være på første side i søkeresultatene for.

Hovedforklaringen jeg gir til meg selv når det gjelder bransjens hotteste søkeord er at jeg bryr meg katta om jeg er å finne for dette ordet eller ikke. Jeg vet nemlig fra lang erfaring at søkevolumet for dette ordet er minimal. Og, jeg vil tror at de fleste søkene som gjøres med ordet “søkemotoroptimalisering” alene er bransjefolk som vil sjekke sine egne posisjoner. Så, for min del er det helt i orden at du ikke finner meg når du skriver inn dette ordet hos Google.

På den annen side så har vi jo skrytefaktoren da. Det er jo kjekt å kunne skryte på seg hvor knallgod man er på å toppe søkeresultatene for bransjens supersøkeord.

Jeg kommer nok til å jobbe bittelitt med dette her, og se om jeg kan skryte på meg best i søkeresultatene foran alle de andre i bransjen. Jeg tviler på at det vil gå sånn riktignok. For jeg jobber alt for lite med dette søkeordet til at jeg skulle “fortjene” en første side plassering for det.

Hvilke funn jeg kom til når jeg sjekka de som ligger på topp for ordet søkemotoroptimalisering akter jeg faktisk ikke å fortelle om. Skulle mine funn være riktige, vil denne listen se veldig annerledes ut om ikke lenge, og da vil nok de som er der nå sitte og lure på hva som traff de.

Hva tror du?

Om du skulle ha noe å meddele i kommentarfeltet, vil jeg selvsagt svare så godt jeg kan, men bli ikke overrasket om mine svar er “jeg vet ikke” om du spør meg om hvorfor jeg ikke troner på toppen for supersøkeordet alle i bransjen sikler etter. Sannheten er nemlig at jeg vet ikke. Søkemotoroptimalisering er ingen enkel prosess å forklare – og ihvertfall ingen lett ting å drive med.

Så. Spør i vei. Jeg garanterer ikke at jeg har noe fornuftig å fortelle, men jeg kan da prøve.

Sist oppdatert 6. juni 2017 av Bjørn Are Solstad

2 kommentarer om “Hvordan kan jeg stole på deg? Mine SEO kunnskaper trekkes i tvil”

  1. Tok en liten kikk på min egen blogg, men fant ut att selve ordet søkemotoroptimalisering hadde jeg omtrent nesten ikke brukt 🙂 Trolig fordi det er et tungvindt ord og skrive og uttale….

    SEO derimot er et ord så går igjen tidt og ofte.

    Svar
    • Jeg bryr meg katta om hele ordet. Det er uansett helt andre ting enn det der jeg lever av. Men det er fantastisk hvor mange folk i bransjen som henger seg opp i det. Det var mest et tilsvar på mailen om dette her som inspirerte meg til å skrive posten. Men, jeg har mang en gang vært i problematikken og blitt direkte spurt, så det var greit å fortelle til alle på en gang hvorfor jeg ikke bryr meg mer enn hva jeg gjør.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.