Hvordan kvitte seg med en løpsk trojansk hest

Stein skriver om en sak jeg skulle ha visst om da jeg hadde invasjon av trojanske hester på maskinen min før sommeren.

Hva er en trojansk hest, eller trojaner som det også kalles?

En trojansk hest er et program som installeres på maskinen din enten via en nedlasting eller på annen måte som utgir seg for å være et “snillt” program – men som i virkeligheten gjør noe annet i tillegg til de “snille” funksjonene.

Ofte så utgir trojanske hester seg for å være nytteprogrammer og verktøy som skal hjelpe deg med noe på datamaskinen. De spres via hjemmeområder på nettet, via Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

Hvordan bli kvitt trojaneren før den tar helt knekken på PCen din?

Stein fortalte meg at han klarte ikke å bli kvitt den trojanske hesten før han gjorde noe som jeg ikke har hørt om før. Han hadde skannet gejnnom maskinen en rekke ganger med antivirus programmet sitt, men ble ikke kvitt de tre siste trojanske hestene. Ved å slå av systemgjenoppretting i Windows fikk han til slutt tatt knekken på de.

Bra tips der Stein 🙂

Har du hatt lignende problemer med trojanske hester eller annet utyske på PC, din bærbare eller telefonen din?

Spør om råd eller fortell om hvordan du løste det i kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vent litt!

Få gratis oppdateringer fra bloggen min via e-post

Både Voda (Dalmatineren min) og jeg setter utrolig pris på om du vil bli med oss videre.

Skriv inn epost-adressen din i feltet og trykk på knappen. Du vil få en epost som du må bekrefte for å melde deg på oppdateringer fra meg. Jeg sender aldri reklame.

Mvh. Bjørn Are

Meld av når som helst.