Hvordan sende en privat melding på Googlepluss


Når man skal sette seg inn i ny teknologi, er det alltid en del ting å finne ut av. Jeg har nå jobbet aktivt med å finne ut av Googlepluss i noen dager, og har kommet over en del forvirrende ting i forbindelse med Google sitt sosiale nettverk.

En av disse tingene er dette med å sende meldinger direkte til andre brukere. Altså private meldinger.

På Facebook og Twitter er dette forholdvis enkelt å skjønne. De har begge separate deler for dette så du ser ganske greit hva som er hva. Dette er ikke tilfellet i Google+.

Feil formatert privat melding

feil-privat-melding-googlepluss


Riktig formatert privat melding

riktig-privat-melding-googlepluss

Som du ser, så ser begge meldinger like ut sånn umiddelbart, men forskjellen er at den første meldingen ikke er en privat melding, men bare en hvilken som helst melding som bare vil vises i strømmen til den du har sendt den til. I den andre meldingen har jeg inkludert meg selv med +Bjørn Are Solstad. Dette betyr at slik jeg har stilt inn Googlepluss, så vil jeg få en epost tilsendt når navnet mitt med et plusstegn foran brukes av noen.

Dette betyr igjen at om du og jeg sitter og skriver private meldinger til hverandre, og en av oss nevner noen andre, så vil denne personen kunne se hele samtalen. Dette blir litt det samme som når du legger til en ekstra person som mottaker av epost under en epost samtale, så det er ikke et problem for meg.

Det viktige her, er å inkludere +navnet til den du skal sende meldingen til, slik at sjansen for at vedkommende vil se meldingen blir mye større. Om du ikke gjør dette, vil det bare dukke opp i strømmen, uten at det sendes noen epost. Du skal da altså ha veldig flaks om den du sender meldingen til noensinne vil se den.

Spør om Googlepluss

Spør i kommentarfeltet under om du lurer på noe angående dette med sending av meldinger i Googlepluss.


Del & lik

Husk å del posten med dine bekjente og venner! Jeg vet selv hvor forvirrende disse tingene kan være, og mange har ikke lyst til å spørre fordi de føler seg dumme.

Øvrige Googlepluss innlegg

Sist oppdatert 28. august 2013 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.