I helvete sparker de fotball


fotball-og-hooligans-henger-sammenHusker du siste mediaoppslag om opptøyene på golfbanen? Det er jo helt forferdelig hvor voldelige disse golferne er på banen. Og fansen deres går jo helt amok! Og ikke å forglemme roerne. Fytti katta for en voldelig sport altså!


Nei?

Det er fordi det har aldri vært noe mediaoppslag om opptøyer i golf-sporten. Eller roing. Eller curling. Eller noen annen sport jeg kommer på i farta. Noensinne.


Alle oppslag i media angående sport og vold handler om fotball.

Det er ikke så ofte man leser om alle opptøyene i sprangridning heller. Jeg kan nesten ikke huske et eneste sprangridningslagsmål. Bortimot ingen altså.


Fotballslagsmål derimot. Det har vi alle hørt om. Mange ganger.

Så, det er ikke rart jeg ikke liker fotball. For det gjør jeg nemlig ikke. Ikke det aller minste. Det gjør ikke min gode venn Thorfinn heller. Så, dette må jo bety at vi ikke har hår på brøstet og tenna i taket da? Hverken jeg eller min gode venn. Mulig det. Og vet du hva. Det gjør meg ingen verdens ting. Ikke det aller minste plager dette meg.


Jeg blir ikke noe spesielt glad eller sur om Stabæk vinner cupen. Eller Vålerenga. Eller Lillestrøm. For ikke å glemme Rosenborg. Det er faktisk revnende likegyldig for meg hvorvidt det ene laget eller det andre vinner eller taper. Eller ikke vinner eller taper.

Fotball betyr nemlig ingenting i mitt liv.


Ikke noe sted burde fotball bety noe ifølge meg. Og ihvertfall ikke med den vekten fotballen har i dag.

Utenom i helvete da. Der spiller de jo fotball dagen lang ser jeg for meg. Akkurat som eskimoene ser for seg helvete som den kaldeste plassen som finnes, i motsetning til kristne og muslimer hvor helvete består av evig ild, består mitt personlige helvete av fotballsparkende idioter. Så i tillegg synes det er kjempeviktig med denne fotballsparkingen sin. Må vinne cupen vøttø!


Apropos dag og natt. Jeg lurer på om det finnes dag eller natt i avgrunnen som jo også helvetet kalles. Det vet jeg ikke så mye om. Jeg antar det ikke er vanlig fotball de spiller der. Jeg går ut i fra at det må være hodet mitt som er ballen. Eller no.

Mon tro om satan synes det er greit med litt dagslys på balkongen sin der nede i juvet. Det må jo være deprimerende for stakkar Lucifer å ha det bare trist og mørkt. Det hadde ihvertfall jeg syns. Man må jo ha litt dagslys på seg daglig for å ikke forgå av D-vitamin mangel.


D-vitamin mangel skal man ikke spøke med. Ikke engang om man heter Lucifer til fornavn og Satanjævel til etternavn. jeg tor ikke at det hjelper at han pleide å være sjefsengel. I sin tid. I de gode, gamle dagene mens han enda var den vakreste av de alle i himmelen. 

Ansvarsfraskrivelse: Jeg tar ikke ansvar for at du faktisk får sparket fotball når du kommer til helvete. Jeg har ikke snakket med djevelen om dette, eller noe annet for den del. Beklager. Jeg har ikke hverken djevelen eller en av hans med-kumpaner i hurtiglista på telefonen min.


Så. Da er det sagt. Er du klar til å hoppe i trynet på meg i vilt raseri nå, kjære fotballentusiast?

Jeg bor sånn til at det er ikke så lett for deg å få gjort det. Det er bedre at du tar ut sinnet ditt i kommentarfeltet under. Du kan jo prøve å slå til skjermen hvor du sitter og leser dette. Men, jeg tar ikke ansvar for eventuelle skader du måtte påføre deg selv.

Sist oppdatert 20. juni 2016 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.