I morgen blir jeg gift – for tredje gang

Sånn ser vi IKKE ut når vi gifter oss i morgen :)
Sånn ser vi IKKE ut når vi gifter oss i morgen 🙂

Ikke det at jeg ikke har vært gift i snart to år allerede – men i morgen er det meningen det skal bli “offisielt”. Det er ikke enkelt å gifte seg i Egypt hvor jeg bor, og veien til morgendagens hendelse har vært veldig lang, forvirrende og slitsom. Men, nå er det altså meningen alle hindre er ryddet av veien. Les mer om prosessen med å gifte seg i Egypt under.

Eman og jeg har altså vært gift i snart to år i følge hvordan ting gjøres her i Egypt, men dette blir da ikke offisielt godkjent før en dommer “dømmer” oss gift i morgen. I retten. Eman vil da legge frem påstand (med bevisførsel må vite) om at hun er gift med meg, og jeg må da innrømme at “joda. Vi er da vitterlig gifte vi”.

Forstå det den som kan. Jeg bare “er med”  jeg. Dette henger jo sammen med at jeg befinner meg i Egypt som jo er fryktelig langt unna hva jeg kjente til fra før når det gjelder landets lover og regler.

Etter at så dommeren har “dømt” meg til å være gift med Eman, så er vi da altså gift – på ordentlig.

Så blir det spennende å se da. Om det plutselig “oppstår” noe som igjen utsetter hele giftermålet, og at vi igjen blir ventende på noe.
Grunnen til at dette med å bli offisielt gift er så utrolig viktig her i Egypt, er at så lenge giftermålet er med en Egyptisk kvinne, så kan vi knapt nok bevege oss utenfor døren sammen. Vi kan for eksempel ikke overnatte på samme hotellrom, og ikke booke noe annet heller.

Det verste av alt, er at hun kan ikke reise med meg noe sted utenfor Egypt.

Jeg Elsker deg Eman, og jeg håper inderlig vi får dette i orden i morgen.

Oppdatering 11.12.2011: Da er vi tilbake fra retten. Det viste seg at det holder ikke at jeg har et brev fra ambassaden i Kairo som sier at jeg er skilt. Neida. Det må stå at ambassaden ikke har noe i mot at jeg gifter meg, må vite.

Så. Da er det tilbake til ambassaden med offisielt brev fra dommeren som anmoder ambassaden om deres uttalelse. Dette vil ta ca. en uke til, og vi skal da visstnok kunne bli gift den 25. desember. Altså på første Juledag.

Dette marerittet er dermed fremdeles ikke over.. Jeg er målløs.

Oppdatering 02.06.2013: Det gikk bra til slutt. Etter mye om og men. Så, nå har vi vært lykkelig gift på ordentlig i 2 år. Jeg har lært mye om lovenes merkelige irrganger her i Egypt siden den gang. Ingen ting er som det ser ut til her. Nesten alle ting er underlig og ulogisk, men man vender seg til alt om man bare vil.

Har du hørt om noe lignende? Bruk kommentarfeltet under og del med dine erfaringer

Ikke glem å dele posten på Twitter og Facebook. Det kan hende noen andre prøver å få gitet seg og er fortvilet over akkurat det samme. Det er håp der ute! Ikke gi opp!

Sist oppdatert 17. november 2019 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.