Ilmenittsmelteverket i Tyssedal investerer 6 milliarder?

Bakgrunn: Eierne av ilmenitt- og jernfabrikken i Tyssedal ønsker å investere 6 milliarder kroner for å effektivisere og doble produksjonen i det tradisjonsrike smelteverket. Satsingen kan gi opptil 100 nye arbeidsplasser ifølge en artikkel jeg leser i Dagens Næringsliv.

I følge artikkelen så er målet å bygge opp produksjonen i Tyssedal innen 2025.

“Vi skal utvikle en ny teknologi for å drive prosessen med gass i stedet for som nå, med kull”, sier administrerende direktør Harald Grande til ABC Nyheter.

Målet er å doble produksjonen, redusere CO2-utslippene med 90 prosent og energieffektivisere med 60 prosent.

For smelteverket i Tyssedal, som i dag har 170 arbeidsplasser, kan det bety mellom 70 og 100 nye arbeidsplasser.

Grande vil legge fram planene på en energikonferanse i Haugesund onsdag. Smelteverket i Tyssedal eies i dag av Tizir Titanium & Iron, som igjen har australske og franske eiere.

Hvordan skal så fabrikken markedsføre seg for å sikre arbeidsplassene og investorene?

For tradisjonelle bransjer som denne, er det jo selvsagt nærliggende å tenke på de vanlige måtene de har pleid å få kunder. Eksempler på dette kan være konferanser, industrimesser og lignende.

Selv ville jeg ha sett på litt mer utradisjonelle måter. Det er klart det er viktig å delta på konferanser hvor fagfolk samles, men det finnes også andre måter å tilnærme seg på – selv for et smelteverk.

Direktemarkedsføring via epost

Direktemarkedsføring via epost kan være en slik måte. Flere av våre kunder gjør dette med stort hell, og de jobber også i mer “sidrumpa” bransjer. Trikset her er å ikke reklamere, men åpne for dialog gjennom epost. Selvsagt kan man sende tilbud av forskjellige slag, men jeg tror nøkkelen til suksess her ligger i å fortelle om noe som er alment interessant. Dermed er også terskelen for å akseptere eposter fra deg lavere.

Hjemmesiden

Smelteverkets hjemmeside er en annen kanal jeg tror kan fungere bra om den er gjort riktig. Her kan man fortelle om nyvinninger og inngåtte avtaler, men det er heller ikke noe i veien for å vise frem den flotte naturen i Tyssedal til potensielle kunder. Uansett trenger de å bli funnet på de språkene som det snakkes i hovedmarkedene deres.

Skal mulige kunder finne hjemmesiden deres, ville jeg gå for en todelt satsing.

  1. Markedsføring via søk på Google, Yahoo og Bing – ved bruk av sponsede lenker, samt å jobbe de oppover i søkeresultatene for de viktigste søkeordene som brukes av fagfolk innen bransjen.
  2. Innsamling av epost-adresser til de som er innom siden deres.

Hva tror du? Er internettmarkedsføring veien å gå for et smelteverk?

Bruk kommentarfeltet under og si din mening.

Sist oppdatert 1. februar 2022 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.