Jeg har blitt tatt i juks på prøven eller eksamen, hva skjer nå?


juks-eksamen-prove-pa-tentamenVi vet alle at man skal ikke jukse på prøver eller eksamen, eller tentamen for den del. Men, noen ganger kan det jo være fristende å prioritere en av de andre prøvene i den uendelige rekken av prøver og eksamener. Så, hva er egentlig ståa når du har blitt ferska for å jukse? Hva skjer nå, og hvilke rettigheter har du?

Når jeg gikk på skolen i sin tid, var det ikke mye snakk om rettigheter. Dette er jo nå forhistorisk siden jeg er 43 år gammel. Men, jeg har tre barn som er i “riktig” alder for dette, så temaet har vært oppe.

Hvilke rettigheter har du så om du har blitt tatt på fersken i å jukse på eksamen eller prøven?

Etter å ha undersøkt dette, har jeg funnet ut at ting virkelig ikke er hva de var da jeg var i skolepliktig alder. Verden har gått fremover på godt og vondt.

Jeg vil si at det faktum at du nå faktisk har rett til å bruke en advokat for å hjelpe deg i din sak er et stort fremskritt. Jeg vet det kan høres voldsomt ut å skulle engasjere en advokat for å hjelpe deg ut av uføret du selv har satt deg i, men en eksamen i dag kan ha avgjørende betydning for din videre karrière, så dette er viktig.


Hva kan så advokaten hjelpe deg med?

Når du engasjerer en advokat til å bistå deg i forhold til skolens ledelse, vil du ha en person ved din side som ikke bare har kun din interesse som sin prioritet, men som også vet hva han eller hun snakker om. Bare det faktum at du har engasjert advokat til å hjelpe deg kan være nok til å få læreren til å tenke seg grundig om for grunnlaget for eventuell straff, men vil også sørge for at alle sider av saken belyses riktig. En advokat vil altså kunne hjelpe deg med alt ubehaget i forbindelse med juksesaken din – samtidig som at du vil bli hørt.

Det finnes mange advokater som tilbyr bistand i forbindelse med juks på eksamen, så jeg anbefaler deg å google juks på eksamen for å finne en god en.

Sist oppdatert 30. oktober 2016 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.