Julen 2008 nærmer seg – viktige datoer for netthandel i USA


Julen 2008

Viktige datoer å huske på for deg som markedsfører deg i USA

28. november “Black Friday” – Dagen etter Thanksgiving var tradisjonelt dagen som butikkene gikk ifra “røde tall” (i gjeld) til “sorte tall” (tjene penger). Idag er Back Friday kjent for å være den ofisielle starten på julehandelen.

1. desember “Cyber Monday” – Mandagen etter Thanksgiving er når trafikken og salget på nettet vanligvis begynner å øke. Mange handlende er for opptatt med handel i tradsjonelle butikker i løpet av Thanksgiving-helgen til å handle på nettet noe videre. Fant de ikke det de ønsket i fysiske butikker så begynner de gjerne å lete på nettet hjemmefra eller på arbeidsplassen for å finne den perfekte gaven.

20. desember “Absolutt siste dato for å få levert pakken til Jul” – For de fleste butikker er dette den absolutt siste datoen for å være garantert at pakken vil bli levert før Jul. Husk at de fleste nettbutikker som fysiske butikker som sender varer vil ta ekstra betalt for rask levering. Husk å sjekke hver enkel butikk sin leveringsinformasjon i forbindelse med Julen om du skal handle dine julegaver i en nettbutikk i USA.

20. – 25. desember “Salget av gavekort er på sitt høyeste” – Mange nettbutikker tilbyr elektroniske gavekort for de som handler i siste liten.  E-gavekort kan sendes direkte til mottaker via epost og det i tide til Jul.

Julen 2008 er på mange måter ekstra spennende i år når det gjelder julehandel siden det er så usikre prognoser for detaljhandelen i USA i forbindelse med årets handel. Mange spår at årets julehandel vil bli den dårligste på tiår, mens andre tror at den vil gå som normalt.

Har du tenkt å handle gaver på nettet i år?

Sist oppdatert 1. desember 2011 av Bjørn Are Solstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.