Over 11000 turister ankommer Hurghada

No comments

rodehavet egypt strand palmer 300x179 Over 11000 turister ankommer HurghadaAhram Online melder at 74 fly med 11.250 turister landet på Hurghada internasjonale flyplass i går.

Flyplass sjef Samy Abdel-Moneim forteller til statens nyhetsbyrå MENA at det har vært en kraftig økning i ankomster i går med totalt 148 fly hvorav 74 fra internasjonale flyplasser.

Hundrevis av busser kom til flyplassen for å frakte turistene til hotellene deres.

Ifølge flyplass sjefen, har nå hotellene kommet opp i 95% av kapasiteten.

Det er mange Egyptere som feier Eid i Hurghada. Eid er feiringen av avslutningen av Ramadan.

I følge statistikk fra det statlige statistikkbyrået CAPMAS, ankom 1,1 million turister til Egypt i april 2013. Dette er en økning på 5,2% sammenlignet med samme periode i fjor. Det er fremdeles færre enn i april i 2010 hvor 1,2 millioner turister tilbrakte late dager på ferie i Egypt.

Kilde

Har du planer om å reise på ferie til Hurghada?

Jeg har selv planer om å kjøre til Hurghada i høst. Det er for varmt for oss fastboende der nå. Fortell om dine planer i kommentarfeltet under – eller still spørsmål om det er noe du lurer på.

Bjørn Are SolstadOver 11000 turister ankommer Hurghada
les mer

Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

No comments

egyptiske pund sedler mynter illustrasjon Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i EgyptMyndighetene her i Egypt meldte for to dager siden at sedler som har blitt stemplet eller skrevet på med håndskrift ikke har noen verdi og er kjent ugyldige som betalingsmiddel.

Du må derfor passe på å sjekke alle sedler du får i butikker på begge sider.

Dette henger sammen med at det muslimske brorskapet driver og stempler masse sedler med ulike politiske budskap. Det er lett å kjenne igjen slike sedler. Du ser klart og tydelig at en seddel har blitt stemplet med noe. Omtrent som en stemplet kvittering i en hvilken som helst butikk i Norge.

Under ser du et bilde av hver seddeltype som er i sirkulasjon, og som viser hvordan seddelen skal se ut. Du kan klikke på hvert bilde for en større utgave.

Gyldig 5 Egyptiske Pund seddel

5 egyptiske pund seddel Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

 

Under ser du en helt klart ugyldig 5 Punds seddel. Legg merke til stempelet i blå farge.

ugyldig egyptisk 5 pund seddel Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

 

20 Egyptiske Pund seddel (det står NOT LEGAL nederst å hjørnet på bildet. Dette skal ikke være der på en gyldig seddel)

20 egyptiske pund ugyldig 300x269 Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

50 Egyptiske Pund – gyldig

50 egyptiske pund fremside bakside Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

 

100 Egyptiske Pund – gyldig

100 egyptiske pund Pass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt

 

Det finnes også 200 Pund som valør. Jeg fant ikke noe bra bilde å bruke for å illustrere hvordan den ser ut.

Som du ser på bildene over, så vil det være lett å oppdage det om det har blitt stemplet noe på disse sedlene. Skulle en butikk gi deg en slik seddel, må du nekte å ta imot denne seddelen, og be om å få en annen i stedet. Det samme kan du forresten forlange om sedlene er åpenbart skitne eller har blitt skadet.

Har du noe å meddele?

Bruk kommentarfeltet under til det.

Husk og del denne artikkelen i sosiale medier, så andre kan unngå å få problemer med ugyldige eller falske sedler i Egypt.

Bjørn Are SolstadPass på og sjekk verdiløse pengesedler i Egypt
les mer

Sikkerhetsovervåking på plass i Hurghada i Egypt

No comments

%name Sikkerhetsovervåking på plass i Hurghada i EgyptI følge denne artikkelen, er det nå på plass avansert sikkerhetsovervåking i Hurghada. For deg som skal på ferie til Hurghada, betyr jo selvfølgelig dette med sikkerhet mye, og det er derfor en god nyhet å kunne melde at sikkerhetssituasjonen i Hurghada er kraftig bedret med dette systemet på plass.

Systemet for overvåking er levert av Summit Technology Solutions (STS), og består av 79 utendørs overvåkingpunkter over hele byen. Hele systemet fungerer trådløst. Programvaren som styrer systemet, er selv i stand til å oppdage mistenkelig adferd, og denne adferden blir så fulgt opp av sikkerhetspersonale i byen. Du har dermed mindre grunn til å frykte ubehageligheter når du er på ferie i Hurghada.

Det er derfor ingen grunn til å frykte uroligheter eller opptøyer i Hurghada. Det er altså temmelig trygt å feriere her.

Hva tenker du om sikkerhetssituasjonen i Hurghada?

Bruk kommentarfeltet under og si din mening eller still spørsmål, og husk å dele denne artikkelen i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadSikkerhetsovervåking på plass i Hurghada i Egypt
les mer

Hvor er syden? Hva regner du for å være et sydenland?

3 comments

syden sydentur sydenferie 300x225 Hvor er syden? Hva regner du for å være et sydenland?“Jeg skal til syden” , eller “jeg skal på sydentur med mine venninner” er en vanlig ting å si når man skal fortelle om at man har bestilt sydenferie. Men, hvor er egentlig syden?

Jeg vil si at syden er alle land hvor man kan oppleve tropevær og tropenetter. Det regnes som tropenatt om temperaturen ikke går under 22 grader i løpet av natten tror jeg, og da kan vel alle land rundt middelhavet regnes for å være sydenland. Karibien og sør-øst Asia kan også regnes for å være syden om temperaturen er målestokken for hvilke land som kvalifiserer seg.

Syden er mer enn temperaturer

Selv er jeg bosatt i Egypt, og dette er helt klart et sydenferie land i mitt hode.

Ikke bare har du temperaturer som gir tropenetter store deler av året, men du opplever de typiske sydenluktene her.

Så fort man går ut av flyet i et sydlandsk landskap, er alle de rare luktene noe av det første man legger merke til. Alt lukter annerledes her i syden enn i Norge. Noen av luktene er kvalmende og frastøtende, mens andre lukter minner om krydder. Selv er jeg veldig vár for lukter, så jeg opplever litt av hvert på den fronten her i Kairo.

Noen ganger savner jeg den skarpe, rene lukten man kjenner en høstdag i Norge, men stort sett foretrekker jeg å bo i syden. Det er deilig å slippe de konstante værforandringene i Norge, og alt regnet.

Her i Kairo regner det nesten aldri. Og når det regner, er det nesten som yr, og det slutter å regne på noen få minutter. Deilig! Jeg tviler på at jeg noensinne vil flytte tilbake til Norge så lenge jeg er i stand til å leve av nettet slik jeg gjør.

Hvor regner du for å være syden? Og hva er ditt favoritt sydenferie reisemål?

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening eller drømme deg bort litt. Husk å dele denne posten med dine venner på Facebook og Twitter.

Bjørn Are SolstadHvor er syden? Hva regner du for å være et sydenland?
les mer

Skuddsikker vest

No comments

skuddsikker vest kevlar vest armering 300x286 Skuddsikker vestDa jeg satt og leste de siste nyhetene om Egypt på hjemmesiden til Ahram Online, så jeg til min store overraskelse en annonse som viste et bilde av en skuddsikker vest. Vanligvis overser jeg annonser, men denne annonsen var så annerledes at jeg faktisk ble nysgjerrig. Det viste seg at annonsen var fra et Kinesisk firma som produserer både skuddsikre vester, og andre ballistiske produkter som armeringsplater i både stål og keramikk, skuddsikre hjelmer med og uten visir.

De har til og med en skuddsikker redningsvest i porteføljen. Det er utrolig hva man kan få kjøpt om man bare leter litt på internett.

Du finner mer info om firmaet og dets produkter på www.bodyarmor.com.cn om du er interessert i å kjøpe deg en skuddsikker vest eller en hjelm. De har til og med kevlarvest i utvalget sitt.

Jeg sjekka ikke med de hvorvidt de selger til sluttbrukere, men det kan du sikkert finne ut av ved å ta kontakt med de.

Det som slo meg med denne annonsen, er at sikkerhetssituasjonen her i Egypt har endret seg, og jeg finner det høyst interessant at Google Adwords har fått med seg dette i forhold til hvilke annonser de viser.

Hva tenker du om skuddsikker vest?

Er dette noe du ville ha liggende i bilen eller i leiligheten sånn i tilfelle? Ville du tatt med noe slikt på ferie? Siden jeg er bosatt i Egypt, er dette noe jeg har tenkt på kunne være nyttig. Jeg tror ikke at det virkelig er nødvendig å armere seg til tennene for å bo her, men sikkerhetssituasjonen er veldig flytende fremdeles etter den siste revolusjonen den 30. Juni i år. Jeg regner med at det meste har roet seg ned straks, men man vet jo aldri med alle disse hellig krig gruppene som har dukket opp i det siste.

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening. Husk å del denne posten med venner og kjente i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadSkuddsikker vest
les mer

Hvor er det mye mygg i år? Er det myggår?

No comments

Mange av oss er svært allergiske mot mygg og myggstikk, så jeg tenkte det kunne være greit med en separat post om akkurat dette med hvor myggen er mest plagsom. Dermed kan vi alle bruke siden som et sjekkpunkt når vi skal ut og reise.

Så, jeg vil gjerne få tilbakemeldinger på dette i kommentarskjemaet under med en liten tilstandsrapport over der du befinner deg. Er det mye mygg der du er i 2013?

Legg inn en kort beskrivelse av området du har observert svært mye mygg, så andre kan være forberedt om de skal dit du er. En god myggnetting kan jo gjøre den store forskjellen, eller å ha med seg et godt myggmiddel i kofferten. Da setter vi igang og kartlegger myggens bevegelser i sommeren 2013, så lager jeg en oppdatering på posten etterhvert som jeg får inn rapporter over mygg og klekkeplasser.

I Finnmark regner jeg med det er bra med mygg nesten uansett år, i hvertfall på Finnmarksvidda. Men hvordan er det på Hardangervidda i Telemark? Jeg vet også at i traktene rundt Kongsvinger er det vanligvis mye mygg. Er dette tilfelle i år også?

Bjørn Are SolstadHvor er det mye mygg i år? Er det myggår?
les mer

Viktige grillregler! Må leses!

No comments

Siden grillsesongen er i full gang i Norge, er det på tide med litt grillrelaterte saker her. Grilling er alvorlige saker for oss menn, så jeg iler til med litt grillhumor like godt! Jeg sier humor mest fordi det egentlig er ganske så tragikomisk hvordan vi menn tror vi er verdensmestere på grilling.

Når en mann frivillig melder seg til å grille, trer en rekke regler i kraft:

Rutinemessig:

Kvinnen kjøper maten.
Kvinnen lager salat, forbereder grønnsaker og lager dessert.
Kvinnen forbereder kjøttet, marinerer mv, plasserer det på et fat sammen med de nødvendige kjøkkenredskaper og sauser, og tar det med ut til mannen, som er plassert ved siden av grillen – med en øl i hånden.
Kvinnen forblir fortsatt utenfor den obligatoriske tre meter sone, hvor der er en overflod av testosteron og hvor mannlige aktiviteter kan finne sted uten innblanding fra kvinnen.

Her kommer den viktige delen:

MANNEN plasserer kjøttet på grillen.

Mere rutine:

Kvinnen går inn for å organisere tallerkener og bestikk.
Kvinnen kommer ut for å fortelle mannen, at kjøttet ser lekkert ut. Han takker henne og spør om hun vil hente en øl mens han vender kjøttet.

Viktig igjen:

MANNEN tar kjøttet av grillen og gir det til kvinnen.

Mere rutine:

Kvinnen forbereder tallerkener, salat, brød, tilbehør, servietter og sauser og sørger for at det hele kommer på bordet.
Etter bespisning sørger kvinnen for å rydde av bordet og vasker opp.

Og viktigst av alt:

Alle roser mannen og takker ham for hans matlagingsinnsats.
Mannen spør kvinnen om hun nøt ”sin friaften”, og når han ser hennes irriterte reaksjon, får han igjen bekreftet at det bare er umulig å glede enkelte kvinner!

Hentet fra Facebook siden til Beate Kristiansen. Du får si ifra Beate, om du vil jeg skal ta bort grillreglene dine, men jeg synes dette var for bra til at det bare blir bort i strømmen på Fjesboka.

Er dette hvordan grillingen foregår i familien din?

Bruk kommentarfeltet under til å lufte dine frustrasjoner, eller hva enn du måtte ha på hjertet angående kjønnsfordelingen i din familie.

Bjørn Are SolstadViktige grillregler! Må leses!
les mer

Huskeliste og tips for deg som skal til Egypt

No comments

sfinksen pyramide giza egypt 300x200 Huskeliste og tips for deg som skal til EgyptOm du aldri har vært i Egypt, er det en del ting du trenger å huske før du setter deg på flyet. Så, her kommer en huskeliste som kan være grei å ta med seg i kofferten. Husk at Egypt er et veldig annerledes land i forhold til Norge. Det tar tid å venne seg til hvordan ting fungerer her.

Pruting i Egypt

Skal du kjøpe ting på markedet eller typiske boder som selger ting til turister, kan du regne med at alle priser du får oppgitt er minst doblet. Det er ikke uvanlig at de er tredoblet. Så, sier selgeren at statuen koster 100 kroner, er han antakelig villig til å selge den for 50. Og – han har antakelig 50% fortjeneste om du kjøper den for 50.

Utflukter i Egypt

Utflukter er en stor del av turistindustrien i Egypt. Selv om de har “fast pris” kan prisen allikevel forhandles – også om de er arrangert via hotellet du bor på. Dette er viktig å huske. Arrangerte utflukter har ingen fast pris selv om det ser sånn ut i brosjyren på hotellet. Men, du må ta direkte kontakt med arrangøren for å forhandle prisen. Jo flere som skal på tur ut i ørkenen for kamelridning eller cruise på Nilen, jo bedre betingelser kan dere sammen oppnå.

Ikke dra i samlet flokk for å forhandle. Den som er mest uredd i forhold til å prute bør dra alene.

Priser på hotellrom kan forhandles ned

Priser på hotellrom er ikke nødvendigvis endelige, men det avhenger av hvor du er, og om det er høysesong eller ikke. Det er fullt mulig å få ned prisene til minst halvparten om det ikke er fullt på hotellet. Om du spør i resepsjonen på hotellet, snakker du ikke med en person som kan ta en avgjørelse på ditt forslag som er langt under normalpris. Spør om å få snakke med sjefen for hotellet eller han som kalles manager.

Å ta taxi

Husk at du avtaler pris i drosjen før du setter deg inn i bilen. Regn også med her at prisene du får oppgitt er “turistpriser”. Om det er en strekning du kommer til å ta taxi flere ganger, kan det være lurt å spørre noen som bor der hva de pleier å betale. I Sharm El Sheikh har de “faste” priser fra hotellet til flyplassen. Dette er bare tull. Tilbyr du halvparten av den “faste” prisen, sier antakelig sjåføren ja – etter mye veiving med armer og bein selvfølgelig.

Turistguider på historiske plasser priser ut i fra hva de tror du er villig til å betale

Turistguidene tredobler gjerne prisen fra den ene gruppen til den andre uten å tenke seg om et sekund. Husk at dere kommer antakelig aldri til å komme tilbake til det tempelet dere er på. Dette vet guiden og prøver å skvise ut av dere alt han eller hun er i stand til. Oppgir guiden at det koster kr. 300,- for en guidet tur, så kostet det sikkert 100 kroner for den forrige gruppen. Alt avhenger av hvor gode dere er til å prute.

En annen ting er at guiden antakelig har provisjonsavtaler med alle han “anbefaler”. Har de kamelturer der du er, har han antakelig en fet provisjon om han får lurt deg opp på kamelryggen. Også her kan det prutes.

Priser på mat i restauranter varierer enormt

Her kan det være mye å spare om du gjør ting riktig. Om du tar turen til nabogata i stedet for den mest overfylte turistgata koster antakelig den samme maten halvparten. De store hurtigmat kjedene som McDonald’s, Hardees og Pizza Hut har faste priser. Her er det bortkastet tid å prøve å prute.

Hvilke vaksiner trenger jeg for å reise til Egypt?

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger. Svaret mitt på dette er at du er nødt til å spørre legen din om dette. Da jeg flyttet hit, tok jeg ingen vaksiner i det hele tatt. Dette er nå tre år siden. Jeg lever enda. Men, hva du trenger av vaksiner avhenger av hvilket sykdomsbilde du har. Dette vet legen din best.

Skulle du havne på sykehus

Om du skulle havne på intensiven på et sykehus trenger du også å vite at selv der dobler og tredobler de prisene de oppgis. Er du på et sykehus som ikke omfattes av reiseforsikringen din, vil du måtte betale for operasjonen kontant. Det er derfor viktig å ringe forsikringsselskapet så fort du er i stand til det for å finne ut av hva som er prosedyren i forhold til sykehuset du er på. Da jeg havnet på sykehuset med hjerteinfarkt, doblet de prisen de ville ha for å sette inn et stent. Dette kom på 40.000 Norske Kroner. Samme prosedyre hadde kostet halvparten på et av de andre sykehusene fant vi ut i ettertid.

Det er uansett smart å ringe forsikringsselskapet ditt før du drar og spørre de om det er spesielle ting du trenger å ta hensyn til i forhold til reise til Egypt.

Slik pruter du i butikker

Spør hva varen koster. Tilby så en tredjedel av hva selgeren forlanger. Når selger så setter i gang med sitt lille show med diverse overtalelser og veiving med armer og bein, sier du bare nei takk. Selv etter at han har fortalt om de sultne barna sine.

Husk, at han antakelig er rikere enn du noen gang kan drømme om med flere villaer, ferieleiligheter på diverse plasser som han eier, og barna hans går på privatskole som koster en halv million kroner i året. Siden du får prutet med han, er han antakelig eier av sjappa du er i. Turisme er big business.

Deretter snur du deg og går mot utgangen. Selger vil da løpe etter deg. Tilby igjen den prisen du sa først. Om han da ikke sier OK, men prøver seg på en litt lavere pris enn første gang, sier du igjen nei takk og går mot døra igjen. Uten å imøtekomme han på prisen han vil ha.

Han vil da antakelig prøve en siste gang – og gi deg en pris som er i nærheten av hva du sa.

Jeg har selv betalt 20 kroner for en vare selger ville ha 200 for. Mange, mange ganger.

Om du går inn på et kjøpesenter som City Stars i Kairo, Sharm El Sheikh eller Hurghada, er antakelig alt fastpriset.

Er produktene fastpriset med lapp, er det antakelig ingen vits å prute. Om den som jobber i butikken er en ansatt, har han antakelig ingen påvirkning på prisene heller. Det er da ingen vits i å prute.

Hva gjør du om selgeren blir sint eller irritert på at du er en slik ubehagelig pruter?

Ingen ting. Det er opp til han eller henne om de vil ha salget til den prisen du tilbyr. Husk, at denne iritasjonen enkelte setter opp, er deres måte å selge på. Og, de vet godt hvor lettlurte vi utlendinger er, så de kjører hardt på med en gang. Sannheten er at det hele er et show iscenesatt for å få deg til å få dårlig samvittighet og gå med på den ryggesløse prisen de vil ha.

Å ta buss i Egypt er billig

Det går busser mellom alle de større byene i Egypt. Disse er svært rimelige. Det koster for eksempel under 50 kroner med buss fra Kairo til Hurghada. Jeg snakker her om busser som er for vanlige folk, ikke turister.

Har du noen tips som bør inn i huskelista?

Bruk kommentarfeltet under, så legger jeg ditt tips inn i lista om det ellers er fornuftig og stemmer overens med mine egne erfaringer.

Bjørn Are SolstadHuskeliste og tips for deg som skal til Egypt
les mer

Det er ikke trygt å besøke pyramidene i Kairo

No comments

sfinksen pyramide giza egypt 300x200 Det er ikke trygt å besøke pyramidene i KairoDen amerikanske ambassaden her i Kairo har akkurat gått ut med opplysninger om at det ikke er trygt å nærme seg pyramidene i det hele tatt akkurat nå. De fraråder alle amerikanske borgere å unngå området helt og holdent.

Hele området hvor Sfinksen og pyramidene befinner seg, er uten sikkerhet og kontrolleres av to gjenger. De angriper ikke bare folk på gata, men stopper også busser og biler. De forlanger alt av penger og verdier for å la være å jule opp folk og smadre bilene og bussene deres.

Så, hold deg unna Pyramidene i Giza om du skal på ferie til Egypt i disse dager.

Etter at Muhammed Morsi har overtatt som President her til lands, har all sikkerhet vært mer eller mindre fraværende. Revolusjonen her i Egypt har definitivt hatt en høy pris så langt.

View from Cairo Tower 2007 300x233 Det er ikke trygt å besøke pyramidene i KairoOm du allikevel mener du skal se pyramidene og komme unna med livet og helsa i behold, bør du i så fall leie sikkerhetsvakter til å passe på  deg eller gruppa du er i. Forrige gang jeg var der sammen med familien min, dro vi med bevæpnede vakter. Dette var før disse gjengene overtok kontrollen der.

Nå er altså pyramidene i Giza blitt en slik plass. Forhåpentligvis vil politiet prøve å ta tilbake kontrollen over dette viktige området både historisk og for turister.Det er ikke like usikkert overalt her i Egypt, men enkelte plasser har blitt veldig ille.

Les forøvrig om det er trygt å dra til Egypt på ferie i posten jeg oppdaterer jevnlig for mer informasjon. Der er også helt greit å spørre i kommentarfeltet nederst på sidene.

Bjørn Are SolstadDet er ikke trygt å besøke pyramidene i Kairo
les mer

Leiebil – unngå de verste fellene ved leie av bil

No comments

bilutleie leiebil elefant Leiebil   unngå de verste fellene ved leie av bilDu har vært på ferie sammen med din kjære i en uke og liggi på stranda. Det er kos nok det. Men, til slutt blir det kjedelig å bare ligge der og kope dagen lang. Så, dere bestemmer dere for å leie en bil og ta en tur rundt i nærområdet. En leiebil er da en nærliggende løsning siden dere ikke har noe videre lyst til å ta taxi rundt.

Å leie seg en bil kan for så vidt fungere fint, men det kan også bli en mektig dyr affære om du ikke er forsiktig når du inngår avtalen med bilutleie firmaet.

Her er noen gode tips og råd for deg som skal leie en bil i inn eller utland. Det er en del feller å unngå, men du skulle ikke ha noe stort problem om du bare er litt påpasselig.

Les hva som står i kontrakten nøye

Les leiekontrakten nøye. Ikke skriv under på noe du ikke vet hva er. Det er lett å bare tenke at det er begrenset hva du kan risikere, men det stemmer ikke. Builutleie firmaet kan faktisk kreve at du betaler for nybilprisen til bilen. Hele beløpet. Siden de gjerne har fått deg til å skrive under på en VISA slipp, kan de faktisk få lettet kontoen din for et digert beløp uten at det er stort du får gjort.

Dokumentasjon av tilstanden på leiebilen ved leie

Ta bilder av bilen innvendig og utvendig før du setter deg inn i den – med representanten for bilutleie firmaet tilstede. Ved å gjøre dette, signaliserer du at du ikke har planer om å falle for eventuelle påfunn fra utleiefirmaets side.

Etter endt leietid er det viktig å vise bilen til representanten, og få underskrift på at den er levert tilbake i god stand. Dermed har du bevis for at eventuelle skader de måtte oppdage, ikke kan belastes ditt VISA kort eller annet betalingskort. Skulle representanten fra leiebilfirmaet under inspeksjonen oppdage skader, er det viktig å ta bilder og få underskrift på hva som er skadet mens du hadde bilen.

Jeg har opplevd at skader påført av neste leietaker, ble forsøkt belastet mitt kort, så her gjelder det å være forsiktig.

Sjekk at bilen virkelig er forsikret

Dette punktet er spesielt viktig om du leier bil utenfor Europa. Du må sjekke at bilforsikringen faktisk er betalt til forsikringsselskapet. Har utleiefirmaet forsikret utleiebilene sine? Jeg vet om konkrete tilfeller i Thailand hvor utleier hadde falske forsikringspapirer på utleiebilene sine, og da ulykke skjedde, måtte leietaker betale full erstatning. Dette kom på flere hundre tusen kroner. Uteleiefirmaet slipper billig unna, fordi det er ditt ansvar som sjåfør å påse at bilen er forsikret.

Har du andre tips i forbindelse med leie av bil i Norge eller i utlandet?

Er det noe jeg har glemt å nevne som du har kommet ut for ved leie av bil fra AVIS eller Budget i Oslo, Bergen, Trondheim eller en annen by i Norge – eller i utlandet som USA, Tyskland, Sverige eller Danmark?

Bruk kommentarfeltet under til å fortelle om det. Husk å dele denne siden med vennene dine på Facebook eller Twitter, så de ikke trenger å oppleve det samme.

Bjørn Are SolstadLeiebil – unngå de verste fellene ved leie av bil
les mer