Lenkebyggingsstrategi

1 comment

seo soekemotoroptimalisering pil opp1 300x300 LenkebyggingsstrategiSkal du lykkes med å komme til toppen av de naturlige søkeresultatene hos Google, Bing og de andre store søkemotorene, må du jobbe målbevisst med din lenkebyggingsstrategi helt fra begynnelsen. Konkurransen i søkeresultatene er for stor til å sluntre unna dette viktige arbeidet.

Langsiktige resultater med en gjennomtenkt lenkebyggingsstrategi

Din lenkebyggingsstrategi må gjøres grundig og systematisk for å oppnå høye, stabile plasseringer for dine søkeord i resultatlistene.

Jeg kan hjelpe deg med din lenkebyggingsstrategi, slik at både de interne og eksterne lenkene hjelper deg til gode plasseringer.

Ta kontakt på skjemaet du ser under eller i sidekolonnen om du er på en PC, så går vi sammen gjennom lenkebyggingsstrategien for din hjemmeside, blogg eller nettbutikk. Jeg vil konkret fortelle deg hva du kan gjøre for å forbedre strategien og oppnå bedre plasseringer i søkemotorene.

Jeg ser at ved et Google-søk på lenkebyggingsstrategi foreslår de lenkebygging strategi. Det er jo litt rart siden det på Norsk skrives i ett ord.

Bjørn Are SolstadLenkebyggingsstrategi
les mer

To tips til hvordan profilere seg som blogger

No comments

 

I statistikken til hjemmesiden til Devenia ser jeg det søkes på frasen “Hvordan profilere seg som blogger”. Jeg antar altså at vedkommende har en blogg og at han eller hun har vanskeligheter med å få trafikk til bloggen.

Jeg vil her gi noen tips som har fungert for meg, og så håper jeg du tar deg tid til å kommentere med dine forslag om det er noe vesentlig du ser jeg har oversett. Jeg vil så oppdatere innlegget med forslagene fra kommentarene etter som de kommer inn.

Før jeg kommer med konkrete tips til hva du kan gjøre for å profilere deg, er det nødvendig å snakke om hvordan du ser på deg selv og bloggen din. Siden jeg ikke vet hvordan du tenker om dette, så vil jeg heller ikke spekulere i det, men snakker heller om hva jeg tenker om min blogg. Det er lettere å nærme seg dette fra mitt eget ståsted enn å prøve å tenke meg frem til hva ditt ståsted er.

Skriv bare når du har noe på hjertet

Jeg har blogget lenge. Faktisk siden 2007, så det er nå sju år siden jeg skrev mitt første innlegg. I begynnelsen skrev jeg mye tull og vas, så gikk det over til å skrive reine svadaposter for å game søkemotorene (for å få klikk på annonsene jeg hadde stappa inn over alt). Det sier seg selv at mye av det jeg skrev var reint oppspinn og tullprat. Ordet søppel er nærliggende.

Altså. Jeg produserte mye søppel i disse periodene.

Omsider kom jeg til at dette med å sitte og masseprodusere innhold bare for å gjøre det var meningsløst. Joda. Jeg tjente da en del penger, men følelsen av å sitte og hore var hele tiden der. Jeg var ikke stolt over hva jeg publiserte. Jeg var sånn passelig flau over det hele.

Så, da Google for alvor begynte å ta tak i all søpla i søkeresultatene sine, så også jeg at trafikken krympet mer og mer, og det samme gjorde inntektene fra reklamen på sidene mine. Antall delinger i sosiale medier og lenker fra andre sine blogger glimtet også med sitt fravær.

Jeg hadde nå valget mellom å slutte helt å blogge, eller å gjøre noen grep for å få tilbake gleden ved dette å publisere mine egne ord i all offentlighet.

Mitt første valg var å slutte helt å blogge. Jeg skrev ikke et eneste innlegg på mange måneder noe sted.

Siden jeg ikke lengre følte meg forpliktet til å legge ut noe jevnlig, brukte jeg denne tiden på helt andre ting. Jeg var mer til stede med familien, vi fikk oss først en dalmatiner i tillegg til de to kattene våre, så fikk vi oss en dalmatiner til. Jeg gikk mye turer med de uten å ta med meg mobilen, så jeg hadde tid til å tenke og grunne over ting igjen. Mye av distraksjonene fra tidligere var borte. Jeg husker ikke hvilken av disse turene jeg kjente at jeg hadde lyst til å blogge igjen, men det skjedde ihvertfall helt naturlig og av seg selv.

Saken er den, skal du profilere deg som blogger, så må du ha noe å si som andre liker, finner nyttig eller interessant. Det er faktisk så enkelt. Dette forutsetter selvsagt at du skriver ærlig og rett fra hjertet. Jeg oppdaget dette til fulle da jeg la ut en post her på bloggen om dette med å ta sitt eget liv.

Mitt første råd er altså å skrive om noe som betyr noe for deg. Og, det må koste noe følelsesmessig å publisere innlegget. Dette er hva jeg oppfatter som et kvalitetsinnlegg. Jeg sier ikke du skal være enig med meg her.

Struktur betyr ikke så mye

Som du vil se i fortsettelsen av dette innlegget, så er jeg ikke så nøye på å strukturere tankene mine før jeg skriver. Jeg bare skriver ut ifra hvilke tanker jeg gjør meg underveis. Forhåpentligvis er du interessert nok i temaet jeg skriver om til at du tar deg tiden til å prøve å få ut essensen i det jeg forteller deg. Jeg skriver altså rett fra hjertet, og håper du forstår hva jeg mener i det jeg skriver. Grunnen til at jeg nevner dette igjen, er fordi jeg har lagt merke til at det å ikke jobbe så hardt med å virke profesjonell og politisk korrekt er bra i forhold til å oppfattes som nær og personlig. Såkalte profesjonelle bloggere har en tendens til å virke døde og tilgjort for å late som at de er så proffe. Det er ikke ikke dette jeg forbinder med en blogger. Jeg forbinder dette med nærhet og omtanke.

Så var det dette med ekstern profil

En ting er hva du skriver på bloggen din, men hva med trafikk til bloggen? Hvordan skal du få andre til å lenke til deg, og ikke minst dele med hverandre dine innlegg i sosiale medier?

Dette er jo selve problemets kjerne: Ingen vil dele innholdet ditt, fordi de vet jo ikke om det.

Dersom du tar til deg essensen i rådet mitt over, vil du skjønne at det er ikke eksterne kilder til trafikk du skal bruke tiden din på. Så fremt du har valgt et bloggeverktøy som WordPress, og du skriver variert og interessant, så vil Google finne og plassere innholdet ditt i søkeresultatene. For min egen del har det handlet mye om dette med å skrive variert. Sjekker du denne posten, vil du legge merke til at den er delt 1800 ganger i sosiale medier. Og det verste av alt, er at jeg kom ikke på innholdet selv engang. Oppskrifta på myggfella fant jeg på en Facebook side og la bare til mine egne erfaringer etter å ha testet om den virka.

Mitt andre råd blir derfor: Ikke prøv å få trafikk til en blogg som ikke er verdt å lese. Jobb grundig med den før du tenker på noe mer.

Når du så er helt sikker på at bloggen din er verd å lese, så kan du se på annonsemuligheter, innlenking fra andre sine blogger og slikt. Selv bruker jeg ikke tid på dette i det hele tatt. Jeg bygger litt lenker til bloggen gjennom firmaet vårt, men ellers bruker jeg ikke noe tid eller ressurser på dette.

Har du noen tanker omkring dette?

Del med meg i kommentarene under.

Bjørn Are SolstadTo tips til hvordan profilere seg som blogger
les mer

Mine grunner til å fortsette med egen blogg

4 comments

Jeg ser det argumenteres en del her og der for hvorfor man skal droppe å ha egen blogg, og i stedet flytte over skriveriene sine til Google+, Facebook eller et av de andre sosiale nettverkene.

Så, da tenkte jeg det kunne være greit å lage litt motvekt til argumentene som vanligvis brukes. Bare for balansen sin del altså.

Et vanlig argument jeg ser dukker opp fra tid til annen er at siden det er så lettvint å skrive sine innlegg i de sosiale nettverkene, er det ingen grunn til å pese med å ha en egen blogg lengre. Jeg mener forøvrig med egen blogg det som kalles for self-hosted. Altså ikke hos wordpress.com, blogger.com eller blogg.no, men en blogg du har full kontroll over.

Om du er en av disse som har droppet bloggen og bare skriver i de sosiale nettverkene, vil det være lurt å tenke over følgende: Hva gjør du den dagen ditt valgte nettverk plutselig er borte? Eller at de innfører ett eller annet du bare ikke kan fordra? Hva gjør du da?

Om du publiserer tankene dine på bloggen din, er det stort sett bare du som har kontroll over den. Jeg forutsetter selvsagt her at du faktisk tar backup av den, sånn at den er flyttbar til annen hosting om det skulle knipe. Ja, for du tar online backup?

Jeg er rimelig aktiv i sosiale medier, men jeg vil aldri ta sjansen på at Google eller Facebook skal ta vare på det jeg skriver for meg. Det er rett og slett feil å belage seg på noen jeg hverken kan nå eller ha et personlig forhold til. Jeg stoler ikke på nettverkene, for jeg vet at de har ikke meg som eier av innholdet som sin høyeste prioritet. De har seg selv, annonsørene og i siste instans aksjonærenes interesse som sin første, og i realiteten den eneste prioriteringen.

Derfor skiver jeg på bloggen min her, og så deler jeg heller innlegget i de sosiale nettverkene hvor jeg synes det er relevant. Dermed har jeg fått eksponeringen jeg ville ha, samtidig som jeg ikke har gitt bort retten til innholdet. Det er 100% mitt fremdeles.

Mine anbefalinger til bloggeverktøy

Min anbefaling til bloggeverktøy som du kan ha den fulle og hele kontrollen over er uten tvil WordPress.

Self-hosted WordPress er det beste bloggeverktøyet der ute akkurat nå. Det er også det største, så her kommer oppdateringer og de tetter sikkerhetshull ofte. Lenka over er til den Norske versjonen som ligger hos WordPress.org.

Du trenger et domene til bloggen din. Selv bruker jeg Nameadmin til samtlige domener vi jobber med, men du kan like gjerne bruke Domeneshop eller et av de andre Norske firmaene.

Hosting finnes det mange firmaer som tilbyr. Gjør et søk på Google så finner du sikker noe som passer lommeboka di. En av kundene våre tilbyr webotell og domeneregistrering.

Her er en annen kunde av oss som tilbyr hosting, altså webhotell. Men som sagt, så finnes det mange tilbydere der ute. Det er bare å gjøre et søk på Google etter webhotell eller hosting så finner du nok noe som passer.

Om du er veldig opptatt av kontroll, kan en dedikert server være et alternativ du vil seriøst vurdere. Vi har to dedikerte servere selv stående hos Servetheworld som vi har full kontroll over.

Ellers så trenger du ikke noe mer. Et domenenavn, og et sted å ha sidene så de er tilgjengelig hele tiden. Har du fast ip-adresse hjemme, kan du til og med ha sidene liggende på din egen maskin så lenge den ikke skrus av og ellers har en stabil nettforbindelse.

WordPress er et enkelt verktøy å holde oppdatert. Når det kommer oppdateringer, får du beskjed om dette i admin-delen av systemet, og du trenger så bare å klikke på en knapp så oppdateres det av seg selv.

Hva tenker du om dette med å ha egen blogg?

Syns du dette med å blogge er sååå 2011, eller foretrekker du kontrollen det gir? Bruk kommentarfeltet under og si din mening, og husk å dele posten i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadMine grunner til å fortsette med egen blogg
les mer

Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

No comments

Når man skal sette seg inn i ny teknologi, er det alltid en del ting å finne ut av. Jeg har nå jobbet aktivt med å finne ut av Googlepluss i noen dager, og har kommet over en del forvirrende ting i forbindelse med Google sitt sosiale nettverk.

En av disse tingene er dette med å sende meldinger direkte til andre brukere. Altså private meldinger.

På Facebook og Twitter er dette forholdvis enkelt å skjønne. De har begge separate deler for dette så du ser ganske greit hva som er hva. Dette er ikke tilfellet i Google+.

Feil formatert privat melding

feil privat melding googlepluss Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

Riktig formatert privat melding

riktig privat melding googlepluss Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

Som du ser, så ser begge meldinger like ut sånn umiddelbart, men forskjellen er at den første meldingen ikke er en privat melding, men bare en hvilken som helst melding som bare vil vises i strømmen til den du har sendt den til. I den andre meldingen har jeg inkludert meg selv med +Bjørn Are Solstad. Dette betyr at slik jeg har stilt inn Googlepluss, så vil jeg få en epost tilsendt når navnet mitt med et plusstegn foran brukes av noen.

Dette betyr igjen at om du og jeg sitter og skriver private meldinger til hverandre, og en av oss nevner noen andre, så vil denne personen kunne se hele samtalen. Dette blir litt det samme som når du legger til en ekstra person som mottaker av epost under en epost samtale, så det er ikke et problem for meg.

Det viktige her, er å inkludere +navnet til den du skal sende meldingen til, slik at sjansen for at vedkommende vil se meldingen blir mye større. Om du ikke gjør dette, vil det bare dukke opp i strømmen, uten at det sendes noen epost. Du skal da altså ha veldig flaks om den du sender meldingen til noensinne vil se den.

Spør om Googlepluss

Spør i kommentarfeltet under om du lurer på noe angående dette med sending av meldinger i Googlepluss.

Del & lik

Husk å del posten med dine bekjente og venner! Jeg vet selv hvor forvirrende disse tingene kan være, og mange har ikke lyst til å spørre fordi de føler seg dumme.

Øvrige Googlepluss innlegg

Bjørn Are SolstadHvordan sende en privat melding på Googlepluss
les mer

Hva er SoMe?

6 comments

Når du er aktiv på Twitter eller Facebook, vil du ofte se at folk sier noe og tar med SoMe enten som tag eller i en setning. Dette er en forkortelse som har dukket opp nylig etter hva jeg kan bedømme.

SoMe betyr rett og slett sosiale medier eller media.

Folk sier for eksempel:

– nå skal jeg konsentrere meg om SoMe i noen timer.
– jeg liker ikke SoMe noe særlig.
– SoMe er helt ut.

Er det andre forkortelser i sosiale media (#SoMe) du lurer på hva betyr?

Jeg vet det kan være litt pinlig å spørre om alle disse forkortelsene direkte på Twitter, så her er et alternativ. Om det er andre forkortelser du lurer på hva betyr, er det bare å spørre i kommentarfeltet under. Vet jeg ikke svaret, så vil jeg spørre folka jeg følger på Twitter. Jeg er ikke redd for å drite meg ut. Du kan også følge meg i sosiale medier. Følg meg på Facebook eller Twitter som er de to mediene jeg er mest aktiv.

Trenger du veiledning eller hjelp med sosiale medier (#SoMe) i din bedrift?

Ta kontakt med oss i Devenia, så hjelper vi deg å komme igang med å få bedre resultater på din satsing  i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadHva er SoMe?
les mer

SEO eksperiment

No comments

seo soekemotoroptimalisering SEO eksperimentSkal du lykkes med seo, er det viktig å hele tiden eksperimentere. Eksperimenter som disse, gir uvurderlig kunnskap i forhold til hva som gir hvilke effekter i forhold til dine plasseringer i søkemotorene.

Et SEO eksperiment jeg jobber med denne sommeren og høsten, er å forske på sammenhengen mellom plasseringer i søkemotorene og sosiale medier. Jeg prøver å få fastslått hvorvidt liking på Facebook og deling på Twitter, Google+ og de andre sosiale nettverkene har en direkte påvirkning på hvor du havner i søkeresultatene.

twitter facebook linkedin sosiale medier1 SEO eksperimentDenne bloggen er en del av dette seo eksperimentet, og dette er også litt av grunnen til at du ser så mange artikler skrevet her som ikke har noe med seo faget å gjøre. Jeg måler hva slags typer artikler som gir respons i sosiale medier, og deretter ser jeg på hvilke plasseringer i søkemotorene dette gir.

Det er ikke spesielt enkelt å drive med seo eksperimenter som disse siden vi aldri har noen fasit på riktig eller feil svar. Og siden vi har så mange sosiale nettverk å forholde oss til, er det heller ikke lettest å kunne entydig konkludere.

Hva jeg håper på å finne ut av med SEO eksperimentet

Jeg forsker på hvorvidt sosiale signaler er i ferd med å erstatte lenker som hovedfaktor i algoritmene til det som utvilsomt er den viktigste søkemotoren – Google.

Den eneste måten jeg kan se at et seo eksperiment som dette har gitt konkluderende resultater, er å tolke datagrunnlaget mange ganger og gjenta ting mye nok til å kunne se mønstre.

Hvordan eksperimenterer du i forhold til SEO?

Vil gjerne høre din mening om dette i kommentarfeltet under.

Bjørn Are SolstadSEO eksperiment
les mer

Interessant reklameidé – Billboard Fan Check Machine

No comments

billboard fan check machine reklame 300x225 Interessant reklameidé   Billboard Fan Check MachineDenne idéen kan ikke ha vært billig å sette ut i livet, men kul var den i hvertfall.

Idéen går ut på at man plugger sin iPhone på denne maskinen, så scanner den musikkbilioteket ditt og ser om du har mer enn 20 sanger av artisten som er på forsiden av magasinet Biilboard. Har du det, så får du det gjeldende nummeret gratis i kiosken rett ved siden av der maskinen er hengt opp.

Så spørs det hvor lenge den fortsetter å være kul da. Og hvor lenge den får henge i fred før pøbler ramponerer den. Eller den blir hacket. Dæven, det der må ha vært en rådyr kampanje for magasinet å få laget!

Hm.. er ikke riktig overbevist om at denne typen idéer har noen god sjanse til å overleve særlig lenge.

Hva tror du?

Sjekk filmen og si hva du syns om idéen.

Bjørn Are SolstadInteressant reklameidé – Billboard Fan Check Machine
les mer

Kul Lukoil reklame – Predators

No comments

lukoil reklamefilm reklame 300x225 Kul Lukoil reklame   PredatorsJeg likte denne reklamefilmen byrået har kalt Predators. Filmen er produsert for Lukoil i Russland. Det er ingen vits å se på den med lyd med mindre du skjønner russisk.

Reklamebyrå: LOWE Adventa, Moskva, Russland
Kreativ leder: Mikhail Panteleev
Senior Art Director: Ivan Lougovoy
Art Director: Mikhail Druzhinin
Tekstforfatter: Svetlana Popova
Byråprodusent: Anna Kostyaeva
Reggisør: Adreas Grassl
DOP: Terence Maritz
Utgitt: Juni 2013

Hva syns du?

For mye testosteron og mannlighet, eller syns du den funker? Si meningen din i kommentarfeltet under og spander et klikk på en av de fine, små liker knappene når du først er i gang.

Bjørn Are SolstadKul Lukoil reklame – Predators
les mer

Ilmenittsmelteverket i Tyssedal investerer 6 milliarder?

No comments

ilmenittsmelteverket jernfabrikken tyssedal norge1 Ilmenittsmelteverket i Tyssedal investerer 6 milliarder?Bakgrunn: Eierne av ilmenitt- og jernfabrikken i Tyssedal ønsker å investere 6 milliarder kroner for å effektivisere og doble produksjonen i det tradisjonsrike smelteverket. Satsingen kan gi opptil 100 nye arbeidsplasser ifølge en artikkel jeg leser i Dagens Næringsliv.

I følge artikkelen så er målet å bygge opp produksjonen i Tyssedal innen 2025.

“Vi skal utvikle en ny teknologi for å drive prosessen med gass i stedet for som nå, med kull”, sier administrerende direktør Harald Grande til ABC Nyheter.

Målet er å doble produksjonen, redusere CO2-utslippene med 90 prosent og energieffektivisere med 60 prosent.

For smelteverket i Tyssedal, som i dag har 170 arbeidsplasser, kan det bety mellom 70 og 100 nye arbeidsplasser.

Grande vil legge fram planene på en energikonferanse i Haugesund onsdag. Smelteverket i Tyssedal eies i dag av Tizir Titanium & Iron, som igjen har australske og franske eiere.

Hvordan skal så fabrikken markedsføre seg for å sikre arbeidsplassene og investorene?

For tradisjonelle bransjer som denne, er det jo selvsagt nærliggende å tenke på de vanlige måtene de har pleid å få kunder. Eksempler på dette kan være konferanser, industrimesser og lignende.

Selv ville jeg ha sett på litt mer utradisjonelle måter. Det er klart det er viktig å delta på konferanser hvor fagfolk samles, men det finnes også andre måter å tilnærme seg på – selv for et smelteverk.

Direktemarkedsføring via epost

Direktemarkedsføring via epost kan være en slik måte. Flere av våre kunder gjør dette med stort hell, og de jobber også i mer “sidrumpa” bransjer. Trikset her er å ikke reklamere, men åpne for dialog gjennom epost. Selvsagt kan man sende tilbud av forskjellige slag, men jeg tror nøkkelen til suksess her ligger i å fortelle om noe som er alment interessant. Dermed er også terskelen for å akseptere eposter fra deg lavere.

Hjemmesiden

Smelteverkets hjemmeside er en annen kanal jeg tror kan fungere bra om den er gjort riktig. Her kan man fortelle om nyvinninger og inngåtte avtaler, men det er heller ikke noe i veien for å vise frem den flotte naturen i Tyssedal til potensielle kunder. Uansett trenger de å bli funnet på de språkene som det snakkes i hovedmarkedene deres.

Skal mulige kunder finne hjemmesiden deres, ville jeg gå for en todelt satsing.

  1. Markedsføring via søk på Google, Yahoo og Bing – ved bruk av sponsede lenker, samt å jobbe de oppover i søkeresultatene for de viktigste søkeordene som brukes av fagfolk innen bransjen.
  2. Innsamling av epost-adresser til de som er innom siden deres.

Hva tror du? Er internettmarkedsføring veien å gå for et smelteverk?

Bruk kommentarfeltet under og si din mening.

Bjørn Are SolstadIlmenittsmelteverket i Tyssedal investerer 6 milliarder?
les mer

Netthandelen vokser kraftig

No comments

%name Netthandelen vokser kraftigNettbutikkene i Norge omsatte for 13,5 milliarder kroner i Norge i 2012. Denne handelen øker dobbelt så mye som butikkhandelen, viser nye tall i følge en artikkel i Dagens Næringsliv.

Dette betyr selvfølgelig at konkurransen mellom de ulike aktørene innen netthandel øker, og du må være enda flinkere enn før i forhold til å gjøre alt riktig når du velger plattform og hvordan du markedsfører butikken og alle andre detaljer må stemme om du skal lykkes.

Tror du den økte omsetningen gjør det lettere å starte nettbutikk, eller tror du at mer omsetning er konsentrert på færre aktører?

Jeg tror personlig at det er en kombinasjon av begge.  Jeg tror større aktører bruker mer på markedsføring, og mange små dukker opp som deler på resten av markedet.

Nettbutikker som Komplett gjør det veldig bra, men jeg tror også det er god plass for mindre og mer spesialiserte butikker på nettet. Det viktigste for en ny aktør, er å gjøre hjemmeleksa skikkelig før man setter igang.

Kjør black debath! (Dårlig forsøk på humor. Jeg mente selvfølgelig kjør debatt).

Bjørn Are SolstadNetthandelen vokser kraftig
les mer