ASUS Transformer Prime

1 comment

Asus Transformer Prime 150x150 ASUS Transformer PrimeHar lurt en stund på om jeg skulle kjøpe meg en ASUS Transformer Prime TF201-B1-CG 10.1-Inch 32GB Tablet. Per i dag har vi en Samsung Galaxy Tab (7-inch, 16GB, Wi-Fi) som i og for seg fungerer greit, men jeg er ikke helt fornøyd med størrelsen på skjermen.

Så spørsmålet mitt blir da: Har du prøvd Asus Transformer Prime, og hvilke erfaringer har du med den så langt. Hva jeg lurer mest på, er om den oppleves som “laggete” eller om den er rask nok til å fungere bra. Hvordan er tastaturet på den? For lite, eller er det stort nok til at du ikke ender opp med å bomme på tastene hele tiden.

Hvilke andre Tablets kan være et bra alternativ?

Bjørn Are SolstadASUS Transformer Prime
les mer

Frank A. Jenssen

No comments
frank a jenssen Frank A. Jenssen

Frank A. Jenssen

Etter å ha jobbet i lang tid med Christer hos Glassmester 1, spurte hans kone Maja meg om jeg kan hjelpe til med de nye nettsidene til hennes far, forfatter Frank A. Jenssen. Frank har skrevet en rekke bøker som:

1978: “Her bor vi”, jubileumsbok for Norcem.
1981: “Saltbingen”, roman.
1984:”Boka om Lofotfisket”, dokumentar.
1985: Tekst og musikk til LP-en «Tysfjord Sang & Sement.
1986:” Harpunen som flyr”, dokumentarbok om norsk småkvalfangst.
1986: Svolvær Jern og Metallarbeiderforening, jubileumsbok.
1986: “Harpunen som flyr”, dokumentarfilm om norsk småkvalfangst.
1988: “Det store eventyret”, fjernsynsproduksjon for Nrk om Lofotfisket
1997: “Blueback”, dokumentarfilm om selinvasjonen langs kysten av Nord-Norge.
1997: Havørnlandet, praktbok om havørn.
1998: «Med solidarisk hilsen», jubileumsbok for Tysfjord Arbeidsmannsforening.
2002: «Til en Jeger», diktsamling.
2004: Tekst og musikk til cd-plate ”Med solidarisk hilsen”.
2004: ”Lengselens År”, roman.
2011: “Snøen er aldri hvit”, roman.

På bloggen hans vil han etterhvert skrive interessante detaljer om de ulike bøkene han har skrevet, samt ta opp ulike problematikker. Les om det perfekte julegavetipset. Jeg gleder meg veldig til å hjelpe Frank med nettsidene hans, og derigjennom hjelpe han med satsningen hans på nett.

Han du lest noen av bøkene til Frank A. Jenssen?

Bjørn Are SolstadFrank A. Jenssen
les mer

Hus til salgs på Herre utenfor Porsgrunn i Telemark

No comments

Oppdatering 07.12.2012: Huset er solgt.

Huset befinner seg ca. 12 km. fra både Porsgrunn og Skien på det lille stedet Herre. Herre ligger i nærheten av oljeraffineriet på Rafnes.

Det fulle prospektet er å finne på Postbanken Eiendom sine sider som er megler for oss. Du finner prospektet her med overskriften BAMBLE – HERRE – Enebolig med fantastisk utsikt og behov for oppussing. Alt på ett plan – Solrikt!

Hva jeg vil fremheve som ikke fremgår så godt i prospektet fra megleren vår, er at huset ligger veldig fint til. Nabolaget er svært rolig, og du vil våkne til fuglekvitter hver morgen. Dette er noe helt annet enn støyete gater i Oslo.

Jeg har selv bodd i huset i tenårene, samt mange ganger siden når jeg har vært på besøk hos mine foreldre som bodde der. Atmosfæren i huset er svært god, og du vil oppleve at det gir deg ro og fred.

Ferske bilder fra huset som er til salgs finner du under.

Har en side om eiendom for salg om du har lyst til å lese mer om dette temaet. Å kjøpe eller selge eiendom er jo et bredt tema med mye spennede.

Bjørn Are SolstadHus til salgs på Herre utenfor Porsgrunn i Telemark
les mer

Kan indre skjeling opereres?

No comments

Har slitt med indre skjeling siden så lenge jeg kan huske, og det siste året har tydeligvis synet mitt forandret seg drastisk. Jeg har i årevis slitt med sterk hodepine på grunn av den indre skjelingen, men fant for 15 år siden frem til at prismeglass uten noe videre styrke fungerte noenlunde i forhold til å holde hodepinen i sjakk. Så er ikke lengre tilfelle.

Det siste året har den indre skjelingen tydelivis forandret seg, og som resultat så sliter jeg med intens hodepine til daglig. Dette resulteter selvsagt i sterkt redusert arbeidsevne, og livskvaliteten blir heller ikke noe bedre av dette.

For en stund siden hørte jeg om at indre skjeling i dag kan opereres på et sykehus i Tyskland, men jeg fikk aldri noen avklaring i hvor dette sykehuset befinner seg.

Spørsmålet mitt blir altså: Vet du noe om indre skjeling faktisk kan opereres – og hva skal jeg spørre øyelegen min her i Kairo om i tilfelle?

Bjørn Are SolstadKan indre skjeling opereres?
les mer

Å spille LoL uten et fast team

No comments

Jeg har spilt LoL – eller League of Legends i fritiden et par års tid nå. Jeg savner et klansystem i LoL, så det er lettere å bygge relasjoner til spillere du liker å spille med som i andre MMORPG-spill. Jeg tror de jobber med saken. Det er det neste logiske skrittet for et spill som LoL.

Hva syns du? Savner du en klan system i LoL?

Bjørn Are SolstadÅ spille LoL uten et fast team
les mer

AdWords programvare for budgiving

No comments

Jeg driver for øyeblikket og ser på ulike alternativer for automatisk budgivning i AdWords. Bakgrunnen til dette finner du i min post om PPC BidMax som er en av to programmer vi for øyeblikket bruker til egne prosjekter samt kunder. Jeg kommer til å bruke denne posten som en slags huskelapp for å gjøre notater rundt hva som fungerer bra og dårlig i de ulike programmene jeg har tenkt å setse for å finne frem til hva som fungerer best. Hele vitsen med dette er å få tilbakemeldinger på hva du har erfart.

Bakrunn for bruk av ekstern programvare til budgivning i AdWords
Bakgrunen for hvorfor man i det hele tatt ønsker å bruke et eksternt program til å håndtere AdWords er at det er penger å spare. Jo flere søkeord du jobber med – og jo større søkeordkampanjer, dess mer penger er det å spare. Grunnen til at det er penger å spare her, er at når du lar Google oppdatere budene, vil de hele tiden by så tett oppunder den som ligger over deg som mulig – mens når du bruker ekstern programvare til dette, vil budet hele tiden bys nedover mot det neste lavere budet.

Et eksempel: La oss si at du ønsker å holde tredjeplassen for ordet “søkeord”. Andreplassen for dette ordet koster i eksempelet kr. 10,- pr. klikk og fjerdeplassen koster kr. 5,-

I eksempelet over vil programvaren by kr. 5,01 – og ikke 9,99 for å plassere deg på tredjeplass i listen. Bruker du Google sitt eget web-baserte grensesnitt (eller AdWords editor), vil du hele tiden betale overpris for klikkene.

PPC BidMax

PPC BidMax fra Apex Pacific Software er et program som  lastes ned og installeres på din PC. Når dette skrives, har jeg brukt programmet i et par års tid og det håndterer både kundeprosjekter og våre egne prosjekter daglig. Jeg bruker det i hovedsak til å oppdatere budene.

Liker
Jeg liker enkelheten og oversikten programmet gir. Det er veldig egnet til å håndtere mange kampanjer og kunder. Systemet fungerer helautomatisk med oppdatering av budene inntil to ganger daglig.

Misliker
Når man skal bruke denne typen programvare, er man avhengig av at man stoler på at det faktisk gjør hva det er laget for. Jeg føler ikke dette er tilfellet med PPC BidMax. For eksempel så får jeg ikke data om siste 7 dagers budgivning. Jeg er heller aldri riktig sikker på om det byr optimalt. Kunder rapporterer at det tar veldig lang tid å by til en plass over eller under den plasseringen de har.

BidRank Plus

BidRank Plus er et program som  lastes ned og installeres på din PC. Når dette skrives, har jeg brukt programmet i et par uker, og jeg fikk tipset om det fra min gode kollega Asle Skarpengland.

Liker
Så langt vet jeg ikke riktig hva jeg skal skrive under liker. Har for liten erfaring enda med programmet.

Misliker
BidRank Plus er veldig rotete i hvordan det er laget. Har så langt ikke funnet ut om det i det hele tatt er mulig å bruke det til flere AdWords-kontoer. Når jeg har brukt det litt legre vil jeg oppdatere posten.

Hva er din erfaring? Hvordan håndterer du dine AdWords-kampanjer?

Bjørn Are SolstadAdWords programvare for budgiving
les mer

Formspring – still anonyme spørsmål

No comments
300px Drug Archive Formspring – still anonyme spørsmål
Denne illustrasjonen har ingen ting med Formspring å gjøre. Lurer på hva jeg tenkte ?

Min kjære datter Rebekka snakka masse i sommerferien om et forholdsvis nytt fenomen som tydeligvis har tatt av i det siste. Fenomenet heter Formspring og er noe så enkelt som en side hvor du kan stille folk spørsmål – enten anonymt eller ikke.

Sånn umiddelbart så jeg ikke helt greia ut i fra et kommersielt perspektiv, men etter å ha tenkt igjennom dette litt er ikke tjenesten dum. Dette med å kunne spørre uten å oppgi hvem man er innebærer jo selvfølgelig at man kan bli stilt ubehagelige spørsmål – siden den som spør vet at han eller hun ikke er identifiserbar i det hele tatt. Men dette innebærer også en mulighet – nemlig muligheten til å kunne samle inn data om hva folk egentlig mener om deg eller din bedrift. Jeg har akkurat satt opp en konto hos Formspring for å skaffe meg litt erfaring på hvordan dette bærer avgårde, så får vi se hvordan det går.

Stikk innom min Formspring-side og spør om hva du måtte finne for godt. Du kan også spørre direkte i høyrekolonnen her. Kommentarfeltet under fungerer selvfølgelig også 🙂

Bjørn Are SolstadFormspring – still anonyme spørsmål
les mer

Larnaka på Kypros

No comments

Så er vi kommet frem til Kypros. Flyet landed i Larnaka i sekstiden, og vi var fremme på hotellet 10 minutter etter at vi satte oss i taxien. Turen gikk greit, men vi undersøkte for lite rundt overnatting.

I følge de vi trodde skulle vi betale 35 euro pr. natt her, men det viste seg at prisen var 55 euro. Sukk.

Så i morgen er det ut på leilighetsjakt. Tanken er å prøve å få tak i noe til rundt 600 euro for en måned.

Bjørn Are SolstadLarnaka på Kypros
les mer

Klar til å dra til Kypros

1 comment
300px Egypt.Luxor.Nile.01 Klar til å dra til Kypros
Image via Wikipedia

Da er det meste klart for å sette oss på flyet til Kypros. Dette er ikke bare en tilfeldig liten ferietur til øya i Middelhavet, men starten på et nytt kapittel i mitt liv. Kristoffer (min eldste sønn) og jeg har nemlig ikke tenkt å slutte å være på tur med det første.

Det vi altså har tenkt oss å gjøre er å være permanent på reise i en periode. Om denne perioden blir på noen uker, måneder eller år kommer mest an på hvordan vi synes det hele fungerer når den første reisesyken har lagt seg.

Første stopp er altså Kypros i Middelhavet. Og vår foreløbige plan er å være det til midten av oktober. Ania og moren hennes kommer og besøker oss i begynnelsen av oktober, så da kan det kanskje være greit å være tilstede..

Neste etappe ser jeg for meg blir til enten Hurghada eller Luxor i Egypt. Egypt er et land jeg har vært i to ganger tidligere, så det høres ikke så skummelt ut å dra dit.

Jeg ser for meg at vi blir i Egypt til over nyttår for så å dra videre. Så langt har vi snakket om å ta turen til Asia, og se om vi får til å besøke bekjente vi har i Kina i hvertfall.. Men – dette er en etappe som krever litt mer planlegging siden det ikke bare er å møte opp der. Man må jo ha turistvisum og slikt for å få innreise til Kina.. Mer om det siden.

Bjørn Are SolstadKlar til å dra til Kypros
les mer

Google Mail og GMail er nede

No comments

Om du sitter og lurer på hvorfor du ikke kommer inn på Google Mail for firmaer eller GMail som er du ikke alene om det. Hele tjenesten har vært nede en god stund nå.

Sjekk her for oppdateringer.

Når de får opp mailtjenesten sin igjen anbefaler jeg sterkt at du installerer Gears, slik at du kan nå mailen din offline.

Si gjerne ifra om du kommer inn på mailen din i en kommentar under.

Oppdatering: Nedetiden var på totalt 4 timer. 112 millioner brukere ble rammet av nedetiden. Les mer om dette i bloggen til Google.

Bjørn Are SolstadGoogle Mail og GMail er nede
les mer