Slik får du 130.000 følgere på Facebook uten å bruke en krone

No comments

Hadde det ikke vært flott å kunne skryte på deg at du har 130000 følgere på Facebook siden din? Les under, så forteller jeg deg hvordan du kan få til dette uten å bruke en krone på annonsering.

Et av prosjektene vi driver i egen regi i Devenia, er en side som heter Science & Inventions. Denne siden publiserer (en sjelden gang) artikler om vitenskap og oppfinnere. I utgangspunktet er dette et hobbyprosjekt jeg har gående, men som så mye annet jeg driver med av slike sideprosjekter, så er det også noe å lære fra dette prosjektet som kommer våre kunder til gode.

Siden jeg oppretta en egen Facebook-side til Science & Inventions, så har tilhengerskaren økt dramatisk. Dette har skjedd i løpet av det siste året, og i særdeleshet det siste halvåret. I begynnelsen kom det en slenger her og der når poster blei publisert, men det var ikke noe stort å snakke om. Husker ikke riktig, men mener det bare var et par hundre følgere den første måneden. Og, jeg regna vel egentlig med at det kom til å fortsette i den farta omtrent.

Deling av interessante poster fra andre kilder

Dette er hva som fikk siden til å ta av:

Jeg tenkte med meg selv at siden jeg allikevel leste om vitenskap og oppfinnelser på ulike nettsteder, kunne jeg jo dele med min 200 følgere artiklene jeg selv fant interessant. Jeg tenkte aldri på om dette ville være strategisk riktig eller ikke for Science & Inventions egen del. Jeg bare tenkte “hvorfor ikke”. Så, jeg bestemte meg for å gjøre dette – mest for min egen del (ha en plass å lagre bokmerker over interessant stoff innen vitenskap).

Et innstikk i WordPress (publiseringsverktøyet vi bruker på dette nettstedet) autoposter gamle poster til Facebooksia to ganger i uka. Det er altså en miks av andres artikler, og våre egne som fyller strømmen på Facebooksia til nettstedet. I dag den 10.02.2016 har altså Science & Inventions’s sin Facebookside 130.625 følgere. Økningen den siste uka har vært på omtrent 6.700 følgere.

Hvordan skjedde dette?

Jeg vet egentlig ikke hva nøyaktig det var jeg gjorde som fikk det hele til å ta av, så du kan jo spekulere sammen med meg i kommentarfeltet under og foreslå hva du tror kan ha vært utslagsgivende. Så får du prøve deg frem og se om du oppnår noe lignende.

Hvordan har dette påvirket trafikken til nettsiden?

Ikke mye for å si det sånn. Det bidrar til rundt 50 besøkende i døgnet til nettsiden, så den delen er heller bedrøvelig. Hva som er grunnen til dette er ikke godt å si. Kanskje det handler om at vitenskap og oppfinnelser ikke gir mye klikk? Eller kanskje jeg ikke jobber nok med å gjøre overskriftene og innledningstekstene attraktive? Ikke vet jeg. Det er en av tingene jeg jobber med å finne ut av, så det får bli en annen post.

Bjørn Are SolstadSlik får du 130.000 følgere på Facebook uten å bruke en krone
les mer

Derfor er Bitcoin viktig også i Norge

No comments

start mining bitcoin now 300x250 Derfor er Bitcoin viktig også i NorgeJeg satt og hørte på en podcast hos E24.no i dag hvor temaet var Bitcoin for dummies.

Etter å ha hørt på hva herrene Valebrokk & Co. hadde å fortelle, syntes jeg ikke akkurat tittelen de hadde valgt var spesielt god. Bitcoin for dummies skulle vel egentlig indikere at man skulle føle seg klokere og bedre forstå hva dette fenomenet “alle” innen finans snakker om er, men jeg syntes ikke de var spesielt flinke til å få frem hva som er så revolusjonerende og nytt med Bitcoin i forhold til tradisjonelle valutaer av typen Norske Kroner eller Amerikanske Dollar.

Så, her kommer så mitt bidrag til debatten rundt Bitcoin i Norge, og hvorfor bankene i Norge er så lite interessert i valutaen og dens spredning.

Bitcoin truer de etablerte strukturene innen finans

Bank- og finansnæringen har veldig lenge hatt det behagelig ved å befinne seg i en litt annen verden enn resten av befolkningen. Dette henger sammen med strenge regulatoriske rammer og rigide lover. Alt sammen er jo selvsagt i ånden å beskytte lille deg og meg fra oss selv og alle de slemme folkene som vil robbe oss til skinnet. De har altså som samfunnsoppgave å beskytte oss dumme forbrukere fra lånehaier og annet pakk.

Er de da slik at bank- og finansvesenet beskytter lille deg og meg? Jeg oppfatter det ikke slik. Jeg vil snarere si at de beskytter seg selv og sine egne interesser mer enn noe annet. De gjør det bare med loven i hånd og med velsignelse fra regjering, Storting og annet fintfolk.

Jeg har selv opplevd dette for mange år siden. Jeg ble nektet bankkonto i Sparebanken Midt-Norge siden de anså meg for å være en lite ønskelig kunde. Bakgrunnen for dette var betalingsanmerkninger. Om det er ikke sånn å forstå at de sendte meg et brev. Neida. De fortalte meg dette rett i ansiktet i banken.

Dette var dagen jeg innså at det er forskjell på fattig og rik i Norge like mye som alle andre plasser.

Bitcoin og ande kryptovalutaer går rundt bankene

10906274725 a2678e1c81 bitcoin 232x300 Derfor er Bitcoin viktig også i NorgeKryptovalutaer som Bitcoin, Monero, Litecoin, Ethereum og alle de hundrevis av valutaene som nå eksisterer har en ting til felles. De baserer seg ikke på banksystemene for å flytte en valutaenhet fra en plass til en annen – eller fra en eier til en annen. Hver valuta har sin egen reskontro hvor alle transaksjoner registreres. I Bitcoin sitt tilfelle betyr dette at alle transaksjoner foregår i all offentlighet. Alle og enhver kan sjekke en Bitcoin transaksjon selv. Dette er uavhengig av om de er involvert i denne transaksjonen eller ikke. Men, for å kunne knytte en transaksjon til personene involvert, må man vite hvilke Bitcoin adresse vedkommende kontrollerer.

Bitcoin er ikke anonymt som herrene Valebrokk & Co. påstod i sin podcast

Det er ikke anonymt å overføre en Bitcoin fra en til en annen i utgangspunktet, men det er mulig å gjøre det anonymt ved å benyttet en av tjenestene som foretar en såkalt coinjoin. I denne prosessen bytter man Bitcoin med andre slik at det ikke er enkelt å spore dine Bitcoins som du overførte tilbake til deg.

Full anonymisering er på vei

Dette med full anonymisering er noe det jobbes svært intenst med for tiden, og et av disse prosjektene er en valuta som vil bli kalt Zcoin når den blir lansert til sommeren. Denne valutaen vil benytte en teknologi som de kaller zero-knowledge. Zero-knowledge betyr altså null kunnskap. Med dette mener man altså at det ikke er lekkasje av informasjon i noen av endene eller underveis. Man oppnår altså full anonymitet i ordets rette forstand.

Bankenes hovedgrunn til å ikke la deg handle Bitcoin fra din bankkonto

Alle disse valutaene lever altså i sine egne systemer og er aldri innom bankenes reskontroer. Bankene er ikke på noe tidspunkt en mellomstasjon som pengene må innom for å kunne brukes. Og – her er sakens kjerne: bankene er ikke særlig interessert i at du og jeg skal kunne foreta våre transaksjoner uten at de skummer fløten litt underveis. Hver gang du drar ditt visakort på Rema går jo litt til både Visa og banken. Om denne betalingen skjedde med en kryptovaluta som Bitcoin, ville ikke ett øre gå til hverken Visa eller banken.

Dette betyr altså at i en verden hvor kryptovalutaer benyttes til å flytte verdier, trengs det ikke noe banksystem. Du har full kontroll over dine egne midler.

Valebrokk & Co.’s argument om at Bitcoin er penger for kriminelle

Nei. Bitcoin egner seg faktisk ikke spesielt godt til kriminelle transaksjoner. Nettopp fordi reskontroen er offentlig så er alt sporbart i motsetning til kontante penger som er den sikreste måten å holde ting skjult. Norske kontante Kroner er nok den vanligste måten å gjøre opp hasj-handelen i Norge vil jeg tro, og dette er nok også grunnen til at DNB nå går ut og prøver å lansere idéen om et kontantløst Norge. Argumentasjonen er å få bukt med svarte penger, mens den skjulte agendaen dreier seg om å få kontroll på pengeflyten.

Hva mener du om fenomenet Bitcoin og kryptovalutaer?

Bruk kommentarfeltet under til å si din mening.

Bjørn Are SolstadDerfor er Bitcoin viktig også i Norge
les mer

Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

1 comment

Det finnes nå en Bitcoin minibank i Oslo

Mikrobank er et nytt prosjekt som akkurat har blitt lansert for et par dager siden (det er i dag den 2.7.2017). Etter hva jeg kan se sikter de på å utvide med flere BTMer, og den første er nå å finne i Oslo. Minibanken er å finne i Kiellands Hus, Waldemar Thranesgate 72, 0175, Oslo i The Kasbah Hub. Du kan her veksle inn Norske Kroner mot Bitcoin og Litecoin. Kiellands hus er åpent hverdager 07:00 – 22:00, lørdag 07:00 – 20:00, søndag stengt.

Lanseringen av minibanken har vært dekket temmelig bredt i Norske og enkelte utenlandske medier de siste dagene.

Resten av posten ble sist redigert den 11. februar i 2015.

Ingen Bitcoin minibank i Norge fremdeles – men det finnes en løsning

Etter hva jeg kan se, finnes det ingen offentlig tilgjengelige plasser hvor du kan kjøpe eller selge Bitcoin i Norge fremdeles, men det finnes en kar på i Florø på Vestlandet som tilbyr å selge og kjøpe Bitcoins med Norske Kroner via bankoverføring.

Jeg har selv testet tjenesten som han kaller Bitmynt uten problemer, og han har gode skussmål i forhold til leveringstider og pålitelighet på Localbitcoins.com og diskusjonsforumet BitcoinTalk.

Coinbase

Coinbase melder i dag i bloggen sin at Norge er et av landene de nå støtter kjøp og salg av Bitcoin via SEPA, men bare i Euro. Dette betyr at det fremdeles ikke er mulig å kjøpe eller selge Bitcoin mot Norske Kroner hos de.

Du kan sette opp en forbindelse til din bank og bruke SEPA betaling for å kjøpe Bitcoin gjennom Coinbase. .

Operere din egen Bitcoin minibank?

bitcoin minibank Her kan du kjøpe Bitcoin i Norge

Bitcoin minibank

Jeg finner det merkelig at ingen i Norge har kommet på idéen om å sette opp en Bitcoin minibank i Norge enda. Det er ganske vanlig mange steder nå at man finner slike automater i en bar, på et kjøpesender eller lignende i en del land. I følge Coinmap, finnes det et knippe plasser det er mulig å kjøpe Bitcoin i Norge, men jeg kunne ikke se at det var noen direkte minibank for Bitcoin registrert der.

Jeg er ikke i tvil om at interessen for Bitcoin i Norge er stor, men det er tydelig at det ikke er like mange som vil investere i infrastruktur for å gjøre valutaen tigjengelig for folk flest. I følge Lamassu (som har en av de mest elegante løsningene jeg har sett), er det opptil 40-50.000 USD i gjennomsnitt i omsetning på Bitcoin ATM (minibank) der hvor de opererer, så det burde da kunne være penger å tjene på dette i Norge?

start mining bitcoin now 300x250 Her kan du kjøpe Bitcoin i NorgeJeg vil derfor oppfordre deg til å se nærmere på om dette kunne være noe for deg. Lamassu sine automater skal være svært enkle å håndtere, så det krever ikke allverdens av teknisk kunnskap. Det finnes en rekke maskiner som koster langt mindre enn Lamassu sin løsning, så et kjapt Googlesøk kan nok være lurt før du bestemmer deg for om du har lyst til å bli Bitcoin minibank operatør. Jeg har sett kinesiske produsenter av disse maskinene selger de for langt lavere priser enn Lamassu sin.

Om du har noe å melde, bruk gjerne kommentarfeltet under. Jeg oppdaterer artikkelen når det kommer relevant informasjon.

Bjørn Are SolstadHer kan du kjøpe Bitcoin i Norge
les mer

Mobil med to ukers batterilevetid

1 comment

gammel mobil1 Mobil med to ukers batterilevetidI gamle dager hadde jeg en Nokia 2310, som hadde batterilevetid på et par uker. Når smartmobilene kom, hoppa jeg på trenden som så mange andre, og fikk meg en Android telefon. Husker min første var en HTC Desire HD. Det var jo gjevt en stund med alle de artige App’ene og mail og greier på mobilen. Men, det var en ting jeg hatet fort nok med smartmobilen. Batterilevetiden var jo helt elendig. Var jeg litt aktiv med telefonen en dag, ville batteriet være flatt før kvelden. Noen ganger lenge før kvelden.

For et par måneder siden tok jeg altså den endelige beslutningen, og kvitta meg med begge de to Samsung mobilene jeg hadde. En Galaxy S3, og en Galaxy Grand. Jeg ga de rett og slett til min stedatter Nadine, og fyra opp en Nokia mobil som kosta den nette sum av 169,- kroner. Og det første jeg la merke til da den var lada ferdig, var at jeg ikke trengte å gjenta ladingen på to uker. Selv etter to uker var det en strek igjen, men jeg tenkte det var best å plugge den inn i ladekabelen før den daua av oksygenmangel. Det tok litt over en halvtime å full lade den igjen, og så var det to nye uker uten lading.

Dette er en av de beste beslutingnen jeg har tatt de seneste årene må jeg si på den fronten.

Plutselg har jeg en mobil i lomma som ikke oppleves som masete, hverken i forhol til det der med batteriet, men ikke minst så slipper jeg alt skrålet fra alskens App’er som gir sine små tips og meldinger ustanselig. Så, fakta er at jeg har nå mobilen i lomma og tar den bare frem om jeg svarer på en samtale jeg hadde ventet ville komme. Og ellers ligger den bare der og virker.

Jo eldre jeg blir, jo mer innser jeg at gadgets bare forstyrrer livet mitt. De tilfører ikke stort.

Kattene våre og hundene våre derimot – de tilfører glede i hverdagen. Skal jeg på internett foretrekker jeg å sette meg ned foran min desktop PC hvor det er et skikkelig tastatur. Vi har en iPad vi kjøpte for 7500,- kroner som samler støv. INGEN i familien er interessert i den. De foretrekker sine laptops.

Teknologi er fint og flott det, men det gir ingen faktisk verdi i livet mitt. Jeg bruker bare disse tingene som verktøy for å tjene penger. Ingen ting annet. Så, jeg kom fremt til at å droppe min smartmobil er den beste beslutningen jeg har tatt på lenge.

Hva tenker du om dette?

Tør du å “gå bakover” og gå tilbake til gammel, utgått teknologi fordi den nye bare forsuret livet ditt? Tilfører smartmobilen livet ditt mer enn den tar fra det?

Si din mening i kommentarene under.

Bjørn Are SolstadMobil med to ukers batterilevetid
les mer

Mine grunner til å fortsette med egen blogg

4 comments

Jeg ser det argumenteres en del her og der for hvorfor man skal droppe å ha egen blogg, og i stedet flytte over skriveriene sine til Google+, Facebook eller et av de andre sosiale nettverkene.

Så, da tenkte jeg det kunne være greit å lage litt motvekt til argumentene som vanligvis brukes. Bare for balansen sin del altså.

Et vanlig argument jeg ser dukker opp fra tid til annen er at siden det er så lettvint å skrive sine innlegg i de sosiale nettverkene, er det ingen grunn til å pese med å ha en egen blogg lengre. Jeg mener forøvrig med egen blogg det som kalles for self-hosted. Altså ikke hos wordpress.com, blogger.com eller blogg.no, men en blogg du har full kontroll over.

Om du er en av disse som har droppet bloggen og bare skriver i de sosiale nettverkene, vil det være lurt å tenke over følgende: Hva gjør du den dagen ditt valgte nettverk plutselig er borte? Eller at de innfører ett eller annet du bare ikke kan fordra? Hva gjør du da?

Om du publiserer tankene dine på bloggen din, er det stort sett bare du som har kontroll over den. Jeg forutsetter selvsagt her at du faktisk tar backup av den, sånn at den er flyttbar til annen hosting om det skulle knipe. Ja, for du tar online backup?

Jeg er rimelig aktiv i sosiale medier, men jeg vil aldri ta sjansen på at Google eller Facebook skal ta vare på det jeg skriver for meg. Det er rett og slett feil å belage seg på noen jeg hverken kan nå eller ha et personlig forhold til. Jeg stoler ikke på nettverkene, for jeg vet at de har ikke meg som eier av innholdet som sin høyeste prioritet. De har seg selv, annonsørene og i siste instans aksjonærenes interesse som sin første, og i realiteten den eneste prioriteringen.

Derfor skiver jeg på bloggen min her, og så deler jeg heller innlegget i de sosiale nettverkene hvor jeg synes det er relevant. Dermed har jeg fått eksponeringen jeg ville ha, samtidig som jeg ikke har gitt bort retten til innholdet. Det er 100% mitt fremdeles.

Mine anbefalinger til bloggeverktøy

Min anbefaling til bloggeverktøy som du kan ha den fulle og hele kontrollen over er uten tvil WordPress.

Self-hosted WordPress er det beste bloggeverktøyet der ute akkurat nå. Det er også det største, så her kommer oppdateringer og de tetter sikkerhetshull ofte. Lenka over er til den Norske versjonen som ligger hos WordPress.org.

Du trenger et domene til bloggen din. Selv bruker jeg Nameadmin til samtlige domener vi jobber med, men du kan like gjerne bruke Domeneshop eller et av de andre Norske firmaene.

Hosting finnes det mange firmaer som tilbyr. Gjør et søk på Google så finner du sikker noe som passer lommeboka di. En av kundene våre tilbyr webotell og domeneregistrering.

Her er en annen kunde av oss som tilbyr hosting, altså webhotell. Men som sagt, så finnes det mange tilbydere der ute. Det er bare å gjøre et søk på Google etter webhotell eller hosting så finner du nok noe som passer.

Om du er veldig opptatt av kontroll, kan en dedikert server være et alternativ du vil seriøst vurdere. Vi har to dedikerte servere selv stående hos Servetheworld som vi har full kontroll over.

Ellers så trenger du ikke noe mer. Et domenenavn, og et sted å ha sidene så de er tilgjengelig hele tiden. Har du fast ip-adresse hjemme, kan du til og med ha sidene liggende på din egen maskin så lenge den ikke skrus av og ellers har en stabil nettforbindelse.

WordPress er et enkelt verktøy å holde oppdatert. Når det kommer oppdateringer, får du beskjed om dette i admin-delen av systemet, og du trenger så bare å klikke på en knapp så oppdateres det av seg selv.

Hva tenker du om dette med å ha egen blogg?

Syns du dette med å blogge er sååå 2011, eller foretrekker du kontrollen det gir? Bruk kommentarfeltet under og si din mening, og husk å dele posten i sosiale medier.

Bjørn Are SolstadMine grunner til å fortsette med egen blogg
les mer

Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

No comments

Når man skal sette seg inn i ny teknologi, er det alltid en del ting å finne ut av. Jeg har nå jobbet aktivt med å finne ut av Googlepluss i noen dager, og har kommet over en del forvirrende ting i forbindelse med Google sitt sosiale nettverk.

En av disse tingene er dette med å sende meldinger direkte til andre brukere. Altså private meldinger.

På Facebook og Twitter er dette forholdvis enkelt å skjønne. De har begge separate deler for dette så du ser ganske greit hva som er hva. Dette er ikke tilfellet i Google+.

Feil formatert privat melding

feil privat melding googlepluss Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

Riktig formatert privat melding

riktig privat melding googlepluss Hvordan sende en privat melding på Googlepluss

Som du ser, så ser begge meldinger like ut sånn umiddelbart, men forskjellen er at den første meldingen ikke er en privat melding, men bare en hvilken som helst melding som bare vil vises i strømmen til den du har sendt den til. I den andre meldingen har jeg inkludert meg selv med +Bjørn Are Solstad. Dette betyr at slik jeg har stilt inn Googlepluss, så vil jeg få en epost tilsendt når navnet mitt med et plusstegn foran brukes av noen.

Dette betyr igjen at om du og jeg sitter og skriver private meldinger til hverandre, og en av oss nevner noen andre, så vil denne personen kunne se hele samtalen. Dette blir litt det samme som når du legger til en ekstra person som mottaker av epost under en epost samtale, så det er ikke et problem for meg.

Det viktige her, er å inkludere +navnet til den du skal sende meldingen til, slik at sjansen for at vedkommende vil se meldingen blir mye større. Om du ikke gjør dette, vil det bare dukke opp i strømmen, uten at det sendes noen epost. Du skal da altså ha veldig flaks om den du sender meldingen til noensinne vil se den.

Spør om Googlepluss

Spør i kommentarfeltet under om du lurer på noe angående dette med sending av meldinger i Googlepluss.

Del & lik

Husk å del posten med dine bekjente og venner! Jeg vet selv hvor forvirrende disse tingene kan være, og mange har ikke lyst til å spørre fordi de føler seg dumme.

Øvrige Googlepluss innlegg

Bjørn Are SolstadHvordan sende en privat melding på Googlepluss
les mer

Slik får du laget en RSS strøm av Instagram bildene dine

No comments

instagram logo Slik får du laget en RSS strøm av Instagram bildene dineKitty Pitman la ut en kjapp og grei forklaring på hvordan du lager en RSS strøm av Instagram bildene dine. Så jeg legger ut en kjapp versjon av den her.

Du går til denne siden:

https://instagram.heroku.com/users/bjornsolstad – Erstatt bjornsolstad med ditt eget brukernavn hos Instagram.

Etter at du har autorisert tjenesten til å få tilgang til bildene dine, vil du se alle sammen på siden. Rett over bildene er den en lenke som sier “photo feed”. Dette er RSS strømmen du etterpå kan bruke til å for eksempel autoblogge alle bilder du tar.

På denne siden du nå har hos Heroku kan du også enkelt laste ned bildene fra Instagram ved å høyreklikke på de og velge last ned.

Jeg har altså tenkt å bruke denne RSS strømmen til å automatisk opprette bloggposter, og derfor trengte jeg en RSS strøm å hente bildene fra. Jeg bruker forøvrig utvidelsen Autoblog for å automatisere opprettelse av bloggposter basert på ulike kilder hvor jeg deretter skriver mine kommentarer eller synspunkter på temaene.

Spør i kommentarfeltet under om du har problemer med å få det til å virke

Bjørn Are SolstadSlik får du laget en RSS strøm av Instagram bildene dine
les mer

Grooveshark, fullgodt alternativ til Spotify i lomma

No comments

grooveshark alternativ til spotify 300x210 Grooveshark, fullgodt alternativ til Spotify i lommaMange bruker Spotify i dag for å holde rede på musikken sin, og det gjør dattera mi Rebekka også. Jeg vet, fordi jeg er den som betaler for det 🙂

Uansett, så er det ikke bare Spotify som kan brukes til å ha en fin musikktjeneste å forholde seg til. Den viktigste funksjonen til Spotify i følge mange, er evnen til å kunne høre på musikk offline. Altså, å kunne laste ned sangene til mobilen og høre på de uten å være på nett.

Grooveshark har også denne funksjonen, og jeg bruker App’en de har laga til Android på min Samsung s3 telefon hver gang jeg er ute og går min timeslange gåtur om kveldene. Det fungerer helt fint, bortsett fra at jeg har sett at enkelte sanger blir kutta når jeg laster de ned til mobilen for å høre på de offline. Skal sjekke om de vil bli riktig lasta ned om jeg først fjerner de fra offlinelista, og så laster de ned på nytt.

Prismessig så kommer Grooveshark mye bedre ut av det enn Spotify. Jeg synes Spotify er overpriset, og dette var mye av grunnen til at jeg ikke fortsatte å abonnere på deres musikktjeneste etter et par måneder. Dessuten kan du bli medlem hos Grooveshark i mange flere land enn Spotify.

Om du vet svaret på det der med offline sanger som blir kutta i Grooveshark, vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet under.

Hva er din erfaring med Spotify i forhold til Grooveshark? Eller foretrekker du Wimp?

Vil gjerne høre litt argumenter på fordeler og ulemper med de ulike musikktjenestene som finnes på nettet. Bytter gjerne jeg om en annen tjeneste har et bedre pris/nytte forhold. Jeg er ikke gift med Grooveshark.com 🙂

Bjørn Are SolstadGrooveshark, fullgodt alternativ til Spotify i lomma
les mer

Slik lages Tesla Model S – 160 roboter i samspill med 3000 ansatte

No comments

Tesla Model S er et av de heiteste temaene i media for tiden. Det er ikke rart siden denne bilen er noe av det mest spennende og innovative som har skjedd inne bilindustrien på mange år.

Wired Magazine har vært på fabrikken til Tesla for se på produksjonsprosessen av Model S. Veldig interessant video som viser godt hvilken grad av automatisering de har implementert i fabrikken sin. Jeg finner det svært imponerende å se hvordan 160 roboter og 3000 ansatte jobber sammen i skjønn forening.

Produksjonstid for en Model S er 3 til 4 dager i følge videoen.

Personlig så tror jeg dette er fremtiden for produksjon av biler. Mer og mer automatiseres, så om du satser på en utdannelse innen produksjonsprosess eller robotikk, er du temmelig garantert å ha jobb i mange år fremover. Automasjon er fascinerende, siden det er så fantastisk mange detaljer som skal fungere sammen. Det er også utrolig å se hvor nøyaktig en robot jobber.

Hva tror du? Er dette fremtiden for produksjon av biler?

Bruk kommentarfeltet under og si din mening etter at du har sett på videoen. Husk og del denne posten i sosiale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn.

Bjørn Are SolstadSlik lages Tesla Model S – 160 roboter i samspill med 3000 ansatte
les mer

Ringetoner til mobilen din – laster du ned eller bruker du standard ringetone?

No comments

gratis nedlasting av ringetoner til iphone android mobil blackberry nokia 300x188 Ringetoner til mobilen din   laster du ned eller bruker du standard ringetone?Ringetoner til mobilen for gratis nedlasting har lenge vært noe mange søker etter, men jeg legger også merke til at dette gjelder i mye større grad for de som bruker mobiler andre enn iPhone. Hva kommer dette av mon tro? Henger det sammen med at iPhone brukere ikke liker å laste ned ringetoner, eller at de synes standard innebygget ringetone til mobilen deres er knall?

Den vanligste måten å laste ned ringetoner, er å gjøre et søk på Google, og så gå inn på en av sidene som tilbyr gratis nedlastning av alt fra nevnte ringetoner, til ulike spill og bakgrunner til mobil. Jeg gjetter på at det skal en del til for at du skal punge ut penger for å bytte ut ringetonen din. Det ville ihvertfall jeg ikke gjort siden det aller meste er gratis tilgjengelig i dag.

På den annen side er det dette med sikkerhet og mobil. Vi laster ikke like fort ned ting, siden det alltid er en fare for å få stjålet informasjonen sin på nettet. Vær derfor forsiktig når du går inn på en ny nettside for nedlasting av ting. Sjekk nøye at du ikke laster ned og installerer et virus eller en trojansk hest i stedet for en ringetone eller et spill.

Selv bruker jeg standard ringetone i Android til min Samsung Galaxy 3, og gidder ikke laste ned noe særlig i det hele tatt. Dette er rett og slett fordi jeg finner hele hysteriet rundt mobiltelefoner å være temmelig kjedelig. Det henger sikkert sammen med at jeg ikke bruker mobilen noe særlig også.

Hvilken ringetone foretrekker du?

Laster du ned ringetoner til mobilen din, eller bruker du bare den som er standard? Bruk kommentarfeltet under til å si din mening. Husk og del denne posten i sosiale medier.

Forøvrig, og du lurer på hvor du skal laste ned ringetoner gratis, fant jeg fram og testa denne tjenesten som heter Zedge. Fungerer fint til min Galaxy S3 ihvertfall. Linken over fører deg direkte til nedlasting av ringetonen som Jason Statham hadde på mobilen sin i filmen Crank. Liker lyden av at mobilen drukner 🙂

Bjørn Are SolstadRingetoner til mobilen din – laster du ned eller bruker du standard ringetone?
les mer