Norsk språkfil til Lambda WordPress tema

No comments

lambda wordpress 300x153 Norsk språkfil til Lambda Wordpress temaSiden jeg har oversatt språkfilen til WordPress malen Lambda, tenkte jeg det var like greit å gjøre .mo og .po filene tilgjengelige her, slik at du slipper å oversette de en gang til.

.mo fil
.po fil

Jeg bruker denne malen her på siden, samt firmasidene våre og hos et par kunder. Jeg er svært fornøyd med denne malen, siden den er så fleksibel og kan brukes til nesten hva som helst.

Et lite tips så språkfilen ikke overskrives ved oppdateringer

Om du bare laster ned språfilen og deretter legger den under languages mappa til malen, vil du oppleve at den blir borte hver gang du oppdaterer malen. Dette løser du ved å bruke den medfølgende pakka filen lambda-child-theme. Legger du språkfila der i stedet for under hovedtemaet, vil dette ikke bli overskrevet og du beholder det norske språket hver gang det kommer oppdateringer. Første gangen du gjør dette, må du huske på å velge menyen du hadde aktiv som hovedmeny, men det er ellers ikke noe du trenger å endre.

Liker du denne malen?

Bjørn Are SolstadNorsk språkfil til Lambda WordPress tema
les mer

Kjekke WordPress innstikk – Link A Dink

No comments

Oppdatering 06.08.2013: Jeg bruker i dag en annen utvidelse som gjør det samme. Utvidelsen heter Terms Descriptions.

NB! Link A Dink har avgått ved døden ser det ut til, så posten er ikke lengre relevant.

WordPress er jo et utrolig kjekt verktøy for publisering av innhold – det vet vi jo alle. Men, det blir virkelig interessant når man begynner å forske i hvile innstikk (plugins på engelsk), som er tilgjengelige.

Jeg har akkurat aktivisert et par nye, som jeg kjapt vil beskrive i hver sin post.

Det første heter Link A Dink, og er et av instikkene som Dax har utgikk. Greia med dette innstikket er at det erstatter ord og uttrykk i teksten med f. eks. en link.

For morro skyld, så testet jeg med ordet søkemotoroptimalisering. Som du ser linker ordet til en side hos Devenia. Greia er at jeg har ikke lagt inn denne linken manuelt. Instikket til Dax gjør det automatisk for meg.

En annen ting som var veldig kjekt med dette instikket, er at man kan manuelt overstyre hvordan det skal oppføre seg.

Bjørn Are SolstadKjekke WordPress innstikk – Link A Dink
les mer

Forsvunnede kategorier i WordPress (WP) ved oppgradering

No comments

Et av nettstedene vi har drevet er Plotki 24. Dette var en kjendis/rykteside på polsk som ble drevet med WordPress.

Her om dagen skulle jeg oppgradere WP til vesjon 2.6, og oppdaget til min forskrekkelse at alle kategorinavnene var forsvunnet etter at jeg hadde oppgradert. Jeg tror jeg oppgraderte fra en eller annen utgave av versjon 2.3 men det husker jeg ikke i farta.

I hvertfall fant jeg løsningen her, og takker ærbødigst for hjelpen 🙂 Riktignok måtte vi gjøre en del manuelt for å få det hele riktig igjen, men i det minste var det mulig å rekonstruere det hele.

Det er helt utrolig hvor hjelpsomme folk i WordPress communityet når noe går galt. Hadde det ikke vært for alle som bidrar hadde aldri WordPress vært et så utrolig fantastisk verktøy å jobbe med 🙂

Bjørn Are SolstadForsvunnede kategorier i WordPress (WP) ved oppgradering
les mer